Αισίως φτάσαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και η κορύφωση του Θείου Δράματος δεν είναι μακριά. Σύντομα ο Χριστός θα αναστηθεί για μια ακόμη χρονιά στις καρδιές μας και θα “αναστήσει” και εμάς. Τα ηχωμαγειρέματα προτείνουν για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μια παραδοσιακή και πεντανόστιμη συνταγή για Μαγειρίτσα που πρέπει όλοι και όλες να καταναλώσουμε έτσι ώστε το στομάχι μας να προετοιμαστεί για το φαγοπότι της επόμενης ημέρας.
Τη Μεγάλη Πέμπτη φτιάξτε Πασχαλιάτικα Τσουρέκια με τη πετυχημένη συνταγή που σας προτείνουμε. Είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά αν της “πάρετε τον αέρα” θα φτιάξετε αξέχαστα τσουρέκια για όλους και δεν θα χρειαστεί να προμηθευτείτε αυτά του εμπορίου.
Δεν θα σας μάθουμε πως να ψήνετε το αρνί ή το κατσίκι και τα άλλα κρέατα για τη Κυριακή του Πάσχα αλλά σας προτείνουμε δυο συνταγές που έχουμε δημοσιεύσει και είναι δοκιμασμένες: Ανοιξιάτικο φρικασέ με κατσικάκι γάλακτος και Λουκουμαδένιο αρνάκι στη γάστρα με μελωμένες πατατούλες!
Για γλυκό μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή για κέικ τσουρεκάτο με άρωμα κανέλας που ταιριάζει απόλυτα με την Ανάσταση και είναι και ελαφρύ. Δοκιμάστε το!
Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση και φυσικά καλή επιτυχία αν επιλέξετε να ακολουθήσετε κάποια ή κάποιες από τις προτεινόμενες συνταγές!
- Παραδοσιακή Μαγειρίτσα
- Πασχαλιάτικα Τσουρέκια της Αυγής
- Κατσικάκι Φρικασέ
- Αρνάκι στη Γάστρα
- Κέικ τσουρεκάτο με άρωμα κανέλας
Αφήστε μια απάντηση