Αυτό το σκορδόψωμο είναι τόσο νόστιμο που θα γίνει ανάρπαστο. Εκτός αυτού θα αξιοποιήσετε και το ψωμάκι που σας περίσσεψε και δεν ξέρετε τι να το κάνετε.
Οι καιροί, είπαμε, είναι δύσκολοι οπότε επιστρατεύουμε τη φαντασία μας, κατεβάζουμε ιδέες και δημιουργούμε με ότι υλικά υπάρχουν διαθέσιμα στην κουζίνα μας.
Λίγο σκορδοβούτυρο, αλατάκι, πιπεράκι και σε λίγα λεπτάκια η ξερή μπαγκέτα θα έχει μεταμορφωθεί… Θα έρθει στο τραπέζι σας ζεστή-ζεστή, τραγανή και μοσχομυρωδάτη.
Ένα πραγματικό μαγειρικό αριστούργημα..!
Υλικά:
- 1 μπαγκέτα μήκους 50 εκ.
- 5-6 κουτ. σούπ. βούτυρο (σοφτ)
- 1-2 κουτ. σούπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
- Αλάτι και πιπέρι (όσο θέλετε)
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόψτε τη μπαγκέτα σε λοξές λεπτές φέτες προσέχοντας να μην φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω και χωριστούν…
Ανακατέψτε καλά το βούτυρο με το πολτοποιημένο ή τριμμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό.
Απλώστε το μίγμα του βούτυρου ανάμεσα στις φέτες και μετά αλείψτε ολόκληρη την μπαγκέτα.
Τυλίξτε την καλά με ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτάκια.
Ξετυλίξτε το αλουμινόχαρτο και αν θέλετε τη μπαγκέτα ακόμα πιο τραγανή, αφήστε τη να ψηθεί ακόμα πέντε λεπτά ή και περισσότερο (ανάλογα με το πόσο τραγανή τη θέλετε)…
Βγάλτε την από τον φούρνο, χωρίστε τις φέτες και σερβίρετε.
Αλήθεια σας το λέω. Δε θα μείνει ψίχουλο…
Μπορείτε επίσης να αυτοσχεδιάσετε και με διαφορετικά υλικά όπως ρίγανη, πάπρικα, μπούκοβο, δυόσμο κτλ.
Το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο και εντυπωσιακό.
Καλή επιτυχία φίλες μου, μέχρι το επόμενο ραντεβού κάντε αυτό που μας παρότρυνε συχνά να κάνουμε η γιαγιά Αθηνά: «Αφιερώστε χρόνο για να ακούσετε αυτό που λέγεται χωρίς λόγια, να λατρέψετε το ασήμαντο και να αγκαλιάσετε το άμορφο…»
Σας φιλώ αυγή.
Αφήστε μια απάντηση