Τουρσί πολύχρωμο - Συνταγή - ηχωμαγειρέματα

Τουρσί Πολύχρωμο

Είμαι σίγουρη, φίλες μου, ότι μόλις διαβάσετε το τίτλο της σημερινή συνταγής θα αναρωτηθείτε…! Μα ποιος φτιάχνει τώρα τουρσί; Μπελάς δεν είναι;

Ναι, είναι! Το τουρσί είναι μπελάς και μεγάλος, μάλιστα… Αλλά όχι το συγκεκριμένο τουρσί.

Άλλωστε όσες παρακολουθείτε και μπαίνετε στον κόπο να εκτελέσετε κάποιες από τις συνταγές που σας προτείνω, θα έχετε διαπιστώσει πως δεν σας… βάζω δύσκολα.

Για να πω την αλήθεια, εμένα μου αρέσει η ιδέα να εγκλωβίζω στα βάζα προϊόντα εποχικά, δίνοντάς τους μια άλλη έκφραση…

Και πρέπει να σας διαβεβαιώσω, χωρίς ίχνος παραξενιάς και υπέρμετρης νοικοκυροσύνης ή ιδεοληψίας, ότι τα παρεμφερή έτοιμα βαζάκια με τουρσί ή το χύμα, που πουλάνε όλα τα σούπερ-μάρκετ, ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που φτιάχνει κανείς στο σπίτι…

Ιδίως αυτό το πολύχρωμο γλυκόξινο τουρσάκι, θα το φτιάξετε μέσα σε λίγη ώρα, θα το απολαύσετε δυο τρεις ώρες αφού το φτιάξετε και πιστέψτε με, κανείς μα κανείς δεν πρόκειται όταν το δοκιμάσει να… ξινίσει τα μούτρα του!

Τώρα μεταξύ μας, αν δεν στήσεις μεζέ για τσίπουρο, πού να το φας το τουρσί;

Πέρασαν κι εκείνες οι εποχές που το οικογενειακό τραπέζι στρωνόταν Τετάρτη και Παρασκευή με όσπρια, όπου ένα τουρσάκι ταίριαζε δίπλα στη ρέγκα και τις ελιές…

Τώρα τρώμε βέβαια όσπρια, αλλά σχεδόν σαν “φάρμακο” της μεσογειακής υγιεινής διατροφής…

Αυτό όμως το τουρσί επιμένω, εκτός από to ότι είναι χάρμα οφθαλμών, εκτός ότι συνοδεύει άριστα το τσίπουρο, θα αντικαταστήσει, κάλλιστα, τη σαλάτα στο καθημερινό σας τραπέζι.

Τρώγεται ευχάριστα και από τα παιδιά!

Αν σας ενδιαφέρει το τουρσί δείτε και τη συνταγή μου για πιπεριές κόκκινες γεμιστές τουρσί ή ακόμα τη συνταγή για αγγουράκι τουρσί ή λάχανο τουρσί.

Υλικά:

  • 1 λάχανο
  • 1 κουνουπίδι
  • 4 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
  • ½ κιλό καρότα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (τα φύλλα)
  • Λίγο σέλινο
  • 2-3 δόντια σκόρδο

Για τη σύμβραση:

  • ¾ κούπας αλάτι
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 μπουκάλια ξύδι
  • 2 λίτρα νερό

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, σε μέγεθος της αρεσκείας μας σε μια λεκάνη.

Τουρσί πολύχρωμο - 1
κουνουπίδι
Τουρσί πολύχρωμο - 2
λάχανο
Τουρσί πολύχρωμο - 3
πιπεριές Φλωρίνης
Τουρσί πολύχρωμο - 4
καρότα
Τουρσί πολύχρωμο - 5
μαϊντανός + σέλινο
Τουρσί πολύχρωμο - 6

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατεύουμε το νερό, το ξύδι, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και βράζουμε το μίγμα για δυό-τρία λεπτά (από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).

Τουρσί πολύχρωμο - 7
σύμβραση

Το ρίχνουμε έτσι όπως είναι καυτό πάνω από τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Τουρσί πολύχρωμο - 8

Ανακατεύουμε με τρυπητή κουτάλα.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν σιγά-σιγά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μετά από δυό ωρίτσες, είναι έτοιμο και μπορείτε να το καταναλώσετε…

Τουρσί πολύχρωμο - Συνταγή - ηχωμαγειρέματα

Αν το αφήσετε όμως λίγες ώρες παραπάνω, θα γίνει ακόμα νοστιμότερο.

Αφού κρυώσει το βάζετε σε καθαρά και στεγνά βάζα ή ταπεράκια και διατηρείστε τα στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος εκτός ψυγείου.

Καλή επιτυχία φίλες μου και ως το επόμενο ραντεβού,  καλά να περνάτε!

Σας φιλώ αυγή…Save


Αυτόματες ειδοποιήσεις ηχωμαγειρέματα:

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για άμεση εγγραφή στις αυτόμ. ειδοποιήσεις…

Βαθμολογήστε αυτήν τη συνταγή / σελίδα, από 1 έως 5 αστέρια:


Συνολική βαθμολογία μέχρι τώρα:

4,4
4,4 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 7 αξιολογήσεις)
Τέλεια57%
Πολύ καλή29%
Μέτρια14%
Φτωχή0%
Κακή0%


Είπαν για αυτήν τη συνταγή / σελίδα:

Είστε οι καλύτεροι μου. Όντας άπειρος (έως άσχετος), με κάνατε να δείχνω master chef

Υπέροχο συνοδευτικό νοστιμότατο!!!!! 👍👍

Πολυ χρησιμη η σελιδα σας!! Εύκολες συνταγες!!Νοστιμα τουρσια και φαγητα!!

Εγω δεν τα βραζω απλα για 24 ωρεςτα ξεκουραζω και μετα αφου με τις χουφτες μους τα στραγκιζω τα τοποθετω σφιχτα σε βαζο και τα υγρα που απομενουν στη λεκανη το περιχυνω το τουρσακι μου κλεινω το βαζο και σε μια βδομαδα στην υγεια μας με τσιπουρινη!!!!!!

Πολύχρωμη συνταγή εύκολη και σχετικά γρήγορη στην κατανάλωση

Ωραίες προτάσεις τελεια

i am an old greek and toursi it was always on the lunch table and it will be on my table tomorrow

Τη δοκίμασα και είναι τέλεια. Λόγο διαβήτη αντικατέστησα τη ζαχαρι με στέβια.


Για περισσότερες συνταγές από τα ηχωμαγειρέματα επιλέξτε μια από τις βασικές κατηγορίες:


…ή δοκιμάστε την αναζήτηση:


…ή επιλέξτε κάποια από τις λέξεις-κλειδιά:


Κάντε την 100% δωρεάν εγγραφή στα ηχωμαγειρέματα!

Συμπληρώστε την διεύθυνση email σας παρακάτω:


Βρείτε μας στα social:


Φτιάξτε οποιαδήποτε παραδοσιακή πίτα, δείτε το βίντεο:


Δημοσιεύτηκε στις:

σε:

,

από:

Σχόλια

3 απαντήσεις στο “Τουρσί Πολύχρωμο”

  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Avatar
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Αριστη συνταγή .Ως μετρα η κουπα ποιου μεγέθους η ποσων γραμμαριων πρεπει να είναι. Και το ξυδι ποιο μπουκαλι γιατι στα σουπερ/μαρκετ πωλουνται μπουκαλια των 300-350- 400- 500- 1000 γραμμαριων Στο ψυγειο ποσο χρονο μπορει να διατηρηθεί

    1. Αυγή Avatar

      Ευχαριστούμε για το σχόλιο. Λοιπόν 2 μπουκάλια ξύδι 400 ml και για κούπα αυτή του νες καφέ (περίπου 250 γρ.). Το τουρσί διατηρείται στο ψυγείο και μέχρι να τελειώσει (!) ας πούμε και για 6 μήνες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *