Για σήμερα φίλες μου, λέω να φτιάξουμε κάτι γρήγορο και νόστιμο, με υλικά που έχουμε πάντα στο ψυγείο. Μια πατατοσαλάτα λίγο διαφορετική από τη συνηθισμένη, πολύ ορεκτική και πολύ νόστιμη!
Φτιάξτε την όταν έχετε παρέα στο σπίτι και σερβίρετέ τη με όποιο φαγητό θέλετε.
Μπορείτε να την προσθέσετε και στα σάντουιτς των παιδιών. Θα τη φάνε με μεγάλη ευχαρίστηση…
Υλικά:
- 4-5 πατάτες (βρασμένες και καθαρισμένες)
- 2 μέτρια καρότα
- 2 μέτριες πράσινες πιπεριές
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)
- 1 δόντι σκόρδο
- Λίγο μπούκοβο
- Λίγο μαυροπίπερο
- Ελάχιστο αλάτι
- 2 κούπες μαγιονέζα (σπιτική ή έτοιμη, δείτε παρακάτω)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, προσθέτουμε τα καρότα, τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.
Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά…
Συνταγή για Μαγιονέζα
Τον ίδιο χρόνο που θα χρειαστείτε για να τρέξετε ως το σούπερ μάρκετ για να αγοράσετε την έτοιμη μαγιονέζα με τα συντηρητικά και τα διάφορα επικίνδυνα Έψιλον, τον ίδιο και λιγότερο, θα χρειαστείτε για να φτιάξετε στο σπίτι στο άψε-σβήσε, με τα χεράκια σας τη δική σας μαγιονέζα.
Έτσι θα εκπαιδεύσετε τον οργανισμό σας και τον οργανισμό των αγαπημένων σας προσώπων, να δέχεται τις καθαρές γεύσεις του φρέσκου και του σπιτικού.
Φτιάξτε τη μαγιονέζα που σας προτείνω. Δε θα σας πάρει παραπάνω από δέκα λεπτά και θα τη λατρέψετε..!
Είναι πολύ εύκολη, και γίνεται ακόμη ευκολότερη εάν έχετε στη διάθεσή σας ένα μπλέντερ. Διαφορετικά χρησιμοποιήστε το μίξερ.
Μη σας τρομάζει το ωμό αυγό, φροντίστε απλά να είναι καλής ποιότητας, αυτό που λέμε χωριάτικο ή τουλάχιστον να είστε σίγουρες ότι είναι φρέσκο.
Μην κρατήσετε τη μαγιονέζα στο ψυγείο σας για περισσότερο από μία εβδομάδα!
Χρησιμοποιείστε τη για να “δέσετε” σαλάτες και να συνοδέψετε το ψημένο ψάρι, ή όπου αλλού θέλετε…
Υλικά:
- 1 ολόκληρο αυγό
- 1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)
- 1 κουτ. σούπας λεμόνι ή ξύδι (ότι προτιμάτε μπορείτε και 2 κουτ.)
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα (οποιαδήποτε)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προσθέτετε τα υλικά σε ένα μπωλ ή στο μπλέντερ εκτός από το λάδι. Τα χτυπάτε για ένα λεπτό μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Ενώ το μπλέντερ σας λειτουργεί, ξεκινήστε να προσθέτετε πολύ σιγά και με σταθερή ροή το λάδι σας. Εγώ χρησιμοποιώ σπορέλαιο, γιατί είναι πιο ελαφρύ και πιο διάφανο.
Μόλις το έχετε προσθέσει όλο, συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμη ένα λεπτό. Η μαγιονέζα σας είναι έτοιμη..!
Να ξέρετε ότι τα αυγά, που είναι και το βασικό συστατικό της μαγιονέζας, είναι μια πλήρης τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, κάλιο, φώσφορο, ιώδιο και ψευδάργυρο, ενώ το ξύδι και το λεμόνι αποτελούν φυσικά συντηρητικά και δίνουν και τα δύο μοναδική γεύση.
Αφήστε μια απάντηση