Μπορεί να είναι απλώς μια ομελέτα αλλά είναι τόσο νόστιμη! Ένα κάπως διαφορετικό, ορεκτικό ή κύριο πιάτο για βιαστικές νοικοκυρές.
Στην ουσία χρειάστηκαν 6 αυγά, λίγες πατάτες και κρεμμύδια για να φτιάξω αυτήν τη χωριάτικη, χορταστική ομελέτα που την απολαύσαμε με φρυγανισμένο ψωμί και ντοματοσαλάτα με ντομάτες από τον κηπάκο μας…
Δείτε και τις συνταγές για ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και γιαούρτι και ομελέτα με μαγειρεμένο κιμά που περίσσεψε που έχουμε δημοσιεύσει στα ηχωμαγειρέματα…
Τι θα χρειαστείτε:
- 4 μεγάλες πατάτες
- 3 μέτρια κρεμμύδια
- 6-7 αυγά
- ¾ φλ. τσ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι (μαύρο και προαιρετικά κόκκινο)
Πώς θα τη φτιάξετε:
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρά κομματάκια.


Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια…


Σε μεγάλο μπολ αναμίξτε πατάτες και κρεμμύδια.

Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγο κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά) και ανακατέψτε. Να ξέρετε πάντως πως το κόκκινο πιπέρι ταιριάζει απίστευτα με τις πατάτες.




Σε βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ρίξτε το λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά, όχι όμως να κάψει.

Μόλις έρθει στη σωστή θερμοκρασία προσθέστε το μίγμα από πατάτες & κρεμμύδια και αφήστε να μαγειρευτούν για ένα τέταρτο περίπου, σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες.
Φροντίστε να ανακατεύετε που και πού για να μην «πιάσουν».


Χτυπήστε τα αυγά με το σύρμα και προσθέστε τα και αυτά στο τηγάνι…




Ανοίξτε σε διάφορα μέρη τρύπες με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι για εισχωρήσει παντού το αυγό και να πήξει.

Αφήστε να ψηθεί η ομελέτα για τρία-τέσσερα λεπτά από τη μία μεριά και γυρίστε την από την άλλη…
Μαγειρέψτε για ακόμα τρία λεπτά και η πολύ νόστιμη χωριάτικη ομελέτα είναι έτοιμη για να γιατρέψει με τον πιο εύγευστο αλλά και διατροφικά πλήρη τρόπο την πείνα σας.
Προσωπικά “λουκούλειο” γεύμα θα το χαρακτήριζα, όσο ταπεινό κι αν φαίνεται…



Σερβίρετέ την και να είστε σίγουροι ότι θα την τιμήσουν όλοι ακόμα και οι πιο δύσπιστοι.

Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά, να προσέχετε τους υπέροχους και μοναδικούς εαυτούς σας και να έχετε κατά νου αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνά: «Καθαρό πράγμα δεν είναι αυτό που πλύθηκε αλλά αυτό που δεν λερώθηκε…»
Σας φιλώ αυγή.
ΣΗΜ: Πρέπει να σας πω πως εμείς όταν έχουμε στο τραπέζι αυτήν την ομελέτα τη συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί ως εξής:
Φρυγανίζω επάνω στην σόμπα φέτες μπαγιάτικου ψωμιού. Κόβω μια ντομάτα στη μέση και με το ένα μισό τρίβω πάνω στις φρυγανισμένες φέτες. Προσθέτω λίγο σκόρδο τριμμένο ή περνώ πάνω από τη φέτα μια σκελίδα σκόρδου κομμένο στη μέση. Τέλος ραντίζω με ελαιόλαδο.





Δοκιμάστε το ταιριάζει τέλεια! Αν δεν έχετε σόμπα, φρυγανίστε τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα.
Αφήστε μια απάντηση