Στο εστιατόριο «ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ», στο Ξινό Νερό Αμυνταίου, ο βραβευμένος με τον «Χρυσό Σκούφο» ιδιοκτήτης κ. Νίκος Κοντοσώρος, αποδεικνύει καθημερινά την ερωτική σχέση του με το φαγητό και ιδιαίτερα με το παραδοσιακό φαγητό.
Κατάφερε εκτός των άλλων, να κάνει γνωστές και να αναδείξει παλιές παραδοσιακές συνταγές και να τους δώσει τη θέση που τους αξίζει στο… γαστριμαργικό στερέωμα.
Παλιές τοπικές συνταγές ξαναζωντανεύουν χάρη στα μαγικά χέρια του κ. Κοντοσώρου και γοητεύουν τους ουρανίσκους των τυχερών που συρρέουν από όλον τον Νομό και όχι μόνο, για να τις απολαύσουν.
Ο κ. Κοντοσώρος, μέσα από τα “ηχωμαγειρέματα” σας προτείνει παραδοσιακό «Tσόνινο», δηλαδή ένα σουφλέ με σπανάκι.
Το πιάτο είναι εύκολο, γρήγορο και γευστικό. Σας λύνει τα χέρια και σας βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν για οποιονδήποτε λόγο γυρίζετε από τη δουλειά ή τα ψώνια και δεν έχετε έτοιμο φαγητό.
Δοκιμάστε το..!
Άλλωστε, ο κ. Κοντοσώρος που το προτείνει, αποτελεί εγγύηση για σίγουρη επιτυχία.
Για το φαγητό αυτό που γίνεται στο άψε-σβήσε θα χρειαστείτε:
- 2 κιλά σπανάκι
- 5 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1-2 κλαράκια άνηθου ή δυόσμου
- 4-5 αυγά
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι μαυροπίπερο
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι
- ½ κούπα σάλτσα ντομάτας
- ½ κούπα νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Το βάζουμε σε σουρωτήρι, το ζεματάμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο ή τον δυόσμο για λίγο, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να σοταριστεί, ανακατεύοντας σταδιακά…
Ρίχνουμε το πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο λάδι ακόμα και το αφήνουμε να βράσει, αλλά να μη λιώσει.
Το ρίχνουμε σ’ ένα ταψί, απλώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα την επιφάνεια του ταψιού και σπάζουμε ένα-ένα τα αυγά πάνω από το σπανάκι.
Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15– 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία στους 200 βαθμούς .
Καλή επιτυχία!
Αφήστε μια απάντηση