Αν θέλετε να ξεκινήσει όμορφα τη μέρα σας αφιερώστε λίγο χρόνο για να φτιάξετε ένα καλό και υγιεινό πρωινό που θα κρατήσει εσάς και τους αγαπημένους σας χορτάτους για αρκετές ώρες και θα σας εφοδιάσει με όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεστε για να έχετε ενέργεια και καλή διάθεση όλη μέρα!

Τώρα θα μου πείτε πού να βρεθεί χρόνος για τέτοιες πολυτέλειες.
Ίσα που προλαβαίνουμε να βάλουμε μια γουλιά καφέ στο στόμα μας και τα παιδιά λίγο γαλατάκι και αυτά στο πόδι.
Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο το πρωινό ξύπνημα και ακόμα δυσκολότερο όταν εργάζονται και οι δύο γονείς, τα παιδιά πάνε σχολείο και όλη στην οικογένεια τρέχουν σαν τρελοί για να προλάβουν…

Πρωινό στο τραπέζι με όλη την οικογένεια γύρω, κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι όντως μια πολυτέλεια.
Κι όμως αξίζει τον κόπο να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα και να ετοιμάσεις ένα καλό, ευφάνταστο και ευπαρουσίαστο πρωινό και να το απολαύσεις χαλαρά και χωρίς άγχος, να συνειδητοποιήσεις ότι η μέρα ξεκινά και θα είναι μια μέρα όμορφη και ότι και να τύχει θα το αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία.

Και αν αυτό ακούγεται δύσκολο για τις καθημερινές, κάντο τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο που έχεις χρόνο.
Είναι μια ευκαιρία να συγκεντρωθεί η οικογένεια και να απολαύσει ένα πρωινό που θα είναι λίγο διαφορετικό, λίγο πιο προσεγμένο αλλά όχι δύσκολο και πολύπλοκο.

Αντί λοιπόν για δυο γουλιές καφέ και μια βιαστική μπουκιά φρυγανιάς με μέλι, κάντε αυτά τα τραγανά γεμιστά ψωμάκια, με αυγό, μπέικον και τυριά.
Εύκολα, θρεπτικά, νόστιμα, χάρμα γεύσης και οφθαλμών και θυμηθείτε πως ένα καλό πρωινό βοηθάει να δούμε με βλέμμα πιο αισιόδοξο την νέα μέρα που ξεκινάει…

Αν πάλι δεν σας έπεισα, οι τραγανές φωλίτσες ψωμιού με αυγό, μπέικον και λιωμένο τυρί προσφέρονται άνετα και για βραδυνό, μη σας πω, πως και για ένα ελαφρύ και γρήγορο μεσημεριανό συνοδευμένα με μια σαλατίτσα είναι μια τέλεια λύση…
(Δείτε και τη συνταγή για γρήγορα αυγο-τοστάκια).


Τι θα χρειαστείτε:
- Ψωμάκια (στρόγγυλα κατά προτίμηση)
- Αυγά
- Μπέικον ή γαλοπούλα ή όποιο αλλαντικό της αρεσκείας σας
- Λίγο κίτρινο τυρί που λιώνει
- Αλάτι, πιπέρι
Πώς θα τα φτιάξετε:
Κόψτε ένα μικρό κομμάτι από το επάνω μέρος του ψωμιού.


Αδειάστε την ψίχα με προσοχή και δημιουργήστε μια φωλίτσα μέσα σε κάθε ένα ψωμάκι…


Βάλτε μια φέτα μπέικον ή γαλοπούλα στο άνοιγμα και πιέστε λίγο με τα δάχτυλά σας να στερεωθεί καλά…



Τοποθετήστε αρκετό τριμμένο τυρί στη φωλίτσα.


Σπάστε ένα αυγό και φροντίστε να το βάλετε με προσοχή μέσα στο άνοιγμα επάνω από το τυρί…


Αλατοπιπερώστε κατά βούληση…


Ψήστε στον φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο για ένα δεκάλεπτο περίπου, αν προτιμάτε μελάτο το αυγό και λίγο παραπάνω αν σας αρέσει το σφιχτό.

Οι φωλίτσες είναι έτοιμες όταν ξεροψηθεί και γίνει τραγανό το ψωμάκι, λιώσει το τυρί και το αυγό πιάσει από πάνω μια λευκή κρούστα.



Καλή επιτυχια φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Να είστε καλά και να προσέχετε τους υπέροχους και μοναδικούς εαυτούς σας. Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να θυμάστε αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνά: “Η ευτυχία που θέλεις να έχεις, χαλάει την ευτυχία που ήδη έχεις…”
Σας φιλώ, αυγή.
Αφήστε μια απάντηση