Οι αυγοφέτες είναι αγαπημένη συνταγή όλων, μικρών και μεγάλων. Το να τις φτιάξεις δεν είναι δα και πυρηνική φυσική, αρκεί μια φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί, ολόφρεσκα αυγά, λίγο γαλατάκι και είσαι ένα βήμα πριν την παιδική σου απόλαυση!
Άλλωστε η ιδέα για την αυγοφέτα γεννήθηκε από την ανάγκη να μη πάει χαμένο το παλιό, το μπαγιάτικο ψωμί…
Καυτές, χρυσαφένιες, μυρωδάτες αυγοφέτες, σε άλλους ξυπνάνε παιδικές αναμνήσεις και σε άλλους τις δημιουργούν την ώρα που τις γεύονται.
Αποτελούν ένα γευστικό και πλούσιο σε βιταμίνες πρωινό ή απογευματινό γεύμα για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.
Το ωραίο είναι πως μπορείς να τις φτιάξεις έτσι ώστε να ικανοποιήσεις όλα τα γούστα, γλυκιές με κανελοζάχαρη ή μέλι, με φρούτα, αυγόφετες με σοκολάτα ή πραλίνα, αλλά και αλμυρές σαν αυτές που θα φτιάξουμε σήμερα…
Με ψωμί του τοστ, γκούντα και αλλαντικό της αρεσκείας σας.
Τραγανές τραγανές από έξω και από μέσα το τυρί να λιώνει υπέροχα ανακατεμένο με την πικάντικη γεύση του αλλαντικού.
Ένας μεζές χωρίς προηγούμενο. Θα τις σερβίρετε και πριν προλάβετε να πείτε «κύμινο» θα έχουν εξαφανιστεί από το πιάτο…!
Τι θα χρειαστείτε:
- Φέτες από ψωμί του τοστ
- 3 αυγά
- ½ φλυτζ. τσαγ. γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Τυρί γκούντα σε λεπτές φέτες
- Αλλαντικό της αρεσκείας σας σε λεπτές φέτες
- Σπορέλαιο
Πώς θα τις φτιάξετε:
Προμηθευτείτε ψωμί του τοστ. Αν βρείτε χωρίς κόρα καλώς, διαφορετικά κόψτε προσεχτικά με ένα μαχαιράκι τις κόρες γύρω γύρω.
Με τον πλάστη πιέστε κάθε φέτα να λεπτύνει όσο πάει, όπως ακριβώς κάνετε όταν ανοίγετε φύλλο για πίτα.
Βάλτε πάνω από κάθε φέτα του τοστ μια φέτα γκούντα. Πάνω από το γκούντα τοποθετήστε μια μικρότερη φέτα αλλαντικού.
Τυλίξτε τη φέτα του τοστ σε ρολό…
Στερεώστε το ρολό με μια οδοντογλυφίδα, για να μην ξετυλιχθεί.
Χτυπήστε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα.
Ζεστάνετε καλά το σπορέλαιο.
Βουτήξτε κάθε ρολό στο αυγό και γυρίστε το για να μουλιάσει από όλες τις πλευρές…
Τηγανίστε τα ρολά στο καυτό σπορέλαιο.
Μόλις πάρουν ωραίο χρυσορόδινο χρώμα βγάλτε τα και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετέ τα ρολάκια ζεστά ζεστά και μοσχομυριστά και… γαία πυρί μιχθήτω!
Σημείωση: Η ποσότητα των αυγών εξαρτάται από το πόσα ρολάκια θα φτιάξετε.
Αν θέλετε να γίνουν τα ρολάκια πιο πικάντικα προσθέστε λίγο καυτερό μπούκοβο στο μίγμα των αυγών. Τέλος, μη ξεχάσετε να αφαιρέσετε τις οδοντογλυφίδες πριν τα καταβροχθίσετε… 🙂
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά, να προσέχετε τους υπέροχους και μοναδικούς εαυτούς σας και μην ξεχνάτε αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνά «Υπάρχουν δυο τρόποι για να λάμπει κανείς: είτε να αντανακλά το φως είτε να το δημιουργεί…»
Σας φιλώ αυγή
Αφήστε μια απάντηση