Απλό αλλά φανταστικό! Το γλυκό που σας προτείνω σήμερα είναι όντως «τεμπελογλυκό» γιατί δεν χρειάζεται χρόνο για να το ετοιμάσετε αλλά ούτε και ιδιαίτερες ικανότητες για το πετύχετε.
Τα υλικά είναι απλά, δεν στοιχίζουν πολύ και τα βρίσκει κανείς εύκολα στο ράφι του σούπερ μάρκετ της γειτονιάς.
Αν λοιπόν δεχτήκατε τηλεφώνημα για μια ξαφνική επίσκεψη, αισθάνεστε κουρασμένες, αλλά παράλληλα θέλετε να περιποιηθείτε την καλεσμένη σας αυτό το γλυκάκι είναι ότι πρέπει. Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες.
Ακόμα και στην περίπτωση που νιώθετε εκείνην την βασανιστική λιγούρα για κάτι γλυκό, αλλά βαριέστε, (όλες έχουμε που και πού δικαίωμα στην τεμπελιά) μη διστάσετε, φτιάξτε το.
Σε λίγα λεπτάκια θα έχετε κάτι για να κατευνάσετε την πείνα σας αλλά παράλληλα θα το ευχαριστηθείτε όσο δε φαντάζεστε…
Υλικά:
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής άνθος αραβοσίτου βανίλια (στιγμής)
- 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής άνθος αραβοσίτου σοκολάτα (στιγμής)
- 700 ml. γάλα
- Λίγο γάλα και βανίλια ή καφέ στιγμής ή λικέρ (για το βρέξιμο των μπισκότων)
Εκτέλεση:
Βουτήξτε τα μπισκότα στο υγρό που θα επιλέξετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στιγμιαίο καφέ, λικέρ της αρεσκείας σας, η ακόμα και γάλα φρέσκο, στο οποίο μπορείτε να αναμίξετε τα παραπάνω.
Αν θέλετε επί πλέον άρωμα, προσθέστε και δυο-τρεις βανίλιες…



Στρώστε ένα-ένα τα μουσκεμένα μπισκότα σε ένα ταψάκι πυρέξ (ή οποιοδήποτε έχετε στο ντουλάπι σας), κατά προτίμηση 25 Χ 25 εκατοστά.
Αν δεν έχετε σκεύος σε αυτές τις διαστάσεις, μην πανικοβάλλεστε, δε χάλασε ο κόσμος…

Σε περίπτωση που τα μπισκότα δεν καλύπτουν ακριβώς την επιφάνεια του ταψιού, γεμίστε τα κενά σπάζοντας τα μπισκότα.
Χτυπήστε (σε ξεχωριστά μπολ, εννοείται) για 3 λεπτά, πρώτα τη σκόνη του φακέλου βανίλιας, με τη μισή ποσότητα, κρύο γάλα (350 ml.)…


…και μετά τη σκόνη του φακέλου κακάο, με το υπόλοιπο γάλα (350 ml.).


Αφού πήξουν και γίνουν αφράτες-αφράτες, στρώστε πρώτα την κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα…


Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα μπισκότα. Βουτήξτε τα στο υγρό και στρώστε άλλη μία σειρά επάνω από την κρέμα βανίλια.

Στρώστε απαλά πάνω από τα μπισκότα την κρέμα κακάο και αν θέλετε το γλυκάκι σας, εκτός από νόστιμο, να είναι και απολαυστικό στο «μάτι», κάντε σχεδιάκια με ένα πηρούνι..


Αν έχετε κορνέ ζαχαροπλαστικής μπορείτε να απλώσετε την κρέμα κακάο με αυτό και θα έχετε ένα θαυμάσιο αισθητικό αποτέλεσμα.
Πασπαλίστε με καβουρδισμένο αμύγδαλο, καρύδι (αφού το περάσετε στο μούλτι) τρούφα, τριμμένη σοκολάτα ή αφήστε το και σκέτο.
Εγώ έτριψα τα μπισκότα που περίσσεψαν και κάλυψα την επιφάνεια.




Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για δυο ωρίτσες και το γλυκάκι σας είναι έτοιμο για να το γευτείτε..!

Καλή επιτυχία φίλες μου και καλή απόλαυση, γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά, «Μια ζωή χωρίς μικρές απολαύσεις είναι σαν ένας μακρύ ταξίδι χωρίς πανδοχείο….»
Σας φιλώ αυγή.
Αφήστε μια απάντηση