Τη συνταγή μαγείρεψε και φωτογράφισε για τα ηχωμαγειρέματα η κα. Ηλιάνα Βολονάκη απο το Μεσολόγγι.
Οι άνθρωποι πολλές φορές ζητάμε κάποιο γλυκό, αλλά δεν μπορούμε να το αγοράσουμε εκείνη τη στιγμή, είτε γιατί δεν έχουμε οικονομική δυνατότητα, είτε, είτε.. ένα σωρό οι λόγοι.
Έτσι και εγώ σκέφτηκα αυτό το εύκολο γλυκό και ελπίζω, να σας αρέσει!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!
Πρώτα απ’όλα, στο μίξερ θα χτυπήσουμε τη ζάχαρη με το ασπράδι αυγού…
Ύστερα, θα προσθέσουμε στο μίγμα τα τριμμένα αμύγδαλα, αλλά εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια ή φουντούκια.
Μετά, προσθέτουμε το αλεύρι με τη βανίλια και τον κρόκο αυγού.
Αφήνουμε το μίγμα μας, να χτυπηθεί στο μίξερ μας, περίπου δέκα λεπτά. Αν θέλουμε βέβαια, μπορούμε και με το μίξερ χειρός!
Όταν τελειώσουμε τη διαδικασία, το αφαιρούμε από τον κάδο του μίξερ και το τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο, ή μπολ, ή όπου αλλού μας βολεύει και η υφή του, είναι κάπως έτσι:
Βάζουμε στο ταψί μας, ότι ταψί μας βολεύει, λαδόκολλα και πλάθουμε…
Μοιάζει με αζύμωτο αλλά έχει υπέροχη γεύση!
Πλάθουμε αυτά τα μπαλάκια, σε στρογγυλό σχήμα, ή αν θέλουμε στο σχήμα του μελομακάρονου στο μικρό μέγεθός του.
Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους, μην τυχόν και απλωθούν και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, στους 180°C, πάνω-κάτω. Ανάλογα βέβαια και με τον φούρνο! 🙂
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, ώστε να σφίξει το μίγμα.
Συνοδεύονται με τσάι, καφέ, σοκολάτα, αλλά και άλλα ζεστά ροφήματα!
Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα υλικά μας:
- 130 γραμμάρια ζάχαρη
- 130 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 65 γραμμάρια αμύγδαλα
- 1 αυγό (ασπράδι)
- 1 κρόκο αυγού
- 1 βανίλια
Αν θέλετε, δείτε και μια ακόμη συνταγή από την Ηλιάνα, την πίτα του Ήλιου!
Καλή επιτυχία!
Αφήστε μια απάντηση