Είσαι στο σπίτι μόνη ή με το σύντροφό σου, ή γιατί όχι και με δυο τρία παιδάκια γύρω και σας έχει πιάσει μια λιγούρα…
Ξέρεις από εκείνες τις λιγούρες που θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις στο στόμα σου κάτι γλυκό για να ησυχάσει το κορμί, να ηρεμήσει η ψυχή σου, να γαληνέψει το πνεύμα σου.
Ή σε παίρνουν ξαφνικά τηλέφωνο κάτι φίλοι από το πουθενά και σου λένε «ερχόμαστε» και εσύ αναρωτιέσαι πανικόβλητη «τι κάνω τώρα, που δεν έχω κάτι να τους τρατάρω;».

Λοιπόν, βάλε τον πανικό στην μπάντα γιατί ως γνωστόν ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Άλλωστε υπάρχει λύση και τη δίνει, αυτή εδώ η σοκολατένια τάρτα, έτοιμη, στο πιάτο, μέσα σε μόνο εφτά λεπτά… άντε δέκα, για τις πιο αργές.
Και δεν είναι μια λύση ό,τι και ό,τι.
Γιατί αυτό το γλυκό, ναι μεν, δεν απαιτεί ειδικές μαγειρικές ικανότητες και γίνεται στο άψε σβήσε, αλλά η μπισκοτο-σοκολατο-πραλινένια γεύση του δεν θα αφήσει ανικανοποίητο κανέναν…

Δείτε και άλλες γρήγορες ή/και εύκολες συνταγές από τα ηχωμαγειρέματα…
Τι θα χρειαστείτε:
Για τη βάση:
- 200 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
- 100 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
Για την κρέμα πραλίνας:
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 450 γρ. έτοιμη πραλίνα φουντουκιού
- 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
- Λίγα τριμμένα φουντούκια ή καρύδια ή άλλος ξηρός καρπός της αρεσκείας σας
- Κεράσια ή βύσσινα προαιρετικά
Πώς θα τη φτιάξετε:

Τρίψτε τα μπισκότα στο μούλτι.

Λιώστε σε ένα μπρύκι ή άλλο μεταλλικό σκεύος το βούτυρο…


Σε ένα μπολ αναμίξτε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο πολύ καλά…



Απλώστε ομοιόμορφα το μίγμα σε μια φόρμα με σούστα και αντικολλητικό πάτο και πατήστε το με την παλάμη σας ώστε να δημιουργήσετε μια βάση αρκετά στέρεη…
Αν δεν υπάρχει τέτοιο σκεύος στο ντουλάπι σας δεν χάλασε ο κόσμος. Και με ένα απλό ταψάκι μια χαρά θα γίνει η δουλειά.



Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση και ασχοληθείτε με την κρεμούλα.
Χτυπήστε το τυρί κρέμα με την άχνη για ένα-δυό λεπτάκια…


Προσθέστε την πραλίνα και συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να αναμιχθούν τα υλικά και να προκύψει μια βελουδένια κρέμα.
Η δουλειά αυτή μπορεί να γίνει και με ένα κουτάλι…


Απλώστε την κρέμα πάνω στη μπισκοτένια βάση και στρώστε ομοιόμορφα την επιφάνεια.



Σκορπίστε από πάνω τριμμένο φουντούκι ή καρύδι ή τέλος πάντων όποιον άλλον ξηρό καρπό έχετε στο ντουλάπι σας.
Επίσης μπορείτε σε αυτή τη φάση να στολίσετε την τάρτα με κεράσια ή βύσσινα…

Ξαναβάλτε το ταψάκι στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα ακόμα και μετά… ε, μετά …βουρ στο γλυκό …που λένε… Ένα γλυκό με μια υπέροχη βελουδένια κρεμούλα με εκείνη την ανεπανάληπτη πραλινένια γεύση που ξετρελαίνει μεγάλους και μικρούς.




Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά και να προσέχετε τους υπέροχους και μοναδικούς εαυτούς σας.
Πετάξτε ότι περιττό βαραίνει το σώμα, το μυαλό και τη ψυχή σας γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά: «Στον άνθρωπο όλα πρέπει να είναι ανάλαφρα και ωραία: και το πρόσωπο, και το ντύσιμο, και η ψυχή, και οι σκέψεις…»
Σας φιλώ αυγή.
Αφήστε μια απάντηση