Τηγανίτες χωρίς λάδι - 22 - ηχωμαγειρέματα

Σούπερ τηγανίτες χωρίς λάδι..

Ετούτες εδώ οι τηγανίτες… δεν είναι ακριβώς τηγανίτες. Η γιαγιά Αθηνά τις έλεγε έτσι και εγώ από σεβασμό στη μνήμη της το συνεχίζω.

Ετούτες εδώ είναι τηγανίτες… φουρνιστές. Η γεύση τους αλλά και η εμφάνιση είναι κάτι ανάμεσα σε τηγανίτα και τυροπιτάκι.

Όπως και να’χει είναι πολύ νόστιμες και ελαφριές, (αφού δεν έχουν καθόλου λάδι και ψήνονται στον φούρνο), γίνονται πολύ γρήγορα (σε 20 λεπτά θα τις έχετε στο πιάτο σας) και δεν απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες.

Με λίγα λόγια μπορεί να τις φτιάξει και ένα μικρό παιδί.

Τώρα που το σκέφτομαι, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τις φτιάξετε μαζί με τα παιδάκια ή τα εγγόνια σας και να έχετε ένα ωραιότατο δημιουργικό και ευχάριστο ημίωρο στην κουζίνα… 🙂

Με τα υλικά που σας δίνω θα φτιάξετε για αρχή, μια μικρή δόση, γύρω στις 18 -20 τηγανίτες.

Πιστέψτε με όμως, οι σούπερ τηγανίτες της γιαγιάς Αθηνάς θα γίνουν ανάρπαστες και σίγουρα θα χρειαστεί να φτιάξετε και δεύτερη δόση.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 200 ml. νερό
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 1 αυγό (όχι μεγάλο)
  • 220 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές τριμμένο τυρί (παρμεζάνα η γραβιέρα, τέτοιου τύπου τυριά, πάντα προαιρετικά)
  • 250 γρ. φέτα σε χοντρά κομμάτια
  • Λίγο αλάτι αν τα τυριά σας δεν είναι αλμυρά

Πώς θα τις φτιάξετε:

Σε βαθύ μπολ ανακατέψτε με το σύρμα το γιαούρτι με το νερό.

Προσθέστε το αυγό, και συνεχίστε το ανακάτεμα. Αλατίστε (προαιρετικά)…

Συμπληρώστε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν.

Ανακατέψτε ώσπου να πετύχετε έναν χυλό όχι πολύ ρευστό αλλά ούτε πολύ παχύ.

Να “στέκεται”…

Σε αυτό το σημείο προσθέστε το τριμμένο κίτρινο τυρί (προαιρετικά) και την τριμμένη φέτα.

Τηγανίτες χωρίς λάδι - 15

Συνεχίστε το ανακάτεμα…

Τηγανίτες χωρίς λάδι - 16

Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Πάρτε με ένα κουτάλι της σούπας ποσότητα χυλού ίση με ένα μανταρίνι και τοποθετήστε τη στο ταψί. Συνεχίστε ώσπου να τελειώσει όλος ο χυλός…

Τηγανίτες χωρίς λάδι - 17

Ψήστε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά πάνω-κάτω. Θα ροδίσουν και θα μοσχομυρίσουν.

Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.

Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού, να περνάτε καλά, να προσέχετε τους υπέροχους και μοναδικούς εαυτούς σας και να έχετε κατά νου αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνά: “Οι ψυχές των ανθρώπων είναι σαν βαθιά πηγάδια. Κανένας δεν ξέρει τι υπάρχει στον πάτο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μαντεύεις κρίνοντας απ’ αυτά που επιπλέουν στην επιφάνεια κάπου-κάπου…

Σας φιλώ αυγή


Αυτόματες ειδοποιήσεις ηχωμαγειρέματα:

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για άμεση εγγραφή στις αυτόμ. ειδοποιήσεις…

Βαθμολογήστε αυτήν τη συνταγή / σελίδα, από 1 έως 5 αστέρια:


Συνολική βαθμολογία μέχρι τώρα:

0,0
0,0 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 0 αξιολογήσεις)
Τέλεια0%
Πολύ καλή0%
Μέτρια0%
Φτωχή0%
Κακή0%


Είπαν για αυτήν τη συνταγή / σελίδα:

Δεν υπάρχουν ακόμα βαθμολογίες. Γίνε ο/η πρώτος/η που θα βαθμολογήσει…


Για περισσότερες συνταγές από τα ηχωμαγειρέματα επιλέξτε μια από τις βασικές κατηγορίες:


…ή δοκιμάστε την αναζήτηση:


…ή επιλέξτε κάποια από τις λέξεις-κλειδιά:


Κάντε την 100% δωρεάν εγγραφή στα ηχωμαγειρέματα!

Συμπληρώστε την διεύθυνση email σας παρακάτω:


Βρείτε μας στα social:


Φτιάξτε οποιαδήποτε παραδοσιακή πίτα, δείτε το βίντεο:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *