Το σοφρίτο που σας παρουσιάζω σήμερα, φίλες μου, το μαγείρεψε η Σοφία. Η Σοφία είναι Κερκυραία. Κερκυραία γέννημα θρέμμα. Ερωτική μετανάστης στην πόλη μας, κουβάλησε μαζί με τις αποσκευές της, ένα πτυχίο με άριστα από τη «Σχολή μαγείρων» της Κέρκυρας, πολλά βραβεία για τη μαγειρική της δεξιοτεχνία και ένα όνειρο:
Να μπορέσει κάποτε να δημιουργήσει το δικό της μεγάλο χώρο, όπου θα μπορεί να ξετυλίξει το ταλέντο της στη μαγειρική, και να κάνει κοινωνούς της Κερκυραϊκής μαγειρικής -και όχι μόνο- τους Φλωρινιώτες.
Δε βιάζεται όμως!
Προς το παρόν ασχολείται με την οικογένεια και αρκείται στη… «Λαδόκολλα», όπου Λαδόκολλα, ένα μικρό ουζερί στην οδό Κων/πόλεως 3.
Ένας χώρος ισόγειος, μικρός, χωρίς πολλά-πολλά. Απλός και λιτός, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει κερκυραϊκούς ουζομεζέδες, μπιφτέκια, ψητό λουκάνικο και ένα φαγητό ημέρας, μαγειρεμένο με αγνό λάδι φερμένο από τη Κέρκυρα και αγνά προϊόντα από το περιβόλι που διαθέτει η οικογένεια.
Επισκεφτείτε για μια δοκιμή τη «Λαδόκολλα» ή ζητήστε να σας εξυπηρετήσουν στο σπίτι. Θα ξαφνιαστείτε ευχάριστα!
Για του λόγου το αληθές η Σοφία μαγείρεψε για τα ηχωμαγειρέματα -έτσι, για να πάρετε μια ιδέα- ένα από τα μοναδικά πιάτα της και ιδού: Σας παρουσιάζουμε σήμερα, το υπέροχο «Σοφρίτο α λα Σοφία». 🙂
Υλικά:
- 1 κιλό σνίτσελ χοιρινό
- 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 μπολ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μπολ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 σκόρδα χωρισμένα σε σκελίδες
- Χυμός από δύο μεγάλα λεμόνια
- Αλάτι – πιπέρι
- Νερό
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα αλευρώνουμε. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά…
Αφού τελειώσουμε το σοτάρισμα, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο.
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι που σοτάραμε το κρέας, λίγο αλεύρι και τα σκόρδα, ανακατεύουμε, τα αφήνουμε για δύο-τρία λεπτά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα…
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και όταν ακούσουμε τον γνωστό ήχο του τσιγαρίσματος, σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
Αφήνουμε τρία-τέσσερα λεπτά να εξατμιστούν και προσθέτουμε τον μαϊντανό και νερό ζεστό τόσο, ώστε να καλύπτει εντελώς το κρέας.
Αφήνουμε το σοφρίτο να σιγοβράζει ώσπου να πήξει η σάλτσα του.
Πού και πού πιάνουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια και ανακινούμε κυκλικά, για να μην “πιάσει” το φαγητό μας…
Σερβίρουμε το σοφρίτο κυρίως με πιλάφι, αλλά και τηγανητές πατάτες, πουρέ, ακόμα και μακαρόνια.
Καλή επιτυχία φίλες μου και ως την επόμενη συνταγή, καλά να περνάτε!
Σας φιλώ, αυγή…
Αφήστε μια απάντηση