Θέλετε να παρουσιάσετε στο τραπέζι σας ένα γρήγορο, νόστιμο, απλό, χορταστικό αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό γεύμα; Αυτό εδώ το απολαυστικό σουφλέ με πένες και τυριά διάφορα, είναι ότι χρειάζεστε.
Φτιάξτε το θα το τιμήσουν όλοι ιδιαίτερα τα παιδιά…
Δείτε και τη συνταγή για σουφλέ με σπανάκι της Στεριανής αλλά και τη συνταγή για σουφλέ στο άψε σβήσε που έχουμε δημοσιεύσει στα ηχωμαγειρέματα.
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο πένες
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αυγά
- 50 ml. ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- 100 γρ. φέτα
- 400 γρ. τυριά διάφορα
- 2 πιπεριές ψιλοκομμένες (πράσινη και κόκκινη)
- 3-4 ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 150 ml. γάλα
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη, θυμάρι (προαιρετικά)
Πώς θα τις φτιάξετε:
Σε βαθύ μπολ ρίξτε τα αυγά, το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο (50 ml.) και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.



Προσθέστε την τριμμένη φέτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα ντοματίνια επίσης ψιλοκομμένα, τα 300 γρ. από τα τυριά, το κασέρι και το γάλα. Αρωματίστε με τη ρίγανη και το θυμάρι (προαιρετικά) και ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά.







Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης σε αλατισμένο νερό.

Στραγγίστε τα, βάλτε τα σε βαθύ μπολ και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο.

Ρίξτε πάνω στις πένες τη σάλτσα και ανακατέψτε.

Βουτυρώστε ένα ταψάκι πυρέξ, ρίξτε μέσα τις πένες και στρώστε τις ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε με τα 100 γρ. τυριών και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να λιώσουν τα τυριά και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.






Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά, να προσέχετε τους μοναδικούς και υπέροχους εαυτούς σας και να έχετε κατά νου αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνά: «Αν κάποιος απλώσει το χέρι του επάνω σου, βεβαιώσου ότι δεν θα απλώσει το χέρι του σε κανέναν ποτέ ξανά…»
Σας φιλώ αυγή.
ΣΗΜ.1: Αντί για πένες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό.
ΣΗΜ.2: Εγώ στη συνταγή πρόσθεσα και λίγα ψιλοκομμένα μανιτάρια που είχαν μείνει στο ψυγείο και έδωσαν επί πλέον γεύση.
ΣΗΜ.3: Αν θέλετε να απογειώσετε την γεύση του σουφλέ προσθέστε και λεπτές φετούλες ζαμπόν, γαλοπούλα ή άλλο αλαντικό τηςαρεσκείας σας…
Αφήστε μια απάντηση