Είναι εύκολη, είναι γευστική, γίνεται γρήγορα και πετυχαίνει πάντα. Είναι το γλυκό πειρασμός που πολύ λίγοι μπορούν να του αντισταθούν…
Φτιάξτε την και παραδοθείτε στην κολασμένη απόλαυση της σοκολάτας!
Τι θα χρειαστείτε για το σιρόπι:
- 400 ml. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. κακάο (τρεις κουτ. σούπ. περίπου)
- 1 κουτ. σουπ. καφές στιγμιαίος
- 1 κουτ. σουπ. κονιάκ
Τι θα χρειαστείτε για τη βάση:
- 3 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2-3 βανίλιες
- 90 ml. ηλιέλαιο
- 90 ml. νερό
- 40 γρ. κακάο
- 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Πώς θα φτιάξετε το σιρόπι:
Ξεκινήστε με το σιρόπι.
Σε βαθύ κατσαρολάκι ρίξτε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο, τον καφέ και το κονιάκ και ανακατέψτε με το σύρμα της κουζίνας…
Βάλτε το κατσαρολάκι στο μάτι και αφήστε το σιρόπι να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός κλείστε το μάτι, αφήστε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει και συνεχίστε με τη βάση της σοκολατόπιτας.
Πώς θα φτιάξετε τη βάση:
Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέστε το ηλιέλαιο λίγο-λίγο…
…και μετά από ένα λεπτάκι το νερό επίσης λίγο λίγο…
Τοποθετήστε μια σίτα πάνω από το μπολ και κοσκινίστε μαζί το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέστε τις βανίλιες.
Με μια σπάτουλα ανακατέψτε τα υλικά ώσπου να πετύχετε ένα λείο, ομοιογενές, λαμπερό μίγμα…
Βουτυρώστε ένα ταψάκι 32 Χ 23 εκ. και ρίξτε το υλικό…
Ανακινήστε να απλωθεί καλά σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά…
Βγάλτε το γλυκό από τον φούρνο και σιροπιάστε το έτσι όπως είναι καυτό με το κρύο σοκολατένιο σιρόπι.
Αφήστε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει και σερβίρετέ την παρέα με μια μπάλα παγωτό.
Αν πάλι θέλετε να απολαύσετε γεύση στο τετράγωνο, σας προτείνω να φτιάξετε αυτό το υπέροχο βελουδένιο γλάσο…
Τι θα χρειαστείτε για το γλάσο:
- 300 ml. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. πραλίνα
Πώς θα το φτιάξετε:
Τοποθετήστε μία κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα το γάλα, προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μία βράση…
Θα πήξει και θα γίνει σαν ελαφριά κρέμα…
Αφαιρέστε από τη φωτιά, βάλτε την κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει…
Τέλος, προσθέστε την πραλίνα και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά…
Απλώστε αυτό το υπέροχο, βελουδένιο γλάσο πάνω από τη σοκολατόπιτα και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.
Κόψτε σε κομμάτια, σερβίρετε και… γαία πυρί μιχθήτω…!
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά και να προσέχετε τους υπέροχους και μοναδικούς εαυτούς σας.
Προσπαθήστε να εστιάσετε στα θετικά της ζωής έστω και αν είναι λίγα, έστω και αν δεν βγάζετε κανένα νόημα από όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας αυτήν την τρελή εποχή που διανύουμε.
Η γιαγιά Αθηνά έλεγε: “Βλέπω τη ζωή σαν ένα τρελό χορό. Είναι ανάγκη ο χορός να έχει κάποιο νόημα; Χορεύεις επειδή το ευχαριστιέσαι…“
Σας φιλώ αυγή
Αφήστε μια απάντηση