Αυτά τα μοσχοβολιστά κεκάκια, φίλες μου, πρέπει να τα φτιάξετε οπωσδήποτε πρώτον, γιατί είναι ευκολότατα και γίνονται στο άψε σβήσε, δεύτερον γιατί είναι ελαφριά και υγιεινά γιατί όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας τα υλικά, δεν έχουν πολλή ζάχαρη, δεν είναι πνιγμένα στο βούτυρο και τα πολλά αυγά και τρίτον γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα ευχαριστηθείτε.
Είναι μυρωδάτα, νόστιμα, με τραγανή κρούστα από έξω και αφράτα στο εσωτερικό τους και θα σας φτιάξουν κυριολεκτικά την μέρα…
Δείτε περισσότερες συνταγές για κέικ από τα ηχωμαγειρέματα.
Υλικά:
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουτ. γλυκ. σόδα
- 1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 70 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. “δάκρυα” σοκολάτας
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας καφέ στιγμής
- 130 γρ. γιαούρτι πλήρες
Εκτέλεση:
Φροντίστε να έχετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο μια ώρα πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα κεκάκια για να χτυπηθεί εύκολα.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και το αλατάκι. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τον καφέ στιγμής ώσπου να διαλυθεί…
Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και ξανα-ανακατέψτε.
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα για λίγο.
Ρίξτε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέστε το μίγμα γιαουρτιού, καφέ, σοκολάτας, ανακατέψτε ελαφρά και τέλος προσθέστε το αλεύρι.
Το μίγμα που θα προκύψει πιθανόν να μη σας γεμίζει και πολύ το μάτι αλλά μην πτοείστε από την εικόνα. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα θα είναι… μμμμ μούρλια.
Μπορείτε να δοκιμάστε τη ζύμη πριν ακόμα τη ψήσετε για να πάρετε μια ιδέα. Μοσχοβολάει και αν δεν είστε αρκετά εγκρατείς (όπως εγώ για παράδειγμα) ίσως φάτε τη μισή.
Βουτυρώστε γρήγορα-γρήγορα (πριν παρασυρθείτε και δε μείνει υλικό στο κάδο) ένα ταψάκι με υποδοχές (φόρμα) και βάλτε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας σε κάθε υποδοχή.
Ψήστε τα στους 190 – 200ο C ανάλογα με τον φούρνο για 15 με 20 λεπτά.
Θα φουσκώσουν ωραία-ωραία και θα πάρουν ένα υπέροχο χρυσοκόκκινο χρώμα.
Με τα υλικά που σας δίνω θα φτιάξετε γύρω στα δώδεκα μέτρια κεκάκια.
Εγώ τα έφτιαξα και ξαναέφτιαξα διπλή δόση αμέσως μετά γιατί μόλις τα έβγαλα από το φούρνο εξαφανίστηκαν πριν καν τα ξεφορμάρω από τις θηκούλες τους..!
Τη δεύτερη φορά έβαλα λιγότερη ζάχαρη και γιαούρτι με λίγα λιπαρά και ήταν εξίσου νόστιμα. Σε περίπτωση που σας περισσέψουν (που δεν το πιστεύω) φυλάξτε τα στην κατάψυξη…
Καλή επιτυχία φίλες μου και μέχρι την επόμενη συνταγή φροντίστε να γεμίζετε τις μέρες σας με όμορφα πράγμα γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά «Τη ζωή [σου], μιας και είναι σύντομη, μην την κάνεις [να φαίνεται] μακριά, με κακά πράγματα…».
Σας φιλώ αυγή
Αφήστε μια απάντηση