Μπορεί το σνίτσελ να είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Γερμανίας και άλλων γερμανόφωνων περιοχών, έχει όμως, λόγω της νοστιμιάς του, κατακτήσει όλον τον κόσμο και το συναντάει κανείς σε όλες σχεδόν τις κουζίνες, σε διάφορες παραλλαγές.
Το λεπτοκομμένο κρέας χοιρινού, παναρισμένο με τρίμματα ψωμιού, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης, μαγειρεμένο στο τηγάνι ή στο φούρνο, γίνεται εξαιρετικά νόστιμο…
Εκτός αυτού είναι ένα φαγητό πολύ εύκολο, που γίνεται γρήγορα και αρέσει σε όλους.
Εγώ τα έφτιαξα σήμερα στο τηγάνι και έγιναν όνειρο. Από έξω τραγανά-τραγανά και από μέσα μαλακά και ζουμερά.
Τα φτιάχνω και στον φούρνο αλλά η νοστιμιά του τηγανητού είναι άλλο πράγμα.
Θα μου πείτε ότι το τηγανητό είναι κομμάτι βαρύ αλλά δε βαριέσαι, μια στο τόσο μια παρασπονδία δεν κάνει κακό.
Στον φούρνο γίνονται νόστιμα αλλά λίγο πιο σκληρά. Δοκιμάστε τα έτσι και αλλιώς και κρατήστε αυτό που σας αρέσει περισσότερο…
Τι θα χρειαστείτε:
- 4 σνίτσελ
- 2 αυγά χτυπημένα
- Αλεύρι
- Φρυγανιά τριμμένη
- Ρίγανη-αλάτι-πιπέρι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Αν έχετε δικό σας χασάπη όπως εγώ, σίγουρα θα σας δώσει καλό κρέας.
Η επιτυχία ενός φαγητού εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πρώτη ύλη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κρέας.
Πλύνετε καλά τα σνίτσελ σας και αφήστε τα επάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία.
Σε πιατέλα ανακατέψτε καλά τη φρυγανιά, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι.
Σε άλλη πιατέλα ρίξτε αρκετό αλεύρι. Χτυπήστε καλά τα αυγά.
Πανάρετε πρώτα καλά-καλά, ένα-ένα τα σνίτσελ στο αλεύρι…
Μετά βουτήξτε τα στο χτυπημένο αυγό.
Πανάρετέ τα με τη φρυγανιά και ακουμπήστε τα σε ένα καθαρό σκεύος.
Φροντίστε καθώς τα πανάρετε, να τα πατάτε καλά έτσι ώστε το υλικό του παναρίσματος (αλεύρι, φρυγανιά) να γίνει ένα σώμα με το κομμάτι του κρέατος.
Αφού τελειώσετε με αυτή τη δουλίτσα, που είναι και η πιο μπελαλίδικη της υπόθεσης – αλλά δε θα σας πάρει πάνω από δέκα λεπτάκια – ετοιμαστείτε για το τηγάνισμα.
Ρίξτε αρκετό λάδι στο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά.
Τηγανίστε τα σνίτσελ γύρω στα τρία λεπτάκια από τη μία πλευρά και άλλα τρία από την άλλη.
Μόλις χρυσίσουν είναι έτοιμα…
Απολαύστε τα σκέτα με μια σαλάτα εποχής ή συνοδευμένα με πατατούλες τηγανητές, πουρέ, πιλάφι… με ότι τέλος πάντων τραβάει η όρεξή σας!
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλή απόλαυση.
Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας, να περνάτε καλά. Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από κάθε τι περιττό που σας βαραίνει και κάνει δύσκολη τη ζωή σας γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά: “Να ξέρετε ότι το νόημα της ύπαρξης κρύβεται σε ό,τι πετάμε και όχι σε ό,τι κρατάμε...”
Σας φιλώ αυγή…
Και μια συμβουλή:
Μπορείτε να κάνετε το πανάρισμα από την προηγούμενη και να τα φυλάξετε τυλιγμένα σε μεμβράνη στο ψυγείο. Τα έχω βάλει και στην κατάψυξη παναρισμένα. Τα απόψυξα και τα τηγάνισα. Ήταν μια χαρά.
Μη βάζετε πολλά μαζί στο τηγάνι. Δύο είναι αρκετά. Φροντίστε να τα μετακινείτε καθώς τηγανίζονται. Έτσι θα τηγανιστούν ωραιότατα θα πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και δε θα μαυρίσουν. Αν έχετε να τηγανίσετε πολλά φροντίστε να αλλάζετε το λάδι.
Αφήστε μια απάντηση