Σνίτσελ, το τέλειο - Συνταγή - ηχωμαγειρέματα

Σνίτσελ, το τέλειο!

Μπορεί το σνίτσελ να είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Γερμανίας και άλλων γερμανόφωνων περιοχών, έχει όμως, λόγω της νοστιμιάς του, κατακτήσει όλον τον κόσμο και το συναντάει κανείς σε όλες σχεδόν τις κουζίνες, σε διάφορες παραλλαγές.

Το λεπτοκομμένο κρέας χοιρινού, παναρισμένο με τρίμματα ψωμιού, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης, μαγειρεμένο στο τηγάνι ή στο φούρνο, γίνεται εξαιρετικά νόστιμο…

Σνίτσελ, το τέλειο - 22

Εκτός αυτού είναι ένα φαγητό πολύ εύκολο, που γίνεται γρήγορα και αρέσει σε όλους.

Εγώ τα έφτιαξα σήμερα στο τηγάνι και έγιναν όνειρο. Από έξω τραγανά-τραγανά και από μέσα μαλακά και ζουμερά.

Τα φτιάχνω και στον φούρνο αλλά η νοστιμιά του τηγανητού είναι άλλο πράγμα. 

Θα μου πείτε ότι το τηγανητό είναι κομμάτι βαρύ αλλά δε βαριέσαι, μια στο τόσο μια παρασπονδία δεν κάνει κακό.

Στον φούρνο γίνονται νόστιμα αλλά λίγο πιο σκληρά.  Δοκιμάστε τα έτσι και αλλιώς και κρατήστε αυτό που σας αρέσει περισσότερο…

Τι θα χρειαστείτε:

  • 4 σνίτσελ
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • Αλεύρι
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Ρίγανη-αλάτι-πιπέρι
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αν έχετε δικό σας χασάπη όπως εγώ, σίγουρα θα σας δώσει καλό κρέας.

Η επιτυχία ενός φαγητού εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πρώτη ύλη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κρέας.

Σνίτσελ, το τέλειο - 1
σνίτσελ χοιρινό

Πλύνετε καλά τα σνίτσελ σας και αφήστε τα επάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία.

Σε πιατέλα ανακατέψτε καλά τη φρυγανιά, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι.

Σνίτσελ, το τέλειο - 8
φρυγανιά + αλάτι + πιπέρι + ρίγανη

Σε άλλη πιατέλα ρίξτε αρκετό αλεύρι. Χτυπήστε καλά τα αυγά.

Σνίτσελ, το τέλειο - 7
αυγά

Πανάρετε πρώτα καλά-καλά, ένα-ένα τα σνίτσελ στο αλεύρι…

Σνίτσελ, το τέλειο - 2
αλεύρι
Σνίτσελ, το τέλειο - 4
Σνίτσελ, το τέλειο - 5

Μετά βουτήξτε τα στο χτυπημένο αυγό.

Σνίτσελ, το τέλειο - 11
Σνίτσελ, το τέλειο - 12

Πανάρετέ τα με τη φρυγανιά και ακουμπήστε τα σε ένα καθαρό σκεύος.

Φροντίστε καθώς τα πανάρετε, να τα πατάτε καλά έτσι ώστε το υλικό του παναρίσματος (αλεύρι, φρυγανιά) να γίνει ένα σώμα με το κομμάτι του κρέατος.

Σνίτσελ, το τέλειο - 13
Σνίτσελ, το τέλειο - 14
Σνίτσελ, το τέλειο - 15
Σνίτσελ, το τέλειο - 16

Αφού τελειώσετε με αυτή τη δουλίτσα, που είναι και η πιο μπελαλίδικη της υπόθεσης – αλλά δε θα σας πάρει πάνω από δέκα λεπτάκια – ετοιμαστείτε για το τηγάνισμα.

Ρίξτε αρκετό λάδι στο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά.

Τηγανίστε τα σνίτσελ γύρω στα τρία λεπτάκια από τη μία πλευρά και άλλα τρία από την άλλη.

Σνίτσελ, το τέλειο - 17
Σνίτσελ, το τέλειο - 18

Μόλις χρυσίσουν είναι έτοιμα…

Σνίτσελ, το τέλειο - 19
Σνίτσελ, το τέλειο - 20

Απολαύστε τα σκέτα με μια σαλάτα εποχής ή συνοδευμένα με πατατούλες τηγανητές, πουρέ, πιλάφι… με ότι τέλος πάντων τραβάει η όρεξή σας!

Σνίτσελ, το τέλειο - 21
Σνίτσελ, το τέλειο - 24

Καλή επιτυχία φίλες μου και καλή απόλαυση.

Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας, να περνάτε καλά. Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από κάθε τι περιττό που σας βαραίνει και κάνει δύσκολη τη ζωή σας γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά: “Να ξέρετε ότι το νόημα της ύπαρξης κρύβεται σε ό,τι πετάμε και όχι σε ό,τι κρατάμε...”

Σας φιλώ αυγή…

Σνίτσελ, το τέλειο - Συνταγή - ηχωμαγειρέματα

Και μια συμβουλή:
Μπορείτε να κάνετε το πανάρισμα από την προηγούμενη και να τα φυλάξετε τυλιγμένα σε μεμβράνη στο ψυγείο. Τα έχω βάλει και στην κατάψυξη παναρισμένα. Τα απόψυξα και τα τηγάνισα. Ήταν μια χαρά.

Μη βάζετε πολλά μαζί στο τηγάνι. Δύο είναι αρκετά. Φροντίστε να τα μετακινείτε καθώς τηγανίζονται. Έτσι θα τηγανιστούν ωραιότατα θα πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και δε θα μαυρίσουν. Αν έχετε να τηγανίσετε πολλά φροντίστε να αλλάζετε το λάδι.


Αυτόματες ειδοποιήσεις ηχωμαγειρέματα:

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για άμεση εγγραφή στις αυτόμ. ειδοποιήσεις…

Βαθμολογήστε αυτήν τη συνταγή / σελίδα, από 1 έως 5 αστέρια:


Συνολική βαθμολογία μέχρι τώρα:

0,0
0,0 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 0 αξιολογήσεις)
Τέλεια0%
Πολύ καλή0%
Μέτρια0%
Φτωχή0%
Κακή0%


Είπαν για αυτήν τη συνταγή / σελίδα:

Δεν υπάρχουν ακόμα βαθμολογίες. Γίνε ο/η πρώτος/η που θα βαθμολογήσει…


Για περισσότερες συνταγές από τα ηχωμαγειρέματα επιλέξτε μια από τις βασικές κατηγορίες:


…ή δοκιμάστε την αναζήτηση:


…ή επιλέξτε κάποια από τις λέξεις-κλειδιά:


Κάντε την 100% δωρεάν εγγραφή στα ηχωμαγειρέματα!

Συμπληρώστε την διεύθυνση email σας παρακάτω:


Βρείτε μας στα social:


Φτιάξτε οποιαδήποτε παραδοσιακή πίτα, δείτε το βίντεο:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *