Ένα από τα πιο ταιριαστά γλυκά για τη περίοδο της Σαρακοστής είναι ο χαλβάς. Δεν εννοώ τον κλασικό “Μακεδονικό”, ταχινένιο χαλβά αλλά τον σιμιγδαλένιο. Αυτόν που φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι, με απλά υλικά και είναι πολύ γευστικός και χορταστικός.
Στα ηχωμαγειρέματα έχουμε φιλοξενήσει δυο συνταγές για σιμιγδαλένιο χαλβά, μια με σταφίδες και σιρόπι κακάο και μια χωρίς λάδι. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε να τις φτιάξετε και τις δυο.
Αν νηστεύετε από λάδι τότε δοκιμάστε αυτόν χωρίς λάδι και θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά και την απλότητα…
- Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με σταφίδες και σιρόπι κακάο
- Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο χωρίς λάδι
ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αφήστε μια απάντηση