Σας αρέσει το ραβανί, έτσι; Δεν μπορεί να μην σας αρέσει αυτό το σιροπιαστό αφράτο γλυκό με την ιδιαίτερη γεύση…
Εντάξει! Θα μου πείτε πως είναι ένα γλυκό που κάθε νοικοκυρά το φτιάχνει και μάλιστα έχει στην άκρη φυλαγμένη και τη δική της, καλή, δοκιμασμένη συνταγή που πάντα τη βγάζει ασπροπρόσωπη.
Όμως σήμερα σας προτείνω να παρεκκλίνετε λιγουλάκι από τα συνηθισμένα και να δοκιμάσετε και ετούτη εδώ τη συνταγή. Δεν θα σας πω πολλά μόνο αυτό: Αν τη δοκιμάσετε ίσως και να κλείσετε για πάντα στο συρτάρι τη δική σας παλιά δοκιμασμένη συνταγή.
Φτιάξτε αυτό το ραβανί φίλες μου. Γίνεται εύκολα, γρήγορα, πετυχαίνει, φουσκώνει, δεν ξεφουσκώνει και γίνεται αφρός!
Δείτε και δυο ακόμα συνταγές για ραβανί που έχουμε δημοσιεύσει στα ηχωμαγειρέματα. Τη συνταγή για ραβανί της Μαίρης και τη συνταγή για ραβανί με σιρόπι… γάλακτος.
Τι θα χρειαστείτε:
- 6 αυγά
- ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 1-2 βανίλιες
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό (500 γρ.)
Τι θα χρειαστείτε για το σιρόπι:
- 5 ποτήρια ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
- 1 βανίλια
- Φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σουπ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
Πως θα το φτιάξετε:
Σε βαθύ μπολ χτυπήστε με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη για ένα πεντάλεπτο να φουσκώσουν και να αφρατέψουν…
Χαμηλώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίξτε λίγο-λίγο το σπορέλαιο.
Συνεχίστε με το γάλα χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα…
Προσθέστε τη βανίλια, το ξύσμα και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Το μίγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι ένας αφράτος χυλός, νερουλός…
Βουτυρώστε ένα ταψί περίπου 30 εκ. (ή και λίγο μεγαλύτερο) και αδειάστε το μίγμα.
Φροντίστε να απλωθεί ομοιόμορφα και ψήστε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Αφήστε το στην άκρη και ασχοληθείτε με το σιρόπι…
Σε κατσαρολάκι ρίξτε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα από ένα λεμόνι και αφού αρχίσει ο βρασμός αφήστε το σιρόπι να βράσει για 5 -6 λεπτάκια.
Προσθέστε τη βανίλια και τον χυμό του λεμονιού και τέλος το βούτυρο…
Αφήστε το να λιώσει χωρίς να το ανακατέψετε. Το βούτυρο θα δώσει στο γλυκό απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!
Σιροπιάστε με προσοχή ρίχνοντας λίγο-λίγο το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια του γλυκού το οποίο θα έχει πλέον χλιαρώσει.
Μη σας φανεί πολλή η ποσότητα του σιροπιού, ρίξτε το όλο και αφήστε το γλυκό να το “πιει” με την ησυχία του.
Αλήθεια σας λέω θα έχετε φτιάξει ένα ραβανί αφρό! Ένα ραβανί όνειρο!
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα, μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά, να προσέχετε τους μοναδικούς και υπέροχους εαυτούς σας και φροντίστε να κάντε πράξη ζωής τους δύο κανόνες της γιαγιάς Αθηνάς: “Κανόνας πρώτος: μη στενοχωριέσαι για μικροπράγματα. Κανόνας δεύτερος: όλα είναι μικροπράγματα…”
Σας φιλώ αυγή
Αφήστε μια απάντηση