Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 45

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας

Το εγκώμιο της πιπεριάς, της δικής μας, αρχόντισσας, Φλωρινιώτισσας πιπεριάς, το έπλεξα σε προηγούμενο σημείωμα, φίλες μου, και είπα, πάει, τέλειωσε, δεν θα ξανασχοληθώ άλλο μαζί της.

Φαίνεται όμως, πως αυτό το θαυμαστό λαχανικό, που έχει κατακτήσει την ελληνική κουζίνα και όχι μόνο, δε θα σταματήσει να με εκπλήσσει γιατί είναι η χαρά της νοικοκυράς, αφού μαγειρεύεται με χίλιους δυο τρόπους και νοστιμίζει σχεδόν όλα τα φαγητά, σε όλες τις εκφάνσεις…

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 47

Δοκίμασα την ξυδάτη πιπεροσαλάτα της γειτόνισσας και φίλης μου Σοφίας και ξετρελάθηκα.

Την έφτιαξα, την τσακίσαμε και, επειδή δεν είμαι μοναχοφαγού, σας την παρουσιάζω και την προτείνω ανεπιφύλαχτα…

Τι θα χρειαστείτε:

  • Πιπεριές Φλωρίνης (κόκκινες)
  • Καρότα
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Αλάτι
  • Μαϊντανός
  • Σκόρδο

Πώς θα τη φτιάξετε:

Για να γίνει αυτή η υπέροχη σαλάτα, πρέπει οι πιπεριές να ψηθούν.

Διαλέξτε ωραίες, κόκκινες πιπεριές.

Προτείνω, αφού θα κάνετε που θα κάνετε τον κόπο, να αγοράσετε αρκετές. Αυτόν τον καιρό υπάρχουν στην αγορά σε αφθονία.

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 1
πιπεριές Φλωρίνης

Πλύνετε τις καλά και σκουπίστε τις. Αν διαθέτετε ψησταριά με κάρβουνα, οι πιπεριές θα ψηθούν τέλεια.

Το ίδιο καλά όμως μπορείτε να τις ψήσετε και στον φούρνο της κουζίνας στους 180-200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά ή και περισσότερο ανάλογα με το πάχος της πιπεριάς..

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 4

Σε αυτήν την περίπτωση, για να τις ψήσετε, ξεσποριάστε τις και αραδιάστε τις στο ταψί, αφού προηγουμένως το ντύσετε με λαδόκολλα.

Οι πιπεριές είναι έτοιμες όταν η φλούδα τους μαυρίσει και η πιπεριά φαίνεται ότι είναι κάπως καμμένη.

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 6

Βγάλτε τις και βάλτε τις σε πλαστική σακούλα.

Αφήστε τις εκεί ώσπου να κρυώσουν. Έτσι θα μπορέσετε να τις καθαρίσετε πολύ εύκολα…

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 3
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 8

Αφού τελειώσετε με το καθάρισμα, αφήστε τις σε ένα τρυπητό να στραγγίξουν από τα ζουμιά τους.

Όσο οι πιπεριές θα στραγγίζουν, εσείς πλύνετε καλά τον μαϊντανό και ψιλοκόψτε τον.

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 26
μαϊντανός

Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα.

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 12
καρότα

Χοντροκόψτε τα σκόρδα.

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 13
σκόρδα
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 24

Μετά, φιλετάρετε τις πιπεριές, τοποθετήστε τις σε ένα μπολ και καλύψτε τις καλά με ξύδι.

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 10
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 15
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 16
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 18
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 20
ξύδι
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 21

Αφήστε τις για 25 λεπτά και ρίξτε τις ξανά στο τρυπητό για να φύγει το περιττό ξύδι…

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 27
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 29

Αφού φύγουν τα ζουμιά τους, αλατίστε τις κατά βούληση.

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 34
αλάτι χοντρό

Στο πάτο ενός φαγητοδοχείου ρίξτε λίγο λαδάκι, λίγο από το σκόρδο και απλώστε μια στρώση πιπεριές.

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 30
σκόρδο
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 31
ελαιόλαδο
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 32
πιπεριά

Συνεχίστε με μια στρώση σκόρδο και καρότο.

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 35
σκόρδο
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 36
καρότο
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 37

Ρίξτε και μια στρώση μαϊντανό και ραντίστε με λαδάκι και συνεχίστε με μια δεύτερη στρώση πιπεριές.

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 39
μαϊντανός
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 42
πιπεριά

Επαναλάβετε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα υλικά σας…

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 44

Σκεπάστε το μπολ και φυλάξτε το στο ψυγείο

. Μετά από 2-3 μέρες οι πιπεριές θα είναι έτοιμες. Βγάζετε όσες θέλετε να καταναλώσετε και ξανακλείνετε το μπολ.

Διατηρούνται αρκετό καιρό και θα έχετε έτοιμη σαλάτα για το μασημεριανό σας και έναν εξαιρετικό μεζε για το ούζο, το τσίπουρο και το κρασάκι σας.

Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 46

Καλή επιτυχία φίλες μου, να περνάτε και να προσέχετε τους υπέροχους εαυτούς σας.

Μέχρι το επόμενο μαγερικό μας ραντεβού σκάψτε μέσα σας… «Μέσα μας…», έλεγε η γιαγιά Αθηνά, «…είναι η πηγή του καλού και θα αναβλύζει πάντα, αν πάντα την αναζητούμε…»

Σας φιλώ αυγή…Save


Αυτόματες ειδοποιήσεις ηχωμαγειρέματα:

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για άμεση εγγραφή στις αυτόμ. ειδοποιήσεις…

Βαθμολογήστε αυτήν τη συνταγή / σελίδα, από 1 έως 5 αστέρια:


Συνολική βαθμολογία μέχρι τώρα:

0,0
0,0 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 0 αξιολογήσεις)
Τέλεια0%
Πολύ καλή0%
Μέτρια0%
Φτωχή0%
Κακή0%


Είπαν για αυτήν τη συνταγή / σελίδα:

Δεν υπάρχουν ακόμα βαθμολογίες. Γίνε ο/η πρώτος/η που θα βαθμολογήσει…


Για περισσότερες συνταγές από τα ηχωμαγειρέματα επιλέξτε μια από τις βασικές κατηγορίες:


…ή δοκιμάστε την αναζήτηση:


…ή επιλέξτε κάποια από τις λέξεις-κλειδιά:


Κάντε την 100% δωρεάν εγγραφή στα ηχωμαγειρέματα!

Συμπληρώστε την διεύθυνση email σας παρακάτω:


Βρείτε μας στα social:


Φτιάξτε οποιαδήποτε παραδοσιακή πίτα, δείτε το βίντεο:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *