Μόλις μάζεψα τις πρώτες.
Όχι πολύ μεγάλες, όμως τρυφερές, με εκθαμβωτικό χλωροπράσινο χρώμα. Δεν ήταν και πολλές. Ο φετινός Ιούνης μας προέκυψε λιγουλάκι αλλοπρόσαλλος και τα ταλαιπώρησε τα καημένα τα φυτά μου, αλλά ήρθε ο Ιούλης και με τις ζέστες του, κάπως τα μπάλωσε τα πράγματα.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρομαι όταν μπαίνω στο κηπάκο μου.
Τα κολοκυθάκια ήδη έχουν αποτρελαθεί και δεν προλαβαίνω να τα μαζεύω. Μοιράζω εδώ κι εκεί και δέχομαι ενθουσιώδεις ευχαριστίες.
Οι ντοματούλες ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν το χρώμα ντροπαλής κορασίδας και οι πιπεριές μου, όπως σας είπα, μου έδωσαν ήδη τους πρώτους καρπούς…
Περιττό να σας πω πως δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές του εμπορίου ούτε ως προς την εμφάνιση – γιατί οι δικές μου είναι μικρότερες μεν αλλά αστράφτουν όλο υγεία και εμορφάδα- ούτε ως προς την ευωδιά.
Όσο για τη νοστιμάδα δεν σας λέω τίποτα.
Έβαλα μερικές στο τηγάνι και τις υπόλοιπες τις γέμισα με τυράκι. Μοσχοβόλησε ο τόπος…
Οι γεμιστές με το τυράκι είναι πρώτης τάξεως μεζές και εξαιρετικό συνοδευτικό που ταιριάζει με πολλά πιάτα. Εύκολα και γρήγορα έχετε ένα γευστικότατο δημιούργημα στο τραπέζι σας.
Εγγυώμαι πως δεν θα μπορέσει να αντισταθεί κανείς στη γλύκα της ψημένης πιπεριάς και την αλμυρή γέμιση της κρέμας φέτας που ξεχύνεται όταν την κόβεις…
Τι θα χρειαστείτε:
- 10-12 πράσινες γλυκές πιπεριές
- 250 γρ. τυρί φέτα ή 150 γρ. φέτα και 100 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
- Αλάτι – πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Πώς θα το φτιάξετε:
Πλύντε καλά τις πιπεριές και σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας.
Κόψτε με κοφτερό μαχαιράκι, πρώτα τα κοτσάνια τους και μετά κόψτε οριζόντια το επάνω μέρος της πιπεριάς σαν καπάκι.
Προσπαθήστε να μην το κόψετε εντελώς γιατί θα χρειαστεί να το ξανακλείσετε μετά. Αν δεν τα καταφέρετε δε χάλασε ο κόσμος κρατήστε το καπάκι στην άκρη…
Αφαιρέστε όσα από τα σποράκια τους μπορείτε χωρίς να καταστρέψετε τα τοιχώματα της πιπεριάς.
Ρίξτε σε ένα μπολ, τη φέτα και τρίψτε με τα χέρια σας ή πατήστε τη με ένα πηρούνι.
Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι, τη μυζήθρα ή το ανθότυρο και να τα ανακατέψετε.
Εγώ έβαλα σκέτο τυρί γιατί έτσι τις προτιμώ αλλά και στην άλλη εκδοχή είναι εξίσου νόστιμες…
Προσθέστε 3 κουτ. σουπ. λάδι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατέψτε καλά να ενοποιηθούν τα υλικά και να προκύψει μια κρέμα πηχτή.
Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε και με άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως μυρωδικά, ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, πιπέρι κόκκινο ή καυτερό μπούκοβο, ψιλοκομμένο ζαμπόν κτλ.
Με ένα μικρό κουταλάκι γλυκού ή ακόμα καλύτερα με τα χεράκια σας, πάρτε μικρές ποσότητες από το μίγμα και γεμίστε με προσοχή τις πιπεριές…
Κλείστε με το καπάκι τους και τοποθετήστε τις σε λαδωμένο ταψάκι…
Λαδώστε τις καλά με ένα πινελάκι.
Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 30 λεπτά ίσως και λίγο περισσότερο…
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης που είναι γλυκύτερες σε γεύση και δίνουν ένα ωραιότατο γευστικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη φέτα.
Και μια μικρή συμβουλή: Αν δεν καταφέρατε να κρατήσετε τα καπάκια επάνω στην πιπεριά κόψτε καρεδάκια ψωμιού και αφού γεμίσετε την πιπεριά με το τυρί, τοποθετήστε το καρεδάκι πάνω από το τυρί και πατήστε το να σφραγίσει το άνοιγμα…
Μετά τοποθετήστε και το καπάκι.
Έτσι το τυρί δεν θα ξεχειλίσει και το κομματάκι του ψωμιού θα ξεροψηθεί, θα γίνει τραγανό και θα προσθέσει έξτρα νοστιμιά αφού θα έχει πάρει τα αρώματα της πιπεριάς ρουφώντας και από το ελαιόλαδο του ταψιού…
Καλή επιτυχία φίλες μου.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού καλά να περνάτε, να προσέχετε τους υπέροχους εαυτούς σας και να μην σπαταλάτε άσκοπα το χρόνο σας.
Γεμίστε τον κάνοντας πράγματα έξυπνα και χρήσιμα για εσάς και για τους γύρω σας γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά: «Το να είσαι ικανός να γεμίσεις έξυπνα τον ελεύθερο χρόνο σου σημαίνει ότι είσαι ικανός για πολλά και μεγάλα πράγματα και δεν βλέπω γύρω μου και πολλούς να το καταφέρνουν…»
Σας φιλώ αυγή
Αφήστε μια απάντηση