Για την διατροφική αξία που έχει το πλιγούρι σας έχω μιλήσει στη συνταγή για πλιγουροσαλάτα. Πρόκειται για ένα “παρεξηγημένο” υλικό που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε…
Η αγαπημένη μας Αρετή το έφτιαξε με μύδια φρέσκα (εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα) και κουρκουμά και γλύψαμε τα δάχτυλα μας!
Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα καταλάβετε για τι νοστιμιά μιλάμε… Καλή απόλαυση! 🙂
Δείτε και τη συνταγή για τηγανητά συκωτάκια κοτόπουλου με μουστάρδα πάλι από την Αρετή…
Υλικά:
- 1 κούπα πλιγούρι
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα μύδια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 κοφτό κουταλάκι πιπέρι
- 1 κοφτό κουταλάκι κουρκουμά
- Μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Μουστάρδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο ψιλοκομμένα…
Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε δυο κούπες νερό και μόλις ζεσταθεί το νερό προσθέτουμε και τα μύδια.
Έπειτα προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και μουστάρδα.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει (με κλειστό καπάκι).
Μόλις εξατμιστεί το νερό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε με κλειστό καπάκι για δέκα τουλάχιστον λεπτά.
Στον χρόνο αυτόν το φαγητό θα είναι έτοιμο…!
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα. Μέχρι την επόμενη συνταγή να προσέχετε τους εαυτούς σας και όσους αγαπάτε..!
Σας φιλώ, αυγή.
Αφήστε μια απάντηση