πατσαβουρόπιτα εύκολη - 28 - ηχωμαγειρέματα

Πατσαβουρόπιτα εύκολη

Λαχταρίσατε πίτα αλλά σκέφτεστε «Ποιος κάθεται τώρα να ανοίξει φύλλο!» Λάθος σκέψη, φίλες μου. Μετά τη λάθος σκέψη, όμως, κάντε τη σωστή κίνηση.

Ανοίξτε το ψυγείο και αν σας βρίσκονται (που σχεδόν πάντα βρίσκονται) λίγο τυρί, δυο αυγά και λίγο γάλα, σε χρόνο ντε τέ, θα φτιάξετε ετούτη εδώ την πίτα.

Μια πίτα μούρλια και ας την βαφτίσαμε πατσαβουρόπιτα. Γίνεται γρήγορα και τρώγεται ακόμα γρηγορότερα. Είναι η πιο εύκολη τυρόπιτα και μια από τις νοστιμότερες.

Τα υλικά δένουν απίστευτα και δημιουργούν μια αφράτη υφή εσωτερικά, ενώ η κρατσανιστή κρούστα είναι πεντανόστιμη στα άκρα. Σας άνοιξα την όρεξη; Αυτό ακριβώς επεδίωκα. Πάμε! Προλαβαίνουμε να τη φτιάξουμε μέχρι το μεσημέρι.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. φύλλα κρούστας Βηρυτού (περίπου 12 φύλλα)
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 220 γρ. καλαμποκέλαιο ή λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη

Για τη γέμιση:

  • 2 αυγά μεγάλα ή 3 μικρά
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 240 ml. γάλα (μια κούπα)
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα αλάτι

Πώς θα τη φτιάξετε:

Αφήστε τα φύλλα κρούστας να ξεπαγώσουν εκτός ψυγείου. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 190ο C στον αέρα.

Αν χρησιμοποιήσετε βούτυρο αντί καλαμποκέλαιου, βάλτε το να σε ένα μικρό κατσαρολάκι να λιώσει.

πατσαβουρόπιτα εύκολη - 1

Αλείψτε ελαφρώς ένα ταψάκι με λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Θρυμματίστε την φέτα με τα δάχτυλά σας.

πατσαβουρόπιτα εύκολη - 16

Απλώστε ένα φύλλο επάνω στον πάγκο εργασίας και ραντίστε το με το λιωμένο βούτυρο.

Σκορπίστε λίγη φέτα σε όλη τη επιφάνεια του φύλλου.

πατσαβουρόπιτα εύκολη - 17

Σουρώστε το φύλλο σαν πλισέ και το τοποθετήστε το έτσι πλισαρισμένο στο ταψί.

Κάντε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα τοποθετώντας κάθε νέο πλισαρισμενο φύλλο δίπλα στο προηγούμενο.

πατσαβουρόπιτα εύκολη - 20

Αφού τελειώσετε με τα φύλλα ραντίστε τα με λίγο ακόμα βούτυρο και βάλτε την πατσαβουρόπιτα στο φούρνο για ένα δεκάλεπτο και ασχοληθείτε με την γέμιση.

Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ.

Προσθέστε το γάλα.

Ρίξτε μέσα και το ανθότυρο και θρυμματίστε το με ένα πηρούνι.

Προσθέστε το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατέψτε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πετύχετε μια, ας την πούμε ρευστή κρέμα.

πατσαβουρόπιτα εύκολη - 11

Βγάλτε την πατσαβουρόπιτα από τον φούρνο και ρίξτε την κρέμα πάνω από τα φύλλα φροντίζοντας να καλύψετε όσο μπορείτε όλη την επιφάνεια των φύλλων.

πατσαβουρόπιτα εύκολη - 25

Ψήστε την πατσαβουρόπιτα για ακόμα ένα μισάωρο ώσπου να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.

Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα. Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά,να προσέχετε τους υπέροχους και μοναδικούς εαυτούς σας και έχετε υπ’ όψιν αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνά: «Η ζωή δεν είναι χορός. Μοιάζει περισσότερο με πάλη. Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι και δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε αυτά που συμβαίνουν απροειδοποίητα…»

Σας φιλώ αυγή


ΣΗΜ 1:  Μπορείτε αν την βιάζεστε την πιτούλα, να αποφύγετέ το στάδιο του πρώτου δεκάλεπτου ψησίματος και να ρίξετε τη γέμιση αμέσως μετά το σούρωμα των φύλλων. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Απλά εδώ σας δείχνω την πιο χρονοβόρα εκδοχή.

ΣΗΜ2: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ανθότυρο (αν δεν σας αρέσει η γεύση του που κάπως γλυκίζει) με ίση ποσότητα γιαουρτιού ή ξινομυζήθρας και το γάλα με ίση ποσότητα ξινόγαλου. 

AliExpress

kitchen tools gadgets

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΈΜΑΤΑ

Αυτόματες ειδοποιήσεις ηχωμαγειρέματα:

Άμεση εγγραφή στις αυτόμ. ειδοποιήσεις...
ηχωμαγειρέματα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ / ΣΕΛΙΔΑ:


Συνολική βαθμολογία:

0
0.0 rating
0 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 0 αξιολογήσεις)
Τέλεια0%
Πολύ καλή0%
Μέτρια0%
Φτωχή0%
Απαίσια0%

Είπαν για αυτήν την συνταγή:

There are no reviews yet. Be the first one to write one.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:

Για περισσότερες συνταγές από τα ηχωμαγειρέματα επιλέξτε μια από τις βασικές κατηγορίες συνταγών:

ΡΟΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ | ΑΛΜΥΡΑ | ΓΛΥΚΑ | ΠΑΡΑΔΟΣΗ | ΠΙΤΕΣ | ΨΑΡΙΚΑ | ΣΟΥΠΕΣ | ΓΡΗΓΟΡΑ | ΖΥΜΑΡΙΚΑ | ΛΙΚΕΡ | ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ | ΚΕΙΚ | ΔΗΜΟΦΙΛΗ | ΓΙΟΡΤΙΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ |


MENOU florina's - Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - 2

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *