Εύκολο, γρήγορο και πάνω απ’ όλα γεμάτο γεύση!
Το καλοκαίρι ξεκίνησε δυναμικά με αρκετή ζέστη, και το πρώτο παγωτό για φέτος είναι γεγονός.
Έφτιαξα, λοιπόν και σας παρουσιάζω πραγματικό παγωτό και όχι μουσαντένιο.
Παγωτό με φρέσκα υλικά, γρήγορα και εύκολα και χωρίς να παιδευτούμε και να μπλέξουμε με παγωτομηχανές και αλλεπάλληλα χτυπήματα.
Αλήθεια σας λέω! Φτιάξτε το και εσείς για να απολαύσετε την πραγματική γεύση και αίσθηση του παγωτού…
Στα ηχωμαγειρέματα έχουμε δημοσιεύσει και δυο ακόμα συνταγές, αυτή για εύκολο παγωτό με ή χωρίς παγωτομηχανή αλλά και το παγωτό του δεκάλεπτου…
Τι θα χρειαστείτε:
- 250 ml. γάλα φρέσκο
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 600 ml. κρέμα γάλακτος
- 4 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
- 3-4 βανίλιες
Πώς θα το φτιάξετε:
Σε βαθύ μπολ ρίξτε το φρέσκο γάλα, το ζαχαρούχο γάλα και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα για λίγο να ομογενοποιηθούν.
Σε άλλο καθαρό μπολ, μεταλλικό κατά προτίμηση, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ώσπου να τη φέρετε σε σημείο όπου να έχει την υφή πηχτού γιαουρτιού.
Για τέλειο αποτέλεσμα φροντίστε τα σκεύη καθώς και τα υλικά να είναι παγωμένα… Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος προσθέστε και τις βανίλιες
Ρίξτε το χτυπημένο φρέσκο γάλα με το ζαχαρούχο μέσα στο μπολ όπου έχετε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιήστε τα σε χαμηλή ταχύτητα.
Μοιράστε το υλικό σε δυο μικρότερα μπολ που να αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και βάλτε τα στην κατάψυξη για δυο ώρες.
Μετά το δίωρο βγάλτε τα από την κατάψυξη και με τα εξαρτήματα του μίξερ ανακατέψτε το περιεχόμενο του καθενός.
Το παγωτό θα έχει πήξει αλλά όχι πολύ.
Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε θέλετε για να δώσετε στο παγωτό σας πιο πλούσια γεύση.
Ας πούμε μαρμελάδα ή σιρόπι φράουλας ή βύσσινου, μπισκότα, λιωμένη σοκολάτα, ή κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας…
Ανακατέψτε ελαφρώς και ξαναβάλτε στην κατάψυξη…
Σε ένα δίωρο θα έχετε στη διάθεσή σας ωραιότατο παγωτό, εύγευστο, μυρωδάτο και κυρίως φτιαγμένο από τα χεράκια σας με υλικά επιλεγμένα από εσάς…
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά,να προσέχετε τους μοναδικούς και υπέροχους εαυτούς σας και να χαίρεστε το καλοκαιράκι που μόλις έκανε την είσοδό του λίγο μουντό και κλαψιάρικο αλλά πάντα καλοκαιράκι.
Η γιαγιά Αθηνά έλεγε: «Η φύση έχει τέσσερα μεγάλα σκηνικά –τις εποχές του χρόνου– και τους ίδιους ηθοποιούς –τον ήλιο, το φεγγάρι και τ’ άστρα– αλλά συνεχώς αλλάζει τους θεατές…»
σας φιλώ αυγή
Αφήστε μια απάντηση