Μήπως μαγειρέψατε μακαρονάκια με κιμά και σας περίσσεψε λίγος μαγειρεμένος κιμάς;
Μήπως βρίσκεστε μπροστά στο… φρικτό δίλημμα: «Να διαπράξω το ατόπημα και να τον πετάξω ή μήπως να τον κρατήσω στο ψυγείο; Και αν τον κρατήσω, μια σταλίτσα κιμάς είναι, πού στην ευχή θα τον χρησιμοποιήσω;»…
Ε, λοιπόν σας έχω λύση έξυπνη και πάνω απ’ όλα νόστιμη για να τον αξιοποιήσετε και να τον παρουσιάσετε… μασκαρεμένο σε ομελέτα στο τραπέζι σας!
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, χωρίς κόπο, χωρίς πολλά-πολλά έξοδα και χωρίς να χρειαστεί να πετάξετε τον κιμά που σας περίσσεψε, έχετε έτοιμο το μεσημεριανό σας φαγητό.
Ή και το βραδυνό σας, γιατί όχι..;
Μη διστάσετε να δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Το σίγουρο είναι ότι θα την απολαύσουν οι μεγάλοι και θα τη λατρέψουν τα παιδιά.
Δείτε επίσης και τη συνταγή για αυγοτοστάκια όπως και τη συνταγή για τα κοκκινιστά αυγά της Ευτυχίας…
Τι θα χρειαστείτε:
- 4 κουτ. σουπ. γάλα
- Αλάτι
- 6 αυγά
- 1 κούπα μαγειρεμένο κιμά
- Πιπέρι (προαιρετικά)
- Λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
Πώς θα τη φτιάξετε:
Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Μην το παρακάνετε με τα μπαχαρικά και το αλάτι γιατί ο μαγειρεμένος κιμάς τα περιέχει όλα…
Βάλτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά αλλά όχι να κάψει.
Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά και ψήστε την ομελέτα σε σιγανή φωτιά…
Για να πετύχετε μια τέλεια ομελέτα αρχίστε να ανακατεύετε τα αυγά με μια σπάτουλα στο κέντρο του τηγανιού ώσπου να αρχίζουν να στερεοποιούνται…
Ξεκολλάτε, κάθε τόσο με τη σπάτουλα γύρω, γύρω τις άκρες και όταν είναι έτοιμη από τη μια πλευρά γυρίστε την από την άλλη.
Προς θεού μην επιχειρήσετε να τη γυρίσετε με κόλπα αεροπλανικά σαν αυτά που βλέπετε να κάνουν οι διάφοροι σεφ στην τηλεόραση γιατί μπορεί η ομελέτα αντί να προσγειωθεί στο τηγάνι σας να βρεθεί στο πάτωμα ή οπουδήποτε αλλού..!
Ένα απλό καπάκι αρκεί για τη γυρίσετε με ασφάλεια… 🙂
Στρώστε στη μισή ψημένη επιφάνεια της ομελέτας τον κιμά, ανασηκώστε λίγο με τη σπάτουλα για να δείτε αν ψήθηκε και η άλλη πλευρά, διπλώστε τη στα δύο και η κιμαδο-ομελετίτσα είναι έτοιμη για σερβίρισμα..!
Αν πάλι, δε σας αρέσουν τα τηγανητά, μπορείτε να ψήσετε την ομελέτα στον φούρνο και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία…
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού, να περνάτε καλά και να προσέχετε τους υπέροχους εαυτούς σας.
Μην ξεχνάτε να κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και μην είστε πολύ αυστηρή μαζί του.
Αφήστε τα προτερήματα στην άκρη και γελάστε με τα ελαττώματά σας γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά: «Ο άνθρωπος που ξέρει να γελά με τον εαυτό του δεν θα πάψει ποτέ να διασκεδάζει. Η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι εκείνη που δεν γελάσαμε..»
Σας φιλώ αυγή.-
Αφήστε μια απάντηση