Τώρα που αφήσαμε πίσω τον χειμώνα και η άνοιξη παρελαύνει πανέμορφη και ευωδιαστή και μας κερνάει, ζεστές υπέροχες μέρες, όλοι μας αναζητάμε να γευτούμε κάτι πιο ελαφρύ και δροσερό.
Σκέφτηκα, λοιπόν να σας προτείνω αυτό το υπέροχο, δροσερό μπισκοτογλυκό…
Εύκολο στην κατασκευή του με μπισκοτοκαραμελένια, αγαπημένη γεύση, που θα ικανοποιήσει ακόμα και τα πιο δύσκολα γούστα.
Ένα γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη σε όλες τις περιστάσεις. Φτιάξτε το! Θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!
Δείτε και τη συνταγή για το μπισκοτένιο γλυκό της Χρυσούλας αλλά και αυτή τη συνταγή για το τεμπελογλυκό με μπισκότα…
Τι θα χρειαστείτε:
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 600 ml. (δύο κουτιά) ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
- 500 γρ. μπισκότα πτι μπερ σοκολατένια ή κλασικά
- 300 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- Γάλα για το βρέξιμο των μπισκότων
Πώς θα το φτιάξετε:
Πρώτα πρώτα ασχοληθείτε με την καραμέλα, γιατί είναι, ίσως, η μόνη, ας την πούμε, δυσκολία που θα συναντήσετε για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο δροσερό γλυκάκι.
Είναι μια δουλίτσα που μπορείτε να την κάνετε από την προηγούμενη μέρα.
Βάλτε δυο σφραγισμένα κουτιά ζαχαρούχο σε κατσαρόλα. Σκεπάστε τα με νερό και βράστε τα για δύο ώρες. Έτσι εύκολα θα έχετε την καραμέλα που χρειάζεστε.
Και αφού την κάνετε που την κάνετε τη δουλειά, θα πρότεινα να βράσετε αντί για δυο, περισσότερα κουτιά.
Έτσι θα έχετε στη διάθεσή σας έτοιμη καραμέλα όποτε τη χρειαστείτε μιας και τα κουτιά έτσι όπως είναι επτασφράγιστα διατηρούνται στο ντουλάπι της κουζίνας για πολύ καιρό…
Αφού λοιπόν ετοιμάσετε την καραμέλα και εννοείται ότι έχετε αφήσει τα κουτιά να κρυώσουν, ανοίξτε τα και ρίξτε την καραμέλα μέσα σε ένα βαθύ μπολ…
Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε ώσπου να ενσωματωθούν τα δύο υλικά και να γίνουν ωραιότατη παχύρευστη κρεμούλα…
Ρίξτε σε βαθύ πιάτο το γάλα και αφού μουσκέψετε ένα ένα τα μπισκότα, βουτώντας τα στο γάλα, στρώστε τα στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψετε όλη την επιφάνεια…
Τα σημεία που τυχόν μείνουν ακάλυπτα, καλύψτε τα σπάζοντας τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια.
Αφού καλυφθεί όλη η επιφάνεια, ρίξτε πάνω από τα μπισκότα τη μισή τυροκαραμελόκρεμα και στρώστε με μια σπάτουλα να πάει παντού.
Επαναλάβετε για μια ακόμα φορά το στάδιο με τα μπισκότα. Τα ξαναβουτάτε ελαφρώς στο γάλα και τα τοποθετείτε πάνω από την κρέμα ένα-ένα.
Καλύψτε τα με την υπόλοιπη καραμελόκρεμα.
Βάλτε και τρίτη σειρά μπισκότα.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει πηχτή-πηχτή και αφράτη…
Σπάστε μέσα τα μπισκότα που περίσσεψαν και απλώστε την καλά στο ταψί με μια σπάτουλα έτσι ώστε να καλυφθεί και η τελευταία σειρά μπισκότων…
Αν θέλετε τελειώστε πασπαλίζοντας με τριμμένο μπισκότο.
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τέσσερις ώρες το λιγότερο και μετά κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετέ το…
Να είστε σίγουρες ότι όσοι το δοκιμάσουν θα το λατρέψουν και θα γίνει το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού!
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Να περνάτε καλά και να προσέχετε τους υπέροχους και μοναδικούς εαυτούς σας. Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού φροντίστε όπως έλεγε η γιαγιά Αθηνά: «…να είστε ο εαυτός σας και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι…».
Σας φιλώ αυγή.-
Αφήστε μια απάντηση