Μπακλαβάς τυλιχτός - 40

Μπακλαβάς τυλιχτός, εύκολος & γρήγορος

Ο μπακλαβάς είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα για μερακλήδες, ευωδιαστό, με γεύση πλούσια και ονειρική που τον απολαμβάνει κανείς όλον τον χρόνο αλλά ιδιαίτερα αυτήν την εποχή τον θέλει η παράδοση να καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στο γιορτινό τραπέζι.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 4

Αν είστε από αυτούς που τρελαίνονται για τον μπακλαβά αλλά δεν τολμάτε να το φτιάξετε στο σπίτι γιατί είναι όντως ένα γλυκό που θέλει κάποια προσπάθεια, θέλει και εμπειρία, ε… θέλει και κάποια δεξιτεχνία, σας έχω λύση εύκολη και γρήγορη.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 10

Λύση για αρχάριες νοικοκυρές και όχι μόνο, γιατί αυτόν τον μπακλαβά που σας προτείνω, θα τον έχετε έτοιμο μέσα σε μια ωρίτσα και σας βεβαιώνω πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον μπακλαβά τον παραδοσιακό που όπως και να το κάνουμε για να ετοιμαστεί και τον χρόνο του τον θέλει και το κανάκεμά του.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 25

Είναι τόσο εύκολος που σας προτείνω να τον φτιάξετε μαζί με τα πιτσιρίκια σας, παιδιά ή εγγόνια. Θα το απολαύσετε και εσείς και αυτά και θα τα μυήσετε με ένα ευχάριστο τρόπο στην κουζίνα και στην παράδοση…

Μπακλαβάς τυλιχτός - 39

Αν σας αρέσει ο μπακλαβάς δείτε και τις συνταγές για μπακλαβά της τεμπέλας και μπακλαβά της Αυγής.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. φύλλο κρούστας
  • 125 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 κιλό καρύδια
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. φρυγανιά
  • 1 ½ κουτ. σουπ. κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκ. γαρίφαλο

Για το σιρόπι:

  • 1 ½ κούπα μεγάλη ζάχαρη
  • 1 κούπα μεγάλη νερό
  • Ξυλάκια κανέλας
  • Φλούδα πορτοκαλιού
  • Φλούδα λεμονιού
  • Χυμός από μισό λεμόνι

Πώς θα το φτιάξετε:

Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με το σιρόπι γιατί το θέλουμε να είναι κρύο. Σε κατσαρολίτσα βράστε τα υλικά του σιροπιού για τρία λεπτάκια. Ο χρόνος μετράει από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 1Μπακλαβάς τυλιχτός - 2Μπακλαβάς τυλιχτός - 3Μπακλαβάς τυλιχτός - 5Μπακλαβάς τυλιχτός - 11

Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Λιώστε το βούτυρο.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 12

Χοντροκόψτε τα καρύδια και ανακατέψτε τα με την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και την φρυγανιά…

Μπακλαβάς τυλιχτός - 6Μπακλαβάς τυλιχτός - 7Μπακλαβάς τυλιχτός - 8Μπακλαβάς τυλιχτός - 9

Σε επίπεδη επιφάνεια, ξεχωρίστε, για αρχή, τέσσερα φύλλα από το πακέτο.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 13

Απλώστε το πρώτο φύλλο και ραντίστε το με λίγο από το βούτυρο.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 15

Απλώστε πάνω από το βουτυρωμένο φύλλο άλλο ένα και ραντίστε το και αυτό με βούτυρο.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 16Μπακλαβάς τυλιχτός - 14

Σκορπίστε στο φύλλο αρκετό από το μείγμα του καρυδιού και των μυρωδικών και απλώστε από πάνω άλλο ένα φύλλο.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 18

Ραντίστε το με βουτυράκι και προσθέστε άλλο ένα φύλλο.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 24

Τυλίξτε τα τέσσερα φύλλα, με προσοχή σε ρολό σφιχτό.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 26Μπακλαβάς τυλιχτός - 27Μπακλαβάς τυλιχτός - 28Μπακλαβάς τυλιχτός - 29

Κόψτε την μία άκρη του ρολού λοξά…

Μπακλαβάς τυλιχτός - 30

Στη συνέχεια κόψτε το ρολό με τέτοιον τρόπο ώστε να έχετε ρομβοοειδή κομμάτια.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 31

Μεταφέρετε με προσοχή τα κομμάτια σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Για να το καταφέρετε με ευκολία βάλτε κάτω από το ρολό το μαχαίρι του ψωμιού που είναι μακρύ και μεταφέρετέ το στο ταψί έτσι όπως είναι ολόκληρο. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία, φύλο, ράντισμα, φύλο, ράντισμα, καρύδι, φύλο ράντισμα, φύλο ράντισμα, τύλιγμα, κόψιμο ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα. Με τα 500 γρ. φύλλα θα φτιάξετε τέσσερα ρολάκια. Τα πακέτα του εμπορίου περιέχουν 450 γρ. (δώδεκα φύλλα). Οπότε κανονίστε την πορεία σας.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 33Μπακλαβάς τυλιχτός - 34Μπακλαβάς τυλιχτός - 35

Αλείψτε τα ρολάκια με βούτυρο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30’ με 40’ λεπτά. Ο μπακλαβάς πρέπει ξεροψηθεί, για αυτό αν στα είκοσι λεπτά το βλέπετε να έχει πάρει χρώμα, βάλτε από πάνω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ολοκληρώσει το χρόνο του.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 36

Σιροπιάστε τον μπακλαβά, με προσοχή, αμέσως μόλις τον βγάλετε από το φούρνο καυτό, καυτό, με το κρύο σιροπάκι και απολαύστε το ηδονικό τσιτσίρισμα που κάνει το φύλλο καθώς ρουφάει άπληστα το μυρωδάτο σιρόπι.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 37

Αν δεν βαριέστε γυρίστε μετά από κανένα δεκαλεπτάκι τα κομμάτια και από την άλλο μεριά για να σιροπιαστούν τέλεια.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 38

Αν πάλι δεν το κατέχετε και πολύ το σπορ αφήστε τα όπως είναι. Το αποτέλεσμα, σας το υπογράφω, θα είναι το ίδιο τέλειο. Το σιρόπι μπορεί να φανεί στην αρχή πολύ αλλά μην ανησυχείτε, θα το ρουφήξει μέχρι τελευταίας ρανίδας.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 41

Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα. Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού, να περνάτε καλά και να προσέχετε τους υπέροχους εαυτούς σας . Οι μέρες που έρχονται είναι μέρες γιορτής και χαράς αλλά και μέρες ενδοσκόπησης. Αν κάτι δεν πάει καλά μην περιμένετε ο χρόνος να το διορθώσει. Χρειάζεται πάνω απ’ όλα προσωπικός αγώνας και προσπάθεια. Η γιαγιά Αθηνά έλεγε: «Μην ακούτε που σας λένε πως πάντα ότι ο χρόνος αλλάζει τα πράγματα. Στην πραγματικότητα εσύ πρέπει να εκμεταλλευτείς τον χρόνο και να τα αλλάξεις εσύ, μόνος σου…»

Μπακλαβάς τυλιχτός - 42

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα…!

Σας φιλώ, αυγή.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ / ΣΕΛΙΔΑ:


Συνολική βαθμολογία:

0
0,0 rating
0 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 0 αξιολογήσεις)
Τέλεια0%
Πολύ καλή0%
Μέτρια0%
Φτωχή0%
Απαίσια0%

Είπαν για αυτήν την συνταγή:


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:

Για περισσότερες συνταγές από τα ηχωμαγειρέματα επιλέξτε μια από τις βασικές κατηγορίες συνταγών:

ΡΟΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ | ΑΛΜΥΡΑ | ΓΛΥΚΑ | ΠΑΡΑΔΟΣΗ | ΠΙΤΕΣ | ΨΑΡΙΚΑ | ΣΟΥΠΕΣ | ΓΡΗΓΟΡΑ | ΖΥΜΑΡΙΚΑ | ΛΙΚΕΡ | ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ | ΚΕΙΚ | ΔΗΜΟΦΙΛΗ | ΓΙΟΡΤΙΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ |

MENOU florina's - Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - 2

Κοινοποίησε το στους φίλους ή στο κοινό σου...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *