Η μακαρονάδα, φίλες μου, είναι εύκολο πιάτο. Σου λύνει τα χέρια! Όταν για οποιονδήποτε λόγο δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, μια μακαρονάδα, συνοδευμένη με μια σαλάτα, σε βγάζει από τη δύσκολη θέση.
Γίνεται σε χρόνο μηδέν, χορταίνει, αρέσει σε όλους και το κυριότερο, είναι από τα αγαπημένα πιάτα των παιδιών. Μερικά δε, την προτιμούν περισσότερο και από τις τηγανητές πατάτες!
Μαγειρεύεται με χίλιους δυο τρόπους.
Εμείς, τα μακαρόνια το χειμώνα τα τρώγαμε σκέτα, περιχυμένα με φρέσκο, ροδοκοκκινισμένο κατσικίσιο βούτυρο και τριμμένη φέτα. Σκέτη απόλαυση!
Όταν δε, το καλοκαίρι ωρίμαζαν οι ντομάτες στον κήπο μας, χωρίς πολλά–πολλά με λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη ντοματούλα, σκόρδο και φρέσκο μυρωδάτο δυόσμο, έφτιαχνε η γιαγιούλα μου μια σάλτσα μμμμ… μοσχομύριζε το σύμπαν!
Και από γεύση; Όνειρο!
Για σήμερα, όμως, σας έχω μια πιο σύνθετη μακαρονάδα, πρόταση της φίλης Σοφίας, της Κερκυραίας, οικοδέσποινας του ψητοπωλείου «Λαδόκολλα». Θα μαγειρέψουμε μακαρονάδα με θαλασσινά. Επειδή την έχω δοκιμάσει, και επειδή ό,τι μαγειρεύουν τα μαγικά χεράκια της Σοφίας είναι αριστούργημα, σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Δείτε και άλλες συνταγές με ζυμαρικά από τα ηχωμαγειρέματα…
Υλικά:
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 500 γραμ. καλαμαράκια
- 500 γραμ. γαρίδες χωρίς το κέλυφος
- 500 γραμ. μύδια
- 100 γραμ. ψίχα από καβούρι
- 2 ντομάτες μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες
- ½ ποτηριού λευκό κρασί
- 1 φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 πιπεριές κόκκινες, πράσινες, κίτρινες ψιλοκομμένες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και το αλάτι. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, ρίξτε τα μακαρόνια ολόκληρα, και αφήστε να βράσουν ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλετε…
Διαφορετικά, ακολουθήστε τις οδηγίες για τον χρόνο βρασμού που έχει η συσκευασία. Αδειάστε τα στο σουρωτήρι, ξεπλένετέ τα με κρύο νερό και αφήστε τα να στραγγίξουν.
Καθαρίστε τα θαλασσινά. Ψιλοκόψτε τα καλαμάρια και αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο που έχετε βάλει προηγουμένως σε βαθύ τηγάνι, ρίξτε τα να σοταριστούν.
Ανακατέψτε για λίγο και ρίξτε τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
Σβήστε με κρασί και αφήστε λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέστε τη ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Χαμηλώστε το μάτι και αφήστε να μαγειρευτούν τα υλικά και να ανταλλάξουν τις γεύσεις και τα αρώματά τους… Έπειτα σερβίρετε τη σάλτσα με τα μακαρόνια και… καλή απόλαυση!
Καλή επιτυχία φίλες μου και μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού, να θυμάστε ότι μια λέξη είναι αυτή που απελευθερώνει από τους πόνους της ζωής και αυτή είναι η αγάπη.
Σας φιλώ, αυγή.-
Αφήστε μια απάντηση