Νοστιμότατο το πασχαλιάτικο σουβλιστό αρνάκι, το τιμήσαμε δεόντως, δε λέω, αλλά περίσσεψε! Να ξανασερβίρω τα περισσεύματα ούτε λόγος. Ότι φάγαμε φάγαμε! «Νισάφι, όχι άλλο αρνάκι μάνα…», λένε τα καμάρια μου.
Να το πετάξω; Αμαρτία μεγάλη, να πετάς φαγητό και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς…
Μια λύση είναι να το βάλω στην κατάψυξη και να το… ξαναμαγειρέψω κάποια άλλη στιγμή, αλλά δεν μου πολυαρέσει η ιδέα.
Οπότε σκέφτηκα να το… ανακυκλώσω κατά κάποιον τρόπο, να το σερβίρω δηλαδή σε μια άλλη μορφή.
Να το μασκαρέψω έτσι που να μη θυμίζει αρνάκι, να φτιάξω κάτι άλλο νόστιμο θρεπτικό, μια πίτα γρήγορη, ας πούμε, με έτοιμο φύλλο κουρού ή σφολιάτας και διάφορα μυρωδικά και τυριά που επίσης περίσσεψαν και αν δεν τα αξιοποιήσω θα χαλάσουν.
Ναι αυτό θα κάνω. Μια κρεατόπιτα με έτοιμο φύλλο.
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή, ένα μάθημα οικιακής οικονομίας, μιας και θα αξιοποιηθούν όλα όσα περίσσεψαν και δεν θα πάει τίποτα χαμένο.
Την έφτιαξα λοιπόν κορίτσια την πίτα και έγινε όνειρο. Δεν έμεινε ψίχουλο!
Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε…
Δείτε περισσότερες συνταγές για πίτες από τα ηχωμαγειρέματα.
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη κουρού
- ½ κιλό από το πασχαλινό κρέας από το αρνί ή το κατσίκι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2-3 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο ή 1 κουτ. σουπ. ξερός
- 3-4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
- Μια χούφτα κίτρινα τυριά
- Μια χούφτα τυρί φέτα τριμμένη
- 2 αυγά
Πώς θα το φτιάξετε:
Βγάλτε από την κατάψυξη τη ζύμη κουρού και αφήστε να μείνει στη συσκευασία της εκτός ψυγείου για δυο τουλάχιστον ώρες ώσπου να ξεπαγώσει καλά.
Ψιλοκόψτε το κρέας με το ψαλίδι της κουζίνας…
Πλύνετε τον μαιντανό, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόψτε τα.
Τρίψτε στον τρίφτη ότι τυριά σας έχουν περισσέψει και θρυμματίστε με τα χέρια σας την φέτα.
Βάλτε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέστε τα αυγά και δυο κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα με τα χέρια σας καλά…
Λαδώστε ένα ταψί.
Ανοίξτε τη συσκευασία της ζύμης κουρού, πάρτε το ένα από τα δυο φύλλα που περιέχει και απλώστε το στο ταψί.
Σκορπίστε από πάνω τη γέμιση και φροντίστε να απλωθεί ισομερώς…
Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο και ενώστε τις άκρες όπου περισσεύουν.
Λαδώστε την επιφάνεια της πίτας με ένα πινέλο και χαράξτε τη με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια.
Ψήστε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτάκια, ανάλογα με τον φούρνο σας, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Είναι μια πίτα νόστιμη που τρώγεται ευχάριστα τόσο ζεστή όσο και κρύα.
Καλή επιυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα. Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά, να προσέχετε τους υπέροχους και μοναδικούς εαυτούς σας και να μην ξεχνάτε αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνα: «…το λίγο πιο πολύ, κάνει περισσότερο κακό από το λίγο πιο λίγο…»
Σας φιλώ αυγή.
Αφήστε μια απάντηση