Ίσως να είναι και το πιο εύκολο κέικ που έχετε φτιάξει ποτέ. Ίσως και να είναι το πιο νόστιμο, το πιο μαλακό, το πιο αφράτο κέικ που έχετε φτιάξει ποτέ.
Αυτό το κέικ θα το φτιάξετε γρήγορα γιατί θα αποφύγετε εκείνα τα χρονοβόρα χτυπήματα της ζάχαρης με το βούτυρο και μετά τα αυγά και μετά… τέλος πάντων… ότι ακολουθεί μετά, σε μια συνηθισμένη συνταγή κέικ…
Για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο κέικ… πετάτε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ, χτυπάτε για λίγα λεπτά και μετά ψήσιμο!
Και όταν επιτέλους έπειτα από 60 λεπτά αγωνίας και περιέργειας -γιατί είμαι σίγουρη ότι μια περιέργεια την έχετε- το δοκιμάσετε, το αποτέλεσμα θα σας καλύψει και θα σας αποζημιώσει πλήρως.
Μη σας πω, ότι δεν θα ξαναφτιάξετε άλλη φορά κέικ με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Επιτέλους ένα πενταντανόστιμο κέικ στο άψε σβήσε! Εύκολο, πεντανόστιμο, μαλακό, φουσκωτό και αφράτο. Φτιάξτε το σας παρακαλώ!
Δείτε περισσότερες συνταγές για κέικ από τα ηχωμαγειρέματα.
Τί θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη πλάκα (250 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου.
- 1½ κούπα ζάχαρη
- 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)
- 1 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
Πώς θα το φτιάξετε:
Βουτυρώστε καλά μια φόρμα του κέικ. Προθερμάνετε τον φούρνο στον αέρα, στους 175 με 180 βαθμούς, ανάλογα με τον φούρνο.
Ρίξτε όλα τα υλικά, εκτός από την τρούφα, στον κάδο του μίξερ.
Χτυπήστε τα ξεκινώντας με χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό. Προσθέστε την τρούφα και συνεχίστε το χτύπημα στη δυνατή ταχύτητα για άλλα 3 λεπτά…
Ρίξτε το αφράτο μίγμα στη φόρμα και απλώστε με μια σπάτουλα να πάει παντού ομοιόμορφα.
Αυτό ήταν!
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά περίπου!
Πανεύκολο. Δοκιμάστε το!
Για να γίνει το κέικ ακόμα πιο υπέροχο προτείνω να το καλύψετε με αυτό το πανεύκολο γλάσο… Που θα το φτιάξετε λιώνοντας σε χαμηλή θερμοκρασία…
Τι θα χρειαστείτε για το γλάσο:
- 125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 6 κουτ. σουπ. ζάχαρη
- 4 κουτ. σουπ. κακάο
- 2 κουτ. σουπ. νερό
- 1 κουτ. σουπ. γεμάτη πραλίνα φουντουκιού
- 1 βανίλια
Πως θα το φτιάξετε:
Λιώστε τα όλα μαζί τα υλικά εκτός από την πραλίνα φουντουκιού σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη…
Μετά ρίξτε την πραλίνα και τη βανίλια.
Φτιάξτε το γλάσο μόλις φουρνίσετε το κέικ, οπότε μέχρι να ψηθεί το γλυκό, το γλάσο θα έχει σφίξει.
Διαφορετικά βάλτε το στο ψυγείο ώσπου να σφίξει ελαφρά και περιχύστε με αυτό το κέικ.
Μετά, ε, μετά… γαία πυρί μιχθείτω… δεν σας λέω τίποτε άλλο… μόνο παρακαλώ δοκιμάστε και αφήστε εντυπώσεις.
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού, να περνάτε καλά, να προσέχετε τους μοναδικούς και υπέροχους εαυτούς σας, όσους αγαπάτε και όσους σας αγαπούν.
Ζήστε τη ζωή σας ουσιαστικά, βάλτε στόχους, αγωνιστείτε για αυτούς. Αγωνιστείτε για να τους φτάσετε και γιατί όχι να τους ξεπεράσετε γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά: “Η ουσία είναι να μην προσπαθείς να προσθέσεις χρόνια στη ζωή σου, αλλά να προσθέσεις ζωή στα χρόνια σου…“
Σας φιλώ αυγή.-
Αφήστε μια απάντηση