Τη συνταγή μαγείρεψε και φωτογράφισε η κα. Ηλιάνα Βολονάκη από Μεσολόγγι.
Λίγα λόγια για την πίτα:
Η πίτα αυτή έχει τη δική της ιστορία! Μεγάλωσα με τις πίτες της μαμάς, να ανοίγει φύλλο και να τσακώνεται με τη ζύμη! Από την άλλη, εγώ κουράζομαι με τα πολύπλοκα φαγητά και ψάχνω να βρω λύσεις.
Εντελώς τυχαία και μετά από δοκιμές, τις οποίες κανείς δεν πίστευε και ότι μόνο οι πίτες με φύλλα αξίζουν, έρχομαι να σας δείξω ακριβώς το αντίθετο. Θα τη λατρέψετε και όλοι θα νομίζουν πως χρειάστηκαν ώρες!
Παμε λοιπόν, να ξεκινήσουμε!
1. Πρώτα απ’όλα, σε ένα μπολ, βάζετε τα αυγά, με το πιπέρι και με το πολύ λίγο αλάτι. Προσοχή, μόνο λίγο.
2. Μετά προσθέτουμε το λάδι στο μίγμα.
3. Τρίτον, προσθέτουμε το γάλα και το μπέικιν παουντερ.
4. Τέταρτον, προσθέτουμε όση φέτα θέλουμε. Μπορεί βέβαια, κάποιος να βάλει και τριμμένο τυρί γκούντα ή άλλο μαζί που να λιώνει.
5. Ύστερα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να γίνει μια ζύμη κρεμώδης. Φανταζόμαστε τη μπεσαμέλ του παστίτσιου.
6. Τέλος, βάζουμε το μίγμα σε ταψί, όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα, πάνω-κάτω και ανάλογα με τον φούρνο, στους 180°C.
Πάμε όμως, να γράψουμε τα υλικά αναλυτικά:
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 250 γραμμάρια γάλα
- 70 γραμμάρια λάδι
- Όση φέτα θέλουμε, ή κάποιο άλλο τυρί που λιώνει.
- Πολύ λίγο αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν παουντερ
- 2 αυγά
Δείτε περισσότερες συνταγές για πίτες εδώ.
Στείλτε τη δική σας συνταγή! Μάθετε περισσότερα.
Καλή απόλαυση!
Αφήστε μια απάντηση