Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι πως και γιατί αυτό το μπισκοτένιο γλυκάκι το φτιάχνω πάντα μετά από μια περίοδο γιορτινή όπου έχει προηγηθεί η γνωστή κραιπάλη σε φαγητά και γλυκά.
Ίσως γιατί είναι ελαφρύ και δροσερό και οικονομικό και γρήγορο και μπορείς να φας αρκετό χωρίς πολλές ενοχές. Δεν λέω, τις έχει τις θερμιδούλες του, αλλά και πάλι είναι ελαφρύ!
Το φτιάχνεις στο άψε σβήσε!
Με τα γνωστά αγαπημένα από μικρούς και μεγάλους τετράγωνα μπισκότα τύπου πτι-μπερ, μια πανεύκολη γιαουρτένια κρεμούλα και μια οποιαδήποτε μαρμελάδα που σίγουρα υπάρχει στο ντουλάπι, μπορείτε να στήσετε ένα ωραίο γλυκό ψυγείου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.. 🙂
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, γιατί φούρνο μπορεί να μη χρειαστείτε αλλά ψυγείο για λίγη ώρα οπωσδήποτε…
Δείτε και τις συνταγές για υγιεινό μπισκοτένιο γλυκό του πεντάλεπτου και για δροσερό, καραμελάτο, μπισκοτένιο γλυκό.
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (7% λιπαρά)
- 250 ml. πλήρες φρέσκο γάλα (1 κούπα)
- 100 γρ. ζάχαρη (7 κουταλιές της σούπας)
- 50 γρ. κορν φλάουρ (5 κουταλιές της σούπας}
- 2 βανίλιες
Πώς θα το φτιάξετε:
Στρώστε σε ένα ταψάκι μεγέθους ~26 X 35 εκ. τα μπισκότα. Μπορείτε αντί για ταψί να χρησιμοποιήσετε πλαστικά φαγητοδοχεία ιδίων διαστάσεων με καπάκι. Υπάρχουν στο σούπερ μάρκετ και είναι εύχρηστα για τέτοιου είδους γλυκά που δεν χρειάζονται ψήσιμο…
Βάλτε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά, γιαούρτι, γάλα, ζάχαρη, κόρν φλάουρ και βανίλιες…
Ανακατέψτε με το σύρμα της κουζίνας και αφήστε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός και προκύψει μια κρέμα αρκετά πηχτή, λεία, βελουδένια, αφήστε τη να βράσει για δυο λεπτά ακόμα και αποσύρετε την από τη φωτιά…
Ρίξτε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και απλώστε τη με μια σπάτουλα ομοιόμορφα…
Τρίψτε πάνω από την επιφάνεια της κρέμας τα μπισκότα που περίσσεψαν, και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.
Αφού κρυώσει χαράξτε με οδηγό τα μπισκότα της βάσης και σερβίρετε το γλυκό σκέτο ή με ποικιλία από μαρμελάδες.
Εγώ προτιμώ την μαρμελάδα κορόμηλο την κίτρινη ή την κόκκινη γιατί είναι γλυκόξινες και τονίζουν τη γεύση του γιαουρτιού.
Και η μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο όμως το κάνει ελαφρώς πιο γλυκό και ιδιαίτερα γευστικό.
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα. Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού, να περνάτε καλά, να προσέχετε τους μοναδικούς και υπέροχους εαυτούς σας και να έχετε κατά νου αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνά: “Μη δίνετε εξηγήσεις για τις πράξεις σας σε σε κανέναν. Οι πραγματικοί φίλοι δεν τις χρειάζονται, ενώ οι εχθροί δεν σας πιστεύουν…”
Σας φιλώ αυγή
Αφήστε μια απάντηση