Με την κυρία Καίτη που μένει από… «κάτω μου», συναντιόμαστε συχνά στο ασανσέρ συζητάμε περί ανέμων και υδάτων. Η κυρία Καίτη είναι καλονοικοκυρά και φανατική οπαδός των συνταγών μου.
Μαγειρεύει ότι προτείνω και μάλιστα με εξαιρετική επιτυχία.
«Άρχισαν οι πρώτες ζεστούλες, φτιάξε κανένα γλυκάκι εύκολο, δροσερό, ελαφρύ και απλό», μου είπε την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε και εγώ δε θέλω να της χαλάσω το χατίρι.
Ανταποκρίνομαι φτιάχνοντας αυτό εδώ το -τολμώ να πω- αριστούργημα και το προτείνω γιατί όπως θα διαπιστώσετε όταν το φτιάξετε, συγκεντρώνει όλα αυτά που ζήτησε η κυρία Καίτη:
Είναι εύκολο, δροσερό, ελαφρύ, απλό και πάνω απ’ όλα νοστιμότατο…
Αν σας αρέσει το γιαούρτι και το γλυκό δείτε και αυτό το εύκολο γιαουρτογλυκό.
Υλικά:
- 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κούπα πλήρες γάλα φρέσκο
- 1 πακέτο μπισκότα πτι- μπερ
- 5 κουταλιές κορν φλάουρ
- 6 κουταλιές ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Στρώστε τα μπισκότα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι 26Χ34 εκ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στρόγγυλη φόρμα, από αυτές με τη σούστα για καλύτερη εμφάνιση…
Σπάστε μερικά μπισκότα και καλύψτε τα κενά που μένουν ακάλυπτα.
Ρίξτε σε κατσαρολάκι το γάλα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ…
Ανακατέψτε με το σύρμα της κουζίνας και βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς για να μην “πιάσει”.
Μόλις αρχίσει να βράζει μετρήστε δύο λεπτάκια και βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι.
Ρίξτε τη ζεστή κρέμα πάνω από τα μπισκότα και στρώστε την απαλά…
Τρίψτε και σκορπίστε πάνω από την κρέμα τα μπισκότα που σας περίσσεψαν.
Αφήστε να κρυώσει…
Σερβίρετέ το με μαρμελάδα της αρεσκείας σας. Εγώ απλώνω ξινή μαρμελάδα κορόμπουλο που έφτιαξα πέρσι το καλοκαίρι ταιριάζει υπέροχα!
Φτιάξτο κ. Καίτη μου και εσείς όλες οι φίλες των ηχωμαγειρεμάτων και δε θα το μετανιώσετε.
Η δόση που σας δίνω είναι μικρή, έτσι, για μια πρώτη δοκιμή. Είμαι σίγουρη όμως πως όταν γευτείτε αυτό το απλούστατο, αλλά υπέροχο γλυκάκι, θα συνεχίσετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Αυτά για σήμερα φίλες μου. Ραντεβού στην επόμενη συνταγή με μια νέα μαγειρική πρόταση. Καλά να περνάτε…
Με αγάπη αυγή…
Αφήστε μια απάντηση