Ο Αύγουστος, φίλες μου, μετράει μέρες αλλά εδώ στη χώρα μας που είναι η αγαπημένη του ήλιου, μοιάζει να αντιστέκεται σθεναρά στην αιωρούμενη ολοκλήρωση του καλοκαιριού.
Μας προσφέρει «σιωπηρή» παράταση στη θερινή μας διάθεση για αποδράσεις και νέες εμπειρίες, μικρές ή μεγάλες, δεν έχει και τόση σημασία…
Με σύμμαχο, λοιπόν, τις ζεστές ακόμα ημέρες, και τη «γλύκα» του φλωρινιώτικου τοπίου που οσονούπω θα αρχίσει να αλλάζει σιγά-σιγά φορεσιά, ετοιμάστε και απολαύστε στη δροσιά του μπαλκονιού ή της βεράντας αυτό το καλοκαιρινό μπισκοτένιο γλυκό.
Μια ακόμα μικρή, γευστική, καλοκαιρινή εμπειρία. Φτιάξτε το, αξίζει το κόπο γιατί αυτό το γλυκό εκτός του ότι είναι εύγευστο, είναι εύκολο, γίνεται σε ένα πεντάλεπτο και επίσης είναι υγιεινό αφού τα υλικά του δεν είναι παρά τα αγαπημένα μπισκότα όλων μας, γιαούρτι, γάλα και γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα.
Δείτε και τις συνταγές για εύκολο γιαουρτογλυκό και για ελαφρύ γλυκό γιαουρτιού στο πι και φι.
Τι θα χρειαστείτε:
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1-2 βανίλιες
- Μαρμελάδα ή γλυκό βύσσινο ή μαρμελάδα κορόμπουλου
Πώς θα το φτιάξετε:
Σπάστε τα μπισκότα σε κομματάκια…


Σε βαθύ μπολ ρίξτε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες.






Ανακατέψτε καλά από κάτω προς τα επάνω με μια σπάτουλα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουν την μορφή μιας παχύρευστης κρέμας…


Προσθέστε το μίγμα στα σπασμένα μπισκότα.



Ανακατέψτε καλά….



Ρίξτε το μίγμα σε αντικολλητικό ταψάκι ή φαγητοδοχείο, στρώστε το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και βάλτε το στο ψυγείο για τρεις ώρες…


Μετά το τρίωρο και αφού το γλυκό έχει κάπως στερεοποιηθεί, απλώστε από πάνω μια γενναία στρώση μαρμελάδας κορόμπουλου ή γλυκού βύσσινου.


Προτείνω τις συγκεκριμένες μαρμελάδες γιατί είναι υπόξινες και απογειώνουν γευστικά και αισθητικά αυτό το κατά τα άλλα απλό, απλούστατο γλυκό.




Μπορείτε αντί για ταψί να χρησιμοποιήσετε και μια στρόγγυλη φόρμα με τσέρκι, το οποίο τσέρκι θα το αφαιρέσετε μόλις βγάλετε το γλυκό από ψυγείο και αφού φυσικά έχετε απλώσει τη μαρμελάδα.


Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά, να αγαπάτε τους μοναδικούς και υπέροχους εαυτούς σας, και μην αφήνετε εκκρεμότητες για την επόμενη μέρα γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά: «Το πρόβλημα των ανθρώπων είναι ότι νομίζουν πως έχουν χρόνο…»
Σας φιλώ αυγή.
Αφήστε μια απάντηση