Τρεις λόγοι για να τη φτιάξετε.
- Πρώτον, είναι εύκολο, δροσερό, καλοκαιρινό και όχι μόνο γλυκό.
- Δεύτερον, είναι ελαφρύ, υγιεινό και υπέροχα σοκολατένιο και δεν περιέχει περιττά λιπαρά.
- Και τρίτον και καλύτερον, θα το φτιάξετε γρήγορα και θα το απολαύσετε αργά-αργά, κουταλιά-κουταλιά, για να νιώσετε μέχρι το μεδούλι τη γιαουρτοσοκολατένια γεύση του…
Τι θα χρειαστείτε:
- 450 γρ. γιαούρτι
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 ml. γάλα πλήρες
- Χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1-2 βανίλιες
Πώς θα το φτιάξετε:
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Πάνω από νερό που βράζει…
Σε κατσαρόλι ζεστάνετε το γάλα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και μία ή δύο βανίλιες.
Αφού λιώσει η σοκολάτα ρίξτε μέσα το γάλα, ανακατέψτε έντονα, ώσπου να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά και να προκύψει ένα λείο και γυαλιστερό σοκολατένιο μίγμα.
Αφήστε στην άκρη να χλιαρώσει.
Σε άλλο σκεύος ρίξτε το γιαούρτι και μετά τη χλιαρή σοκολάτα και ανακατέψτε καλά-καλά να ενωθεί η σοκολάτα με το γιαούρτι…
Αυτό ήταν!
Λίγα λεπτά και έχετε στη διάθεσή σας μια υπέροχη, σοκολατένια, βελούδινη μους.
Σερβίρετε σε μπολ ή σε οποιοδήποτε σκεύος προτιμάτε.
Γαρνίρετε με καβουρδισμένο αμυγδαλάκι, τριμμένο φυστίκι Αιγίνης, καρύδι, ή οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε.
Μπορείτε να την καταναλώσετε αμέσως, αλλά προτείνω να κάνετε λίγη ακόμα υπομονή και να την αφήσετε για ένα τεταρτάκι στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να είστε καλά, να προσέχετε τον μοναδικό και υπέροχο εαυτό σας και να έχετε κατά νου αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνά: “Οι κακοί άνθρωποι, παιδάκι μου, φθονούν και μισούν. Αυτός είναι ο δικός τους τρόπος να θαυμάζουν…”
Σας φιλώ αυγή
Αφήστε μια απάντηση