Γλυκό κουταλιού φράουλα, σπιτικό… ρουμπινένιο… ευωδιαστό… υπέροχο!
Είναι κάπως νωρίς για γλυκό φράουλα μιας και οι δικές μας οι “Φλωρινιώτισσες” φράουλες είναι πάνω στο λουλούδιασμά τους. Μαγιάτισσες οι δικές μας και μαγικές στη γεύση, βελούδινες στην υφή με υπέροχο ροδοκόκκινο χρώμα θα γεμίσουν την λαϊκή αγορά λίγο αργότερα εκεί στα μέσα του Μάη.
Εγώ όμως βρήκα φράουλες σε γνωστό πολυκατάστημα που τις είχε σε πολύ καλή προσφορά και δεν άντεξα στο πειρασμό, τις αγόρασα και τις έφτιαξα ωραιότατο γλυκό. Οι φράουλες βέβαια αυτές που κυκλοφορούν στα ράφια των πολυκαταστημάτων ήδη από τον Ιανουάριο ακόμα, είναι φράουλες θερμοκηπίου ή πρώιμες που μας έρχονται από την νότια Ελλάδα, κυρίως από την περιοχή της Μανωλάδας.
Είναι σκουροκόκκινες, πιο σφιχτές, λιγότερο αρωματικές και σχετικά ξινούτσικες σε αντίθεση με τις δικές μας τις βουνίσιες που πλημμυρίζουν αρώματα, χρώματα, γλύκα και ανεπανάληπτη γεύση. Παρ’ όλα αυτά οι Νοτιοελλαδίτισσες φράουλες γίνονται ωραιότατο γλυκό κουταλιού γιατί λόγω της σφιχτής τους σάρκας κρατάνε το σχήμα τους και δεν διαλύονται στο βράσιμο όπως οι δικές μας που είναι πιο τρυφερές. Οι φλωρινιώτικες δεν είναι και τόσο καλές για γλυκό κουταλιού αλλά είναι εξαιρετικές για μαρμελάδα.
Αν βρείτε λοιπόν σε τιμή ευκαιρίας τις πρώιμες, αγοράστε τις και φτιάξτε υπέροχο αρωματικό ρουμπινένιο σπιτικό γλυκάκι φράουλα για να έχετε την γλύκα και το άρωμα της φράουλας σφραγισμένα σε γυάλινα βαζάκια και να τα απολαμβάνετε όποτε σας κάνει κέφι όλο το χρόνο…
Σας φιλώ αυγή.-
Αφήστε μια απάντηση