Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο - 10

Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο

Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, αλλά τρομάζει λίγο τις περισσότερες νοικοκυρές. Το θεωρούν δύσκολο, πολύπλοκο και μπελαλίδικο. Φοβούνται την αποτυχία γι’ αυτό και προτιμούν, όταν το λαχταράει η ψυχούλα τους, να το προμηθευτούν από το κοντινό ζαχαροπλαστείο αντί να το φτιάξουν στο σπίτι.

Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο - 11

Από σήμερα λοιπόν, φίλες μου, τέρμα το γαλακτομπούρεκο του ζαχαροπλαστείου! Σας έχω συνταγή δοκιμασμένη, εύκολη, γρήγορη και με σίγουρη επιτυχία. Φτιάξτε την και όταν θα τρώτε το ροδοψημένο σιροπιαστό γλυκό θα με ευλογάτε!

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για την κρέμα:

  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό (περίπου 3/4 του φλιτζανιού)
  • 3-4 βανίλιες
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο γάλακτος
  • Βούτυρο γάλακτος λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Σιρόπι:

  • 800 ml. νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • Φλούδα ενός λεμονιού
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Αρχικά λιώστε σ’ ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, αφαιρέστε τις πρωτεΐνες (τον άσπρο αφρό που εμφανίζεται στην επιφάνεια) και αφήστε το στην άκρη. Σε κατσαρόλα βάλτε το γάλα και τη φλούδα του λεμονιού και αφήστε το να ζεσταθεί (όχι να βράσει).

Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο - 2

Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη ελαφρά και προσθέστε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες. Ανακατέψτε.

Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο - 1

Όταν το γάλα αρχίσει να βγάζει ατμούς, αφαιρέστε τη φλούδα του λεμονιού και ρίξτε το λίγο-λίγο μέσα στα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψουν τα αυγά.

Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο - 3

Ξαναρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το μίγμα και βάλτε το στο μάτι. Με το σύρμα ανακατεύετε συνεχώς για 3-4 λεπτά ώσπου να αρχίσει η κρέμα να πήζει.

Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο - 4

Όταν αρχίσει να βγάζει φουσκάλες αποσύρετέ την από το μάτι και προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο. Η κρέμα είναι έτοιμη!

Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο - 5

Βουτυρώστε ένα μέτριο ταψί. Στη συνέχεια στρώστε τα φύλλα ένα-ένα αφού τα βουτυρώσετε, προσέχοντας να προεξέχουν από το ταψί. Αφήστε στην άκρη δύο φύλλα. Ρίξτε την κρέμα και στρώστε την ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο - 6

Σκεπάστε την κρέμα με τα φύλλα που προεξέχουν. Τελειώστε με τα δύο φύλλα που έχετε αφήσει στην άκρη, αφού τα βουτυρώσετε. Διπλώστε το περίσσευμα των φύλλων προς τα μέσα.

Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο - 7

Βουτυρώστε την επιφάνεια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε ελαφρά σε κομμάτια.

Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο - 8

Προσέξτε, δε χαράζουμε το γλυκό μέχρι κάτω και κοπούν τα κάτω φύλλα γιατί θα χυθεί η κρέμα. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη και να το ψήσετε όταν θέλετε. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω, για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει πολύ καλά. Βράστε το σιρόπι για 6-7′ λεπτά και σιροπιάστε με προσοχή το γαλακτομπούρεκο και απολαύστε το, ζεστό ή κρύο…

Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο - 9Απολαυστικό Γαλακτομπούρεκο - 11

Αυτά για την ώρα φίλες μου. Καλή επιτυχία! (σίγουρα θα είναι καλή, σας το εγγυώμαι). Μέχρι την επόμενη συνταγή, αγαπάτε, αγαπάτε, αγαπάτε γιατί, η αγάπη έρχεται χωρίς ποτέ να τη δούμε, τη βλέπουμε μόνο όταν φεύγει.

Σας φιλώ, αυγή.-

AliExpress

kitchen tools gadgets

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΈΜΑΤΑ

Αυτόματες ενημερώσεις ηχωμαγειρέματα:

Άμεση εγγραφή στις αυτόμ. ενημερώσεις...
ηχωμαγειρέματα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ / ΣΕΛΙΔΑ:


Συνολική βαθμολογία:

0
0,0 rating
0 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 0 αξιολογήσεις)
Τέλεια0%
Πολύ καλή0%
Μέτρια0%
Φτωχή0%
Απαίσια0%

Είπαν για αυτήν την συνταγή:


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:

Για περισσότερες συνταγές από τα ηχωμαγειρέματα επιλέξτε μια από τις βασικές κατηγορίες συνταγών:

ΡΟΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ | ΑΛΜΥΡΑ | ΓΛΥΚΑ | ΠΑΡΑΔΟΣΗ | ΠΙΤΕΣ | ΨΑΡΙΚΑ | ΣΟΥΠΕΣ | ΓΡΗΓΟΡΑ | ΖΥΜΑΡΙΚΑ | ΛΙΚΕΡ | ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ | ΚΕΙΚ | ΔΗΜΟΦΙΛΗ | ΓΙΟΡΤΙΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ |


MENOU florina's - Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - 2

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *