Είναι ένα γλυκό, θα έλεγα προκλητικό, ένα γλυκό σωστός πειρασμός, ένα γλυκό που ναι, τα έχει όλα: 1. Υπέροχη γεύση, 2. καταπληκτική εμφάνιση, 3. βελουδένια υφή.
Απόδειξη ότι ήταν το κλου στο προχθεσινό μου τραπέζι. Αφού να φανταστείτε δεν πρόλαβα καν να το φωτογραφίσω στην τελική του φάση. Μόλις βγήκε από τα ψυγείο εξαφανίστηκε.
Ίσα που πρόλαβα ένα μικρό κομμάτι στο τέλος και έβγαλα ένα δυο φωτογραφίες έτσι για να πάρετε μια ιδέα για τι γλυκό πρόκειται. Υπόσχομαι να σας το παρουσιάσω όπως του αξίζει όταν το ξαναφτιάξω. (εννοείται σύντομα).
Το τρικάκι τούτου του σοκολατογλυκού είναι το σιρόπι που θα το μουσκέψει όσο πρέπει, και το βελουδένιο πλούσιο σε σοκολάτα γλάσο. Άλλωστε το γνωρίζετε πως πραγματικά η σοκολάτα πάντα βοηθάει, να συνέλθεις από θλίψη..
Να νιώσεις το άγγιγμα της ικανοποίησης. Να κάνεις τσαχπινιές με την άκρη της γλώσσας. Φτιάξτε το. Είναι εύκολο γίνεται γρήγορα και κυρίως πετυχαίνει πάντα.
Τι θα χρειαστείτε:
Για τη βάση:
- 5 αυγά
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 6 κ.σ. νερό
- 6 κ.σ. σπορέλαιο
- 6 κ.σ. γάλα
- 6 κ.σ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. κακάο πικρό
- 1-2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
- 250 ml. νερό
- 5 κ.σ. ζάχαρη
Για το γλάσο:
- 500 ml. κρέμα γάλακτος (30% λιπαρά)
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Πώς θα το φτιάξετε:
Σε μπολ ρίξτε τα αυγά με τις έξι κουταλιές ζάχαρη και χτυπήστε τα με το μίξερ για λίγο να αφρατέψουν…
Προσθέστε τις 6 κ.σ. νερό, το σπορέλαιο, το γάλα, και ανακατέψτε ελαφρά.
Συνεχίστε με το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες. Για καλύτερο αποτέλεσμα κοσκινίστε τα όλα μαζί…
Με το σύρμα ή με μια κουτάλα ανακατέψτε καλά κυκλικά για 1-2 λεπτά όλα μαζί τα υλικά ώσπου να προκύψει ένα λείο υδαρές σοκολατένιο μίγμα.
Αλείψτε ελαφρώς ένα πυρέξ 20Χ30 εκ. και ρίξτε το μέσα…
Φροντίστε να απλωθεί ομοιόμορφα και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μην περιμένετε να φουσκώσει πάρα πολύ.
Ξεφουρνίστε. Αναμονή στον πάγκο ώσπου να κρυώσει, ενώ εσείς ασχοληθείτε με το σιρόπι.
Σε μικρό κατσαρολάκι ρίξτε νερό και ζάχαρη και βράστε τα για 1 λεπτό. Ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Σιροπιάστε το παντεσπάνι κρύο με το ζεστό σιρόπι και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Γλάσο
Σε μεσαία κατσαρόλα ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια.
Τραβήξτε το σκεύος από την φωτιά μόλις αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα.
Κάντε ένα απλό ανακάτεμα ώσπου να λιώσει καλά η σοκολάτα και να προκύψει μια κρέμα σοκολατένια αρωματική και βελούδινη.
Απλώστε την κρέμα πάνω από το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες.
Κόψτε το σε κομμάτια και απολαύστε πρώτη το πρώτο κομμάτι με την ησυχία σας. Μετά καλέστε και σερβίρετε και τους υπόλοιπους.
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού, να περνάτε καλά, να προσέχετε τους υπέροχους και μοναδικούς εαυτούς σας.
Και να έχετε κατά νου αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνά: Τί είναι επιτυχία; Να μπορείς να πέφτεις για ύπνο κάθε βράδυ με την ψυχή σου γαλήνια…
Σας φιλώ αυγή.
Αφήστε μια απάντηση