Εύκολο και γρήγορο αλμυρό κέικ με διάφορα τυριά…
Το είδα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή να το φτιάχνει ο Μιχάλης Καλίδης και στο… καπάκι το έφτιαξα κι εγώ.
Τα υλικά είναι απλά και σίγουρα υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι οποιασδήποτε κουζίνας, η δε διαδικασία απλούστατη…
Το αποτέλεσμα; Μμμμμμμ… αφήνω να το ανακαλύψετε μόνοι–ες σας.
Άλλωστε δεν θα σας πάρει πολύ ώρα για να το φτιάξετε. Ούτε ένα δεκάλεπτο η προετοιμασία, ένα μισάωρο με 45 λεπτάκια το ψήσιμο και θα έχετε αυτό το αλμυρό κέικ στο τραπέζι σας, αχνιστό-αχνιστό.
Δοκιμάσετε το και θα αποφασίσετε αν ταιριάζει στα γευστικά σας γούστα.
Για περισσότερες συνταγές για κέικ από τα ηχωμαγειρέματα, δείτε τη κύρια σελίδα “Κέικ“.
Τι θα χρειαστείτε:
- 4 αυγά
- ½ συσκευασία μαργαρίνης
- 1 φλυτζ. τσαγ. γάλα
- 2½ φλυτζ. τσαγ. αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
- 2 φλυτζ. τσαγ. κασέρι τριμμένο
- 1 πακέτο χαλούμι τριμμένο
- 1 φλυτζ. τσαγ. φέτα τριμμένη
- Λίγη ρίγανη ή δυόσμος (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πώς θα το φτιάξετε:
Η διαδικασία, όπως προείπα είναι απλούστατη. Ούτε μίξερ θα χρειαστείτε. Ένα πηρουνάκι ή μια κουτάλα θα την κάνει μια χαρά τη δουλειά…
Λιώστε ελαφρώς τη μαργαρίνη και…
…ρίξτε τη σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέστε τα αυγά,
το γάλα,
το τριμμένο κασέρι,
τη φέτα,
το χαλούμι,
τα μυρωδικά της αρεσκείας σας, (δυόσμο ή ρίγανη),
πιπέρι,
αλάτι, (προσοχή, τα τυριά είναι αρκετά αλμυρά),
και το αλεύρι με το μπέικιν…
Ανακατέψτε καλά-καλά όλα μαζί τα υλικά ώσπου να πετύχετε μια παχιά ζύμη…
Αλείψτε με λαδάκι ή μαργαρίνη μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψάκι και ρίξτε τη ζύμη και στρώστε την, ώστε να πετύχετε ομοιόμορφο πάχος…
Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου για ένα μισάωρο ή ώσπου να ροδίσει ωραία η επιφάνεια και να μοσχομυρίσει η κουζίνα…
Βυθίστε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή βγάλτε το κέικ από το φούρνο. Αφήστε το να ηρεμήσει για λίγο και μετά απολαύστε το!
Προσωπικά το βρήκα ζεστό πιο νόστιμο. Τρώγεται όμως άνετα και κρύο.
Θα αρέσει στα παιδιά και είναι μια πολύ καλή ιδέα για ένα υγιεινό κολατσιό στο σχολείο.
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό ραντεβού μας να περνάτε καλά και να προσέχετε τους μοναδικούς και υπέροχους εαυτούς σας, όσους αγαπάτε και όσους σας αγαπούν.
Φροντίστε να είστε εγκρατείς και υπομονετικοί με τους γύρω σας. Μετράτε τα λόγια σας γιατί όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά: «Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει γι’ αυτό καλύτερα να σιωπήσεις για εκατό πράγματα που θα ‘πρεπε να μιλήσεις παρά να μιλήσεις για ένα πράγμα που θα ‘πρεπε να σιωπήσεις…»
Σας φιλώ αυγή.-
Και μια συμβουλή: Αν δεν υπάρχει στο ψυγείο σας χαλούμι, μη μου στεναχωριέστε. Αντικαταστήστε το με οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας.
Αφήστε μια απάντηση