Φλωρινιώτισσες πιπεριές - 1

Οι κόκκινες, Φλωρινιώτισσες πιπεριές στις δόξες τους

Φλωρινιώτισσες πιπεριές - 8

Υπάρχει μια φράση κλισέ για τις δικές μας πιπεριές, τις πιπεριές Φλωρίνης ότι «Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις». Και είναι έτσι. Δεν χρειάζονται συστάσεις γιατί είναι πλέον γνωστά τα… προσόντα τους, αναγνωρίζονται πανελλαδικά και όχι μόνο, αφού έχουν ήδη κατακτήσει και τις ξένες αγορές.

Τις απολαύσαμε όλο το καλοκαίρι έφηβες, βαθυπράσινες, πεντανόστιμες, ψημένες σαν σαλάτα, τηγανητές, γεμιστές με ρύζι, γεμιστές με τυρί, ως παραδοσιακό αχταρμά, τις προσθέσαμε στο τουρλού, νοστιμίσαμε τα κρέατα και τα λαδερά.


Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας - 45
Πιπεροσαλάτα ξυδάτη της Σοφίας

Πιπεριές Γεμιστές (Γεμιστά της γιαγιάς Αθηνάς) - 18
Πιπεριές Γεμιστές (Γεμιστά της γιαγιάς Αθηνάς)

Πιπεριές γεμιστές με κρέμα φέτας - 20
Πιπεριές γεμιστές με κρέμα φέτας

Ο αχταρμάς της Γιαγιάς Μαρικας - 23 - συνταγή ηχωμαγειρέματα
Ο αχταρμάς της Γιαγιάς Μαρικας

Φλωρινιώτισσες πιπεριές - 3

Τώρα φθινοπώριασε και οι Φλωρινιώτισσες πιπεριές βρίσκονται στην πιο γοητευτική τους περίοδο. Είναι ώριμες, πανέμορφες, κατακόκκινες, με αυτό το γοητευτικό χρώμα της Ferrari, απαλές στην υφή και γεμάτες με εκείνη την ιδιαίτερη, γλυκιά μεταλλική γεύση,που τις κάνει αληθινά ξεχωριστές.

Οι κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, μπορούν να σταθούν μόνες σαν απλός μεζές, τις κάνεις όμως και γεμιστές με ρυζάκι στο φούρνο ή σκορδάτο πιπερομεζέ για το τσίπουρο, τουρσί γλυκόξινο με λάχανο καρότο και μυρωδικά, που ταιριάζει απόλυτα με τα όσπρια, τις βάζεις ψημένες στο μούλτι και γίνονται τέλειο …«χαβιάρι», μια νοστιμότατη σάλτσα που την σερβίρεις σαν ντιπ, αλλά είναι και τέλεια συνοδός των κρεατικών και των ψαριών.


Κόκκινες πιπεριές τουρσί - α1
Κόκκινες πιπεριές γεμιστές τουρσί

Κόκκινο φλωρινιώτικο χαβιάρι - Αλεσμένη πιπεριά - 34
Κόκκινο φλωρινιώτικο χαβιάρι (Αλεσμένη πιπεριά)

Φλωρινιώτισσες πιπεριές - 6

Είπαμε!

Οι κόκκινες πιπεριές αυτήν την εποχή είναι στις δόξες τους και, αν τις αγαπάτε και θέλετε να νοστιμίζουν τα γεύματά σας ακόμα και τον χειμώνα, τώρα είναι καιρός να τις προμηθευτείτε σε μεγάλες ποσότητες από την λαϊκή, σε τιμή χαμηλή.

Διατηρήστε τις ψημένες στην κατάψυξη μέσα σε πλαστικά σακουλάκια. Αποθηκεύστε τις μαζί με την φλούδα για να κρατήσουν το άρωμα και τη γεύση τους.

Βγάζετε κάθε φορά την ποσότητα που χρειάζεστε, αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσουν, τις καθαρίζετε και τις απολαμβάνετε με όποιον τρόπο εσείς προτιμάτε!

Φλωρινιώτισσες πιπεριές - 3
Φλωρινιώτισσες πιπεριές - 4

Συμβουλή:

Αυτήν την εποχή θα βρείτε στα καφάσια των ντόπιων παραγωγών πράσινες πιπερίτσες, όχι τόσο ωραίες στην εμφάνιση, μικρούλες, κακοσχηματισμένες στραβούτσικες.

Αγοράστε τις, είναι οι τελευταίες και οι πιο νόστιμες! Τηγανίστε τις στο ελαιόλαδο και θα εκπλαγείτε από την υπέροχη γεύση τους, την γλύκα και την τρυφεράδα τους. Είναι σκέτα λουκουμάκια.

Τρώγονται ακόμα και οι σπόροι τους. Προμηθευτείτε λίγες για δοκιμή και μετά τα λέμε.

Φλωρινιώτισσες πιπεριές - 2

Μπορείτε να ψιλικόψετε τις μικρές ασχημούλικες και κακοσχηματισμένες πιπεριές, πράσινες και κόκκινες. Αποθηκεύστε τις σε σακουλίτσες και διατηρήστε τις στην κατάψυξη. Έτσι θα έχετε έτοιμες πιπεριές για τις πίτσες, τα κοκκινιστά, και κάθε φαγητό που θέλετε να νοστιμίσετε…

Φλωρινιώτισσες πιπεριές - 9
Φλωρινιώτισσες πιπεριές - 10
Φλωρινιώτισσες πιπεριές - 11

Σας φιλώ αυγή.


Αυτόματες ειδοποιήσεις ηχωμαγειρέματα:

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για άμεση εγγραφή στις αυτόμ. ειδοποιήσεις…

Βαθμολογήστε αυτήν τη συνταγή / σελίδα, από 1 έως 5 αστέρια:


Συνολική βαθμολογία μέχρι τώρα:

0,0
0,0 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 0 αξιολογήσεις)
Τέλεια0%
Πολύ καλή0%
Μέτρια0%
Φτωχή0%
Κακή0%


Είπαν για αυτήν τη συνταγή / σελίδα:

Δεν υπάρχουν ακόμα βαθμολογίες. Γίνε ο/η πρώτος/η που θα βαθμολογήσει…


Για περισσότερες συνταγές από τα ηχωμαγειρέματα επιλέξτε μια από τις βασικές κατηγορίες:


…ή δοκιμάστε την αναζήτηση:


…ή επιλέξτε κάποια από τις λέξεις-κλειδιά:


Κάντε την 100% δωρεάν εγγραφή στα ηχωμαγειρέματα!

Συμπληρώστε την διεύθυνση email σας παρακάτω:


Βρείτε μας στα social:


Φτιάξτε οποιαδήποτε παραδοσιακή πίτα, δείτε το βίντεο:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *