Αν αναζητάτε ένα ορεκτικό πρωτότυπο που να μπορεί να συνοδέψει με την ίδια άνεση οποιοδήποτε κρασί, λευκό, ροζέ, κόκκινο αλλά και τη μπύρα και το τσίπουρο και το ούζο, όλες τις εποχές του χρόνου και σερβίρεται πριν από σχεδόν κάθε είδους γεύμα, δοκιμάστε αυτό το υπέροχο σαγανάκι με τυρί φέτα.
Και μη βιαστείτε να πείτε, «έλα μωρέ τώρα, σαγανάκι, σιγά την πρόταση», γιατί αυτό εδώ δεν είναι ένα οποιοδήποτε σαγανάκι.
Εδώ έχουμε υπερπαραγωγή με τραγανό φύλλο, τέλεια τηγανισμένο, με τη φέτα μέσα να στέκει όσο πρέπει, και από πάνω το μέλι σε συνδυασμό με το καβουρντισμένο σουσάμι να απογειώνουν τη γεύση.
Γίνεται εύκολα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες και -μα την αλήθεια, σας λέω- δεν μένει ψίχουλο!
Υλικά:
- 2 κομμάτια φέτας κομμένα ορθογώνια πάχους μισού εκατοστού περίπου
- 1 φύλλο κρούστας
- 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
- 2 κουτ. γλυκ. σουσάμι
- 3-4 κουτ. γλυκ. καλό μέλι
- 100 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Εδώ σας δίνω υλικά για δυο σαγανάκια.
Επειδή όμως είμαι σίγουρη πως όταν δοκιμάσετε θα θέλετε να ξαναδοκιμάσετε, σας λέω πως μπορείτε να φτιάξετε όσα τραβάει η όρεξή σας και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη.
Αφήστε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει καλά.
Πάρτε ένα φύλλο, απλώστε το επάνω στην επιφάνεια του πάγκου σας και κόψτε το στη μέση έτσι ώστε να έχετε δύο λωρίδες.
Τοποθετήστε στην αρχή της μιας λωρίδας το πρώτο κομμάτι της φέτας αφήνοντας κάποια απόσταση από τις δύο πλευρές, για να μπορείτε να το διπλώσετε…

Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού με ένα πηρούνι.
Βουτήξτε στο ασπράδι ένα πινέλο κουζίνας και αλείψτε το φύλλο δεξιά και αριστερά με ασπράδι αυγού, στα σημεία που θέλετε να κολλήσει καθώς θα το τυλίγετε…

Γυρίστε το κομμάτι της φέτας προσεκτικά, τυλίγοντας το με το φύλλο.
Καλύψτε με ασπράδι την άκρη και κολλήστε καλά για να μην ξεχειλίσει η φέτα κατά το τηγάνισμα.


Μπορείτε, όπως ανέφερα και στην αρχή αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερα από δύο πακετάκια, να τα τυλίξετε με μεμβράνη και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη.

Τα βγάζετε όταν χρειαστεί αφαιρείτε τη μεμβράνη και τα τηγανίζετε έτσι όπως είναι.
Μάλιστα σας προτείνω για καλύτερο αποτέλεσμα πάντα, πριν τηγανίσετε το σαγανάκι σας να το βάλετε για λίγη ώρα στην κατάψυξη.
Βάλτε ένα μικρό τηγανάκι στη φωτιά χωρίς να το λαδώσετε και ρίξτε το σουσάμι. Αφήστε για ένα περίπου λεπτό το σουσάμι να καβουρντιστεί ανακατεύοντας συνεχώς.
Είναι έτοιμο μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα και να χοροπηδάει. Βγάλτε από τη φωτιά το τηγάνι και κρατήστε στην άκρη το σουσάμι για το γαρνίρισμα.
Ρίξτε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και αφήστε να ανεβάσει θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, (χωρίς να αρχίσει να βγάζει καπνό όμως) και τηγανίστε τα πακετάκια της φέτας…

Τα γυρνάτε μια δυο φορές με σπάτουλα ή λαβίδα (όχι με πηρούνι για να μην τρυπήσετε το φύλλο και χυθεί η φέτα).
Δεν θα χρειαστούν πάνω από 3 λεπτά για να ροδίσουν παντού και το φύλλο να πάρει ένα βαθύ μελί χρώμα.

Τοποθετήστε τα ροδοτηγανισμένα πακετάκια σε μια πιατέλα και έτσι όπως είναι καυτά περιχύστε τα από πάνω με το μέλι.
Πασπαλίστε με το σουσάμι και είστε έτοιμοι να τα σερβίρετε αμέσως γιατί πρέπει να ξέρετε πως το υπέροχο αυτό σαγανάκι επιβάλλεται να καταναλωθεί σε 5-10 λεπτά όσο είναι ζεστό και τραγανό το φύλλο…


Καλή επιτυχία φίλες μου και καλή απόλαυση.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού προσπαθήστε να γνωρίσετε τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να τον αγαπήσετε όπως και να είναι με τα καλά και κακά του.
Έτσι μόνο θα βάλετε τη βάση για να χτίσετε αληθινές σχέσεις που θα κρατήσουν για πάντα και θα σας δώσουν αληθινές στιγμές ευτυχίας.
Η γιαγιά Αθηνά έλεγε: «Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι η διαπίστωση ότι μας αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε ή μάλλον, παρά το γεγονός ότι είμαστε αυτό που είμαστε…»
Σας φιλώ αυγή.
Αφήστε μια απάντηση