Μπακλαβάς τυλιχτός - 40

Μπακλαβάς τυλιχτός, εύκολος & γρήγορος

Ο μπακλαβάς είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα για μερακλήδες, ευωδιαστό, με γεύση πλούσια και ονειρική που τον απολαμβάνει κανείς όλον τον χρόνο αλλά ιδιαίτερα αυτήν την εποχή τον θέλει η παράδοση να καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στο γιορτινό τραπέζι…

Μπακλαβάς τυλιχτός - 4

Αν είστε από αυτούς που τρελαίνονται για τον μπακλαβά αλλά δεν τολμάτε να τον φτιάξετε στο σπίτι γιατί είναι όντως ένα γλυκό που θέλει κάποια προσπάθεια, θέλει και εμπειρία, ε… θέλει και κάποια δεξιτεχνία, σας έχω λύση εύκολη και γρήγορη.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 10

Λύση για αρχάριες νοικοκυρές και όχι μόνο, γιατί αυτόν τον μπακλαβά που σας προτείνω, θα τον έχετε έτοιμο μέσα σε μια ωρίτσα και σας βεβαιώνω πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον μπακλαβά τον παραδοσιακό που όπως και να το κάνουμε για να ετοιμαστεί και τον χρόνο του τον θέλει και το κανάκεμά του…

Μπακλαβάς τυλιχτός - 25

Είναι τόσο εύκολος που σας προτείνω να τον φτιάξετε μαζί με τα πιτσιρίκια σας, παιδιά ή εγγόνια. Θα το απολαύσετε και εσείς και αυτά και θα τα μυήσετε με έναν ευχάριστο τρόπο στην κουζίνα και στην παράδοση.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 39

Αν σας αρέσει ο μπακλαβάς δείτε και τις συνταγές για μπακλαβά της τεμπέλας και μπακλαβά της Αυγής.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 125 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • ½ κιλό καρύδια
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. φρυγανιά (τριμμένη)
  • 1½ κουτ. σουπ. κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκ. γαρύφαλλο

Για το σιρόπι:

  • 1½ κούπα μεγάλη ζάχαρη
  • 1 κούπα μεγάλη νερό
  • Ξυλάκια κανέλας
  • Φλούδα πορτοκαλιού
  • Φλούδα λεμονιού
  • Χυμός από μισό λεμόνι

Πώς θα τον φτιάξετε:

Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με το σιρόπι γιατί το θέλουμε να είναι κρύο.

Σε κατσαρολίτσα βράστε τα υλικά του σιροπιού για τρία λεπτάκια. Ο χρόνος μετράει από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 1
ζάχαρη
Μπακλαβάς τυλιχτός - 2
νερό
Μπακλαβάς τυλιχτός - 3
ξυλάκια κανέλας
Μπακλαβάς τυλιχτός - 5
φλούδα πορτοκαλιού ή/και λεμονιού
Μπακλαβάς τυλιχτός - 11
χυμός λεμονιού

Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Λιώστε το βούτυρο.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 12
βούτυρο

Χοντροκόψτε τα καρύδια στο μούλτι και ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά…

Μπακλαβάς τυλιχτός - 6
καρύδια + ζάχαρη
Μπακλαβάς τυλιχτός - 7
κανελα + γαρύφαλλο
Μπακλαβάς τυλιχτός - 8
Μπακλαβάς τυλιχτός - 9

Σε επίπεδη επιφάνεια, ξεχωρίστε, για αρχή, τέσσερα φύλλα κρούστας από το πακέτο.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 13
φύλλο κρούστας

Απλώστε το πρώτο φύλλο και ραντίστε το με λίγο από το βούτυρο.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 15
βούτυρο

Απλώστε πάνω από το βουτυρωμένο φύλλο άλλο ένα και ραντίστε το και αυτό με βούτυρο…

Μπακλαβάς τυλιχτός - 16
Μπακλαβάς τυλιχτός - 14

Σκορπίστε στο φύλλο αρκετό από το μίγμα του καρυδιού και των μυρωδικών και απλώστε από πάνω άλλο ένα φύλλο.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 18

Ραντίστε το με βουτυράκι και προσθέστε άλλο ένα φύλλο.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 24

Τυλίξτε τα τέσσερα φύλλα, με προσοχή σε ρολό σφιχτό…

Μπακλαβάς τυλιχτός - 26
Μπακλαβάς τυλιχτός - 27
Μπακλαβάς τυλιχτός - 28
Μπακλαβάς τυλιχτός - 29

Κόψτε την μία άκρη του ρολού λοξά…

Μπακλαβάς τυλιχτός - 30

Στη συνέχεια, κόψτε το ρολό με τέτοιον τρόπο ώστε να έχετε ρομβοειδή κομμάτια.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 31

Μεταφέρετε με προσοχή τα κομμάτια σε ένα βουτυρωμένο ταψί.

Για να το καταφέρετε με ευκολία βάλτε κάτω από το ρολό το μαχαίρι του ψωμιού που είναι μακρύ και μεταφέρετέ το στο ταψί έτσι όπως είναι ολόκληρο.

Συνεχίστε την ίδια διαδικασία, φύλλο, ράντισμα, φύλλο, ράντισμα, καρύδι, φύλλο ράντισμα, φύλλο ράντισμα, τύλιγμα, κόψιμο ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα.

Με τα 500 γρ. φύλλα θα φτιάξετε τέσσερα ρολάκια. Τα πακέτα του εμπορίου περιέχουν 450 γρ. (δώδεκα φύλλα). Οπότε κανονίστε την πορεία σας.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 33
Μπακλαβάς τυλιχτός - 34
Μπακλαβάς τυλιχτός - 35

Αλείψτε τα ρολάκια με βούτυρο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 με 40 λεπτά.

Ο μπακλαβάς πρέπει ξεροψηθεί, για αυτό αν στα είκοσι λεπτά τον βλέπετε να έχει πάρει χρώμα, βάλτε από πάνω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και αφήστε τον να ολοκληρώσει το χρόνο του…

Μπακλαβάς τυλιχτός - 36

Σιροπιάστε τον μπακλαβά, με προσοχή, αμέσως μόλις τον βγάλετε από τον φούρνο καυτό-καυτό, με το κρύο σιροπάκι και απολαύστε το ηδονικό τσιτσίρισμα που κάνει το φύλλο καθώς ρουφάει άπληστα το μυρωδάτο σιρόπι.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 37

Αν δεν βαριέστε γυρίστε μετά από κανένα δεκαλεπτάκι τα κομμάτια και από την άλλη μεριά για να σιροπιαστούν τέλεια…

Μπακλαβάς τυλιχτός - 38

Αν πάλι δεν το κατέχετε και πολύ το σπορ αφήστε τα όπως είναι. Το αποτέλεσμα, σας το υπογράφω, θα είναι το ίδιο τέλειο.

Το σιρόπι μπορεί να φανεί στην αρχή πολύ, αλλά μην ανησυχείτε, θα το ρουφήξει μέχρι τελευταίας ρανίδας.

Μπακλαβάς τυλιχτός - 41

Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα. Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού, να περνάτε καλά και να προσέχετε τους υπέροχους εαυτούς σας.

Οι μέρες που έρχονται είναι μέρες γιορτής και χαράς αλλά και μέρες ενδοσκόπησης. Αν κάτι δεν πάει καλά μην περιμένετε ο χρόνος να το διορθώσει.

Χρειάζεται πάνω απ’ όλα προσωπικός αγώνας και προσπάθεια.

Η γιαγιά Αθηνά έλεγε: “Μην ακούτε που σας λένε πως πάντα ότι ο χρόνος αλλάζει τα πράγματα. Στην πραγματικότητα εσύ πρέπει να εκμεταλλευτείς τον χρόνο και να τα αλλάξεις εσύ, μόνος σου…”

Μπακλαβάς τυλιχτός - 42

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα…!

Σας φιλώ, αυγή.


Αυτόματες ειδοποιήσεις ηχωμαγειρέματα:

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για άμεση εγγραφή στις αυτόμ. ειδοποιήσεις…

Βαθμολογήστε αυτήν τη συνταγή / σελίδα, από 1 έως 5 αστέρια:


Συνολική βαθμολογία μέχρι τώρα:

5,0
5,0 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 1 αξιολογήσεις)
Τέλεια100%
Πολύ καλή0%
Μέτρια0%
Φτωχή0%
Κακή0%


Είπαν για αυτήν τη συνταγή / σελίδα:

ευκολη και γευστική.


Για περισσότερες συνταγές από τα ηχωμαγειρέματα επιλέξτε μια από τις βασικές κατηγορίες:


…ή δοκιμάστε την αναζήτηση:


…ή επιλέξτε κάποια από τις λέξεις-κλειδιά:


Κάντε την 100% δωρεάν εγγραφή στα ηχωμαγειρέματα!

Συμπληρώστε την διεύθυνση email σας παρακάτω:


Βρείτε μας στα social:


Φτιάξτε οποιαδήποτε παραδοσιακή πίτα, δείτε το βίντεο:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *