Θα μπορούσες να το πεις και σοκολατομπισκοτένια κρέμα πιάτου μιας και η βάση του δεν τίποτε άλλο από την αγαπημένη κρέμα των παιδικών μας χρόνων την μαμαδίστικη βανιλένια κρέμα πιάτου.
Την αμαρτία μου θα σας την εξομολογηθώ, διότι ως γνωστόν «αμαρτία εξομολογημένη η μισή συγχωρημένη», όπως λέει και το λαϊκό ρητό:
Όταν έφτιαξα για πρώτη φορά αυτό το γλυκό, λίγο-λίγο και κουταλίτσα την κουταλίτσα έφαγα το μισό ταψάκι μόνη μου.
Τώρα εσείς, ευγενικά αυτό θα το πείτε υπερβολή. Εγώ όμως που δεν μου… χαρίζομαι, θα το πω κτηνωδία…!

Εκτός όμως από τη γεύση του υπάρχουν και άλλα δυο πράγματα που κάνουν αυτό το δροσερό γλυκάκι απλώς ακαταμάχητο: ο εύκολος και γρήγορος τρόπος παρασκευής και το σχετικά χαμηλό κόστος των υλικών του.
Φτιάξτε το χωρίς άλλο. Θα το ευχαριστηθείτε…
Τι θα χρειαστείτε:
- 350 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ σοκολάτας
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. κορν φλάουρ (μια συσκευασία)
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για το γαρνίρισμα:
- 500 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2-3 βανίλιες
- Σταγόνες σοκολάτας
Πώς θα το φτιάξετε:
Θρυμματίστε καλά τα μπισκότα στο μούλτι…




Σε κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ όπως ακριβώς κάνετε όταν θέλετε να φτιάξετε μια απλή κρέμα πιάτου.




Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι και αφήστε το περιεχόμενο να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς…

Όταν αρχίσει να πήζει βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίξτε τις δυο βανίλιες και την κουβερτούρα αφού προηγουμένως την κόψετε σε μικρά κομματάκια…



Ανακατέψτε ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να πάρει η κρέμα ένα ωραίο σοκολατένιο χρώμα.





Στη συνέχεια ρίξτε το τριμμένο μπισκότο και ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθεί με την κρέμα…






Απλώστε τη σφιχτή κρέμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί ή σε ένα ρηχό σκεύος με διαστάσεις περίπου 25 Χ 35 εκατοστά.



Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για μία ώρα.
Πώς θα φτιάξετε το γαρνίρισμα:
Σε βαθύ σκεύος χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος με τα 50 γρ. ζάχαρης και μια βανίλια ώσπου το μίγμα να σφίξει και να γίνει αφράτο.






Τοποθετήστε την κρέμα σε κορνέ και δημιουργώντας μικρές ροζέτες καλύψτε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Αν δεν έχετε κορνέ απλώστε την κρέμα με μια σπάτουλα.

Σκορπίστε επάνω σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο ή άλλον ξηρό καρπό προαιρετικά…



Βάλτε το γλυκό για μισή ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά, να προσέχετε τους μοναδικούς και υπέροχους εαυτούς σας και μην ξεχνάτε αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνά: “Είναι λάθος να προσπαθούμε να δούμε πολύ μακριά στο μέλλον. Την αλυσίδα του πεπρωμένου μπορούμε να την πιάσουμε μόνο έναν κρίκο τη φορά…“
Σας φιλώ, αυγή.
Αφήστε μια απάντηση