Η γεύση που προσφέρει αυτή η γλυκιά, πανεύκολη κρέμα είναι απλά μοναδική!
Με μόλις τρία, βασικά υλικά, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και χυμό & ξύσμα από ένα λεμόνι, μέσα σε 15 λεπτά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αναζωογονητικό επιδόρπιο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους ή τους αγαπημένους σας.
Το λεμόνι είναι ένα φρούτο που απολαμβάνουμε για το φρέσκο άρωμά του, τη ξινή και ξεχωριστή του γεύση. Χρησιμοποιείται παντού στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και όχι μόνο…
Επίσης, το λεμόνι δεν είναι μόνο από τα φρούτα που προσδίδουν νοστιμιά και γεύση, αλλά έχει και πολλά οφέλη για την υγεία μας.
Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του λεμονιού είναι οτι αποτελεί πηγή βιταμίνης C την οποία περιέχει σε αφθονία. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου για την υγεία του δέρματος, και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των κρυολογημάτων.
Επιπλέον, το λεμόνι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως φλαβονοειδή και λεμονενιοειδή, που μπορούν να βοηθήσουν στη “μάχη” του οργανισμού με τις “ελεύθερες ρίζες” και έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ορισμένοι τύποι καρκίνου.
Έχει όμως και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που το καθιστούν ένα από τα πλέον δημοφιλή εσπεριδοειδή/φρούτα σε όλον τον γνωστό κόσμο.
Σήμερα τα ηχωμαγειρέματα σας προτείνουν να φτιάξετε αυτήν τη δροσερή, καλοκαιρινή κρέμα λεμόνι.
Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και θα χρειαστούμε όπως είπαμε μόνο 3 υλικά.
Πάμε να τη φτιάξουμε..;
ΥΛΙΚΑ:
- 60 γρ. ζάχαρη
- 300 ml. κρέμα γάλακτος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φυτική κρέμα, πειραματιστείτε!)
- Τον χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Είναι από τις πιο εύκολες συνταγές και θα θέλετε να τη φτιάχνετε και να τη ξαναφτιάχνετε! Λοιπόν…
Αρχικά ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε για λίγο και βάζουμε στη φωτιά να πάρει μια βράση (ενώ ανακατεύουμε για να μη κολλήσει η ζάχαρη).
Μόλις πάρει μια βράση βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να “ανασάνει” όσο εμείς θα παίρνουμε το ξύσμα από 1 λεμόνι (εμείς χρησιμοποιήσαμε και ξύσμα από πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα).
Επίσης θα στύψουμε και το λεμόνι και θα πάρουμε τον χυμό του.
Καθώς το μίγμα κρέμας γάλακτος και ζάχαρης θα έχει χλιαρώσει κάπως, ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε σταθερά και συνεχώς για περίπου 1 λεπτό. Παρατηρούμε ότι το μίγμα γίνεται ήδη πιο πηχτό…
Μοιράζουμε το μίγμα σε μπολάκια ή ποτηράκια ή άλλο σκεύος της προτίμησης μας και βάζουμε στο ψυγείο για ~1 ώρα (ας είναι και μιάμιση).
Αυτό ήταν! Έπειτα απολαμβάνουμε..!
Αυτή η κρέμα λεμόνι γεννήθηκε για να κατακτήσει ουρανίσκους, δοκιμάστε την και πείτε μας τις εντυπώσεις σας κάτω στα σχόλια ή αφήνοντας μια βαθμολογία (αντικειμενική ε..;;)
Αυτά για σήμερα! Εύχομαι σε όλες και όλους μια χαρούμενη συνέχεια αυτού του περίεργου καλοκαιριού του 2023 και φροντίστε να απολαμβάνετε τις στιγμές σας! 🙂
Αφήστε μια απάντηση