Υπάρχει ένα παραμύθι, φίλες και φίλοι μου, όπου μια βασιλοπούλα αποφασίζει να φτιάξει έναν άνδρα από σιμιγδάλι, όπως ακριβώς τον έχει πλάσει στη φαντασία της.
Πειραματίζεται, λοιπόν, και προσπαθεί να βρει τις σωστές αναλογίες για να φτιάξει τον «σιμιγδαλένιο» της. Τον άνδρα που θα της δώσει την αγάπη που έχει ονειρευτεί και που κανείς άνδρας, από όσους είχε γνωρίσει, δεν κατέφερε να της δώσει με τον τρόπο που ήθελε αυτή…
Πόσες μεζούρες σιμιγδάλι και πόσες ζάχαρη χρειάζονται, για να βρει κανείς την… αγάπη;
Η αλήθεια είναι ότι η βασιλοπούλα του παραμυθιού καταφέρνει να μας παρασύρει στον ονειρικό της κόσμο, σε μια διαδρομή αυτογνωσίας προς την αληθινή συντροφικότητα, αλλά δε μας αποκαλύπτει τις ακριβείς αναλογίες.
Μπορεί να μη γνωρίζουμε τις αναλογίες που φτιάχνεται η αγάπη, γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι δε χρειάζεται να κοπιάσει κανείς για να φτιάξει μικρά όμορφα πράγματα και να κάνει την καθημερινότητα όλων αυτών που αγαπά, χαρούμενη, γιορτινή και ευχάριστη…
Όπως ένα γλυκό και μάλιστα σιμιγδαλένιο, σαν αυτό που σας προτείνω σήμερα… Αν δε, αρέσει πολύ, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς στους αγαπημένους σας, το κέικ αυτό θα τους αρέσει ακόμα περισσότερο!.
Είναι ζουμερό, ευχάριστο στη γεύση και ωραίο στην εμφάνιση…

Αν σας αρέσουν τα κέικ δείτε και τις παρακάτω συνταγές από τα ηχωμαγειρέματα:
- Κέικ τσουρεκάτο με άρωμα κανέλας
- Φθινοπωρινό σοκολατοφραουλένιο κέικ!
- Κέικ αλμυρό
- Ζουμερό κέικ καρότου
- Μικρά κέικ με μαρμελάδα
- Σοκολατοκεκάκια μούρλια!
Υλικά:
- 700 ml. γάλα φρέσκο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. σιμιγδάλι
- 1 και ¼ φλυτζ. τσαγ. φρούτα αποξηραμένα
- 4 αυγά
- 4 κουτ. σούπ. κονιάκ ή πορτοκαλόζουμο
- 1-2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ψιλοκόψτε ξερά φρούτα της αρεσκείας μας. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος (π.χ. σταφίδες), αλλά όταν υπάρχει ποικιλία, τόσο η εμφάνιση του γλυκού, όσο και η γεύση, είναι πιο εντυπωσιακές.
Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σε ξεχωριστό σκεύος τους κρόκους ελαφρά.

Βάλτε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα στο μάτι να ζεσταθούν…

Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το γάλα, ρίξτε το σιμιγδάλι από πάνω «σαν βροχή» και ανακατέψτε γρήγορα.

Προσθέστε τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα στον ίδιο ρυθμό. Σε λίγο το μίγμα θα αρχίσει να πήζει.
Όταν γίνει μια πηχτή κρέμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήστε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και προσθέστε με τη σειρά, το κονιάκ, τους κρόκους και τα ξερά φρούτα και το μπέικιν, ενώ ανακατεύετε συνεχώς να αναμιχθούν τα υλικά…


Πάρτε μια κουταλιά από τη μαρέγκα, ρίξτε τη στο μίγμα και ανακατέψτε καλά για να αραιώσει κάπως. Στη συνέχεια, προσθέστε κουταλιά-κουταλιά και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Στρώστε με λαδόκολλα μια στενόμακρη φόρμα του κέικ και ρίξτε μέσα το μίγμα.

Στρώστε το με το κουτάλι καλά και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά. Μην περιμένετε να φουσκώσει πολύ…


Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι!
Χρήσιμη Συμβουλή: Φροντίστε τον πολύτιμο εαυτό σας, για να μπορείτε να φροντίσετε και τους ανθρώπους που αγαπάτε.
Ως την επόμενη συνταγή, καλά να περνάτε! Αν θέλετε να ενημερώνεστε όταν δημοσιεύονται νέες συνταγές, κάντε εγγραφή στα ηχωμαγειρέματα…
Σας φιλώ, αυγή.-
Αφήστε μια απάντηση