εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα σοκολάτας - 45

Εύκολο, αλλά πραγματικά λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα σοκολάτας

Πάντα, στη σκέψη ενός γλυκού ψυγείου, ένα νοσταλγικό συναίσθημα με κατακλύζει.

Τα γλυκά ψυγείου, είναι συνώνυμα του εύκολου, σπιτικού γλυκού που δεν απαιτεί φούρνο και που δεν έλειπε παλιότερα από κανένα οικογενειακό ψυγείο τις Κυριακές…

Μη μου πείτε ότι δε θυμάστε το μαμαδίστικο, μπισκοτένιο «μωσαϊκό», με τα πτι-μπερ και το κακάο, που όσο και να έχουμε μεγαλώσει είναι αδύνατον να μην ενδώσουμε στο προκλητικό του κάλεσμα.

Αν θέλετε λοιπόν ένα γλυκό ψυγείου, ελαφρύ, δροσιστικό, οικονομικό,  γρήγορο, νόστιμο, εδώ σας έχω το ιδανικό.

Να θυμίσω μόνο ότι φούρνο μπορεί να μη χρειαζόμαστε για το γλυκό μας αλλά σίγουρα θέλουμε ψυγείο για λίγες ώρες.

Τα υλικά είναι απλά και πιθανότατα να τα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας, ειδικά αν έχετε μικρά και… μεγάλα παιδιά. 

Αν σας αρέσουν τα εύκολα γλυκά ψυγείου και τα μπισκότα τύπου πτι-μπερ τότε ρίξτε μια ματιά και στις παρακάτω συνταγές που έχουμε δημοσιεύσει στα ηχωμαγειρέματα:

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 λίτρο γάλα 
  • 125 γρ. ζάχαρη 
  • 120 γρ. κόρν φλάουρ 
  • 2 βανίλιες 
  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ (σοκολάτας)

 Για την επικάλυψη:

  • 100 ml. γάλα 
  • 120 γρ. κουβερτούρα 
  • Νιφάδες σοκολάτας προαιρετικά για το γαρνίρισμα 

 Πώς θα το φτιάξετε:

 Σε κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά. 

Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι και αφήστε το μίγμα να βράσει, ώσπου να πήξει και να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα…

Φροντίστε κατά τη διάρκεια του βρασμού να ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. 

Σε σκεύος βαθύ, σπάστε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια. 

Ρίξτε πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα την κρέμα και ανακατέψτε απαλά-απαλά ώσπου να ενσωματωθούν στην κρέμα

Αδειάστε το μίγμα σε ταψί ή κατάλληλο φαγητοδοχείο. Στρώστε καλά με μια σπάτουλα.

Απλώστε από πάνω μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπάει στην επιφάνεια του γλυκού. Με αυτόν τον τρόπο το γλυκό δεν θα πιάσει κρούστα. 

Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για δυο-τρεις ώρες…

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

Σε μεταλλικό δοχείο ρίξτε το γάλα και την κουβερτούρα θρυμματισμένη.

Με τη διαδικασία μπεν-μαρί (σκεύος πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει), ή σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.  

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά και πετύχετε μια ρευστή σοκολατένια “σάλτσα”, κλείστε το μάτι. 

Περιχύστε με τη σοκολατένια σάλτσα το γλυκό. 

Ξανά στο ψυγείο για να πήξει και μετά… ε, μετά είναι η ώρα της απόλαυσης..! 🙂

Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.

Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά, να προσέχετε τους μοναδικούς και υπέροχους εαυτούς σας και να έχετε κατά νου αυτά που έλεγε η γιαγιά Αθηνά: “Ησυχάζει κανείς παιδάκι μου πραγματικά, όχι την στιγμή που κοιμάται, αλλά τη στιγμή που κοιμάται η συνείδησή του…”

Με αγάπη αυγή.


Αυτόματες ειδοποιήσεις ηχωμαγειρέματα:

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για άμεση εγγραφή στις αυτόμ. ειδοποιήσεις…

Βαθμολογήστε αυτήν τη συνταγή / σελίδα, από 1 έως 5 αστέρια:


Συνολική βαθμολογία μέχρι τώρα:

0,0
0,0 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 0 αξιολογήσεις)
Τέλεια0%
Πολύ καλή0%
Μέτρια0%
Φτωχή0%
Κακή0%


Είπαν για αυτήν τη συνταγή / σελίδα:

Δεν υπάρχουν ακόμα βαθμολογίες. Γίνε ο/η πρώτος/η που θα βαθμολογήσει…


Για περισσότερες συνταγές από τα ηχωμαγειρέματα επιλέξτε μια από τις βασικές κατηγορίες:


…ή δοκιμάστε την αναζήτηση:


…ή επιλέξτε κάποια από τις λέξεις-κλειδιά:


Κάντε την 100% δωρεάν εγγραφή στα ηχωμαγειρέματα!

Συμπληρώστε την διεύθυνση email σας παρακάτω:


Βρείτε μας στα social:


Φτιάξτε οποιαδήποτε παραδοσιακή πίτα, δείτε το βίντεο:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *