Τα κέικ αρέσουν σε όλους.
Είναι θα έλεγα το κλασικό γλυκό που η κάθε νοικοκυρά το φτιάχνει συχνότερα από κάθε άλλο και σχεδόν πάντα με επιτυχία.
Ένα κέικ σε βγάζει πάντα από τη δύσκολη θέση γιατί είναι ιδανικό για το απογευματινό τσάι, ενώ συνοδεύει τέλεια τον καφέ, σαν γεύση και σαν παρουσία.
Είναι όμως και εκείνα τα μικρά, μικρά, παιχνιδιάρικα κεκάκια, που τα κάνεις μια μπουκιά και που ξετρελαίνουν κυρίως τα μικρά παιδιά.
Ε, πώς να το κάνουμε; Ένα χαριτωμένο μικρό κεκάκι είναι σίγουρα πιο λαχταριστό από μια κοινή φέτα ενός κέικ.
Τα μικρά κέικ, λοιπόν, τα μάφινς όπως τα αποκαλούν, είναι μια πολύ καλή ιδέα για παιδικά πάρτι. Αν αποφασίσετε, να τα φτιάξετε προτείνω να έχετε από κοντά τα παιδάκια σας.
Θα είναι ένα πρώτης τάξεως μάθημα ζαχαροπλαστικής, διασκεδαστικό, χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα.
Το λέω αυτό γιατί δεν υπάρχουν δυσκολίες ή κάποια κρυφά μυστικά για να φτιάξει κανείς πετυχημένα και αφράτα, αυτά τα κεκάκια.
Απλά, τα υλικά τους ανακατεύονται για ελάχιστο χρόνο και χωρίς μίξερ με ένα σύρμα κουζίνας ή μια σπάτουλα.
Αυτά δε εδώ που σας προτείνω εκτός από την ευκολία στο φτιάξιμό δεν χρειάζονται και ψήσιμο. Απλά βράζουν για ένα δεκαπεντάλεπτο στην κατσαρόλα!
Δοκιμάστε τα…
Δείτε και τη συνταγή για σοκολατοκεκάκια μούρλια που έχουμε δημοσιεύσει στα ηχωμαγειρέματα.
Τι θα χρειαστείτε:
- 2 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. σπορέλαιο
- 100 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. κακάο κοφτή
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
Πώς θα τα φτιάξετε:
Σε μπολ ρίξτε τα αυγά, τις βανίλιες, το γάλα, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπήστε για λίγο με το σύρμα της κουζίνας ίσα που να αναμιχθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια και να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη…
Προσθέστε το κακάο και συνεχίστε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Συνεχίστε με το μπέικιν και το αλεύρι.
Ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να προκύψει ένας ρευστός χυλός…
Βουτυρώστε ελαφρά 6 φλυτζάνια του τσαγιού και μοιράστε ισόποσα το μίγμα. Φροντίστε το μίγμα να φτάσει μέχρι τη μέση περίπου του φλυτζανιού.
Ρίξτε νερό σε μια πλατιά κατσαρόλα, να γεμίσει μέχρι τα δύο τρίτα περίπου και ανάψτε το μάτι.
Μόλις το νερό χλιαρώσει, τοποθετήστε τα φλυτζάνια, κυκλικά, το ένα δίπλα στο άλλο και κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Το νερό πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση των φλυτζανιών, ίσως και ελάχιστα παραπάνω.
Αφήστε τα κεκάκια να βράσουν για 15 λεπτά…
Αφαιρέστε το καπάκι και βγάλτε τα από την κατσαρόλα.
Αφήστε για λίγο να κρυώσουν, βγάλτε τα από τα φλυτζάνια και απολαύστε τα με τον καφέ, το τσάι ή και σκέτα.
Διατηρούνται αφράτα και ζουμερά και την επόμενη μέρα…
Καλή επιτυχία φίλες μου και καλά μαγειρέματα.
Μέχρι το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού, να περνάτε καλά, να προσέχετε τους πολύτιμους και μοναδικούς εαυτούς σας και να έχετε κατά νου αυτό που έλεγε η γιαγιά Αθηνά: “Να δείχνεις πάντα πίστη στην πατρίδα παιδάκι μου. Όχι στις κυβερνήσεις. Στις κυβερνήσεις να δείχνεις πίστη μόνο όταν το αξίζουν...”
Σας φιλώ αυγή.
Αφήστε μια απάντηση