Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 34 - συνταγή ηχωμαγειρέματα

Πεντανόστιμα, αλμυρά μπισκότα

Τώρα για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα πώς να τα…βαφτίσω αυτά τα πεντανόστιμα μικρά ζυμαροδημιουργήματα. Ψωμάκια δεν τα λες γιατί είναι κάπως μικρούλικα. Παξιμαδάκια ούτε, γιατί ενώ είναι τραγανά και ροδοκόκκινα από έξω, από μέσα είναι μαλακά και αφράτα-αφράτα. Μπισκότα δεν είναι ακριβώς… οπότε αφού έπρεπε να τα ονομάσω κάπως, επέλεξα να τα αποκαλώ «αλμυρά μπισκοτάκια».

Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 27

Αν τα φτιάξετε, λοιπόν αυτά τα… μπισκότα πειρασμούς – πράγμα που σας το συστήνω ανεπιφύλακτα – δώστε τους εσείς την ονομασία που ταιριάζει σύμφωνα με τα γούστα και τη φαντασία σας. Να σας πω μόνο πως αυτά τα ψωμο-παξιμαδο-μπισκοτάκια είναι πεντανόστιμα και θρεπτικά. Θα γίνουν ανάρπαστα.

Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 28

Πρώτα- πρώτα θα τα απολαύσουν τα παιδιά στο πρωινό τους, ή στο απογευματινό τους, με ένα ποτήρι γάλα. Μετά, σαν υγιεινό κολατσιό στο σχολείο είναι ότι πρέπει. Και εσείς όμως θα τα απολαύσετε με τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ μόνη ή παρέα με αγαπημένους, φίλους και γνωστούς…

Δείτε και αυτή τη συνταγή για πεντανόστιμα αλμυρά σνακ για κάθε στιγμή!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • 1 αυγό
  • Λίγο παπαρουνόσπορο

Πώς θα τα φτιάξετε:

Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βάλτε σε βαθύ μπολ το αλεύρι και ανοίξτε με το χέρι σας μια λακουβίτσα.

Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 1Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 2Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 3

Ρίξτε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε.

Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 4Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 5

Προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια ανακατέψτε και τρίψτε με τα δάχτυλά σας ώσπου να προκύψει ένα ψιχουλιαστό μείγμα…

Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 6Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 7Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 8Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 9

Ρίξτε την γραβιέρα ή το κεφαλοτύρι καλά τριμμένο και το γιαούρτι και ζυμώστε το μείγμα καλά καλά μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη απαλή και ελαστική. Αν κολλάει στα χέρια σας ρίξτε λίγο ακόμα αλεύρι.

Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 10Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 11Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 12Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 13Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 14

Φτιάξτε με τη ζύμη ένα μακρύ φραντζολάκι και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε φετούλες πάχους ενός ή δύο εκατοστών.

Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 15Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 18

Ντύστε ένα ταψί με λαδόκολα και αραδιάστε τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο.

Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 19Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 20

Χτυπήστε το αυγό και αλείψτε τα μπισκότα με ένα πινέλο.

Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 16Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 17Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 21Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 22Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 23

Πασπαλίστε με τον παπαρουνόσπορο και βάλτε τα στο φούρνο.

Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 24Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 25

Ψήστε για 20′ με 30′ ανάλογα με το πάχος τους και τον φούρνο σας. Είναι έτοιμα όταν ροδοκοκκινίσουν και μοσχομυρίσουν.

Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 26Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 29 Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 30

Είναι πολύ νόστιμα ζεστά αλλά και κρύα τρώγονται πολύ πολύ ευχάριστα.

Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 31 Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 32 Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα - 33

Καλή επιτυχία φίλες μου! Εύχομαι καλά και δημιουργικά μαγειρέματα. Έως το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού να περνάτε καλά και να προσέχετε τους υπέροχους και μοναδικούς εαυτούς. Μην αφήνετε τους γύρω σας να σας στεναχωρούν και χαλάτε την ζαχαρένια σας. Όπως έλεγε και η γιαγιά Αθηνά «… άφησε τα πράγματα να πάνε μόνα τους. Οι ηλίθιοι και οι κακοί θα νικηθούν στο τέλος….»

Σας φιλώ αυγή.-

MENOU florina's - Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *