Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 22 - ηχωμαγειρέματα

Η βραστή γλυκόξινη σαλάτα του Θείου Βαγγέλη

Έτσι την έχω καταχωρημένη στο τετράδο με τις συνταγές μου, αυτήν τη υπέροχη σαλάτα και αυτό γιατί την δοκίμασα πρώτη φορά στο σπίτι του θείου μου του Βαγγέλη ο οποίος με τη σειρά του την είχε δοκιμάσει σε σπίτι φιλικό. Του άρεσε και ζήτησε τη συνταγή. Του είπαν πως την φτιάχνει μια κυρία που βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού με καταγωγή από την Βουλγαρία.

Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 21

Την έφτιαξε, την δοκιμάσα κι εγώ, μας άρεσε και από τότε την φτιάχνω τέτοια εποχή. Είναι μια σαλάτα λοιπόν, που έχει καταγωγή από την γειτονική βουλγαρία, χειμωνιάτικη θα έλεγα, εύκολη, πολύχρωμη, χοραταστική, με υπέροχη γλυκόξινη γεύση που ταιριάζει απόλυτα με τα ψάρια αλλά και τα κρέατα ιδίως τα χοιρινά που καταναλώνουμε λίγο περισσότερο αυτήν την περίσοδο.

Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 3

Είναι επίσης εξαιρετικός μεζές για τσίπουρο ή ούζο και σαν άλλειμα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί… υπέροχη! Με τα υλικά που σας δίνω θα φτιάξετε αρκετά μεγάλη ποσότητα οπότε μειώστε τα, αν θέλετε, στο μισό για πρώτη δοκιμή. Θα σας αρέσει σίγουρα και θα την ξαναφτιάξετε… (Αν σας αρέσουν οι σαλάτες δείτε και τη πολύχρωμη πλιγουροσαλάτα)

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 κιλά μελιτζάνες
  • 1 κιλό πιπεριές
  • 500 γρ. καρότα
  • 400 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ξύδι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδου όλόκληρη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουτ. σουπ. αλάτι χοντρό

Πώς θα την φτιάξετε:

Πλύντε καλά και σκουπίστε τα λαχανικά. Τρίψτε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη.

Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 2

Καθαρίστε τα σκόρδα και περάστε τα από το μούλτι.

Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 1

Κόψτε σε λωρίδες τις πιπεριές.

Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 4

Καθαρίστε και κόψτε σε καρεδάκια τις μελιτζάνες…

Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 6Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 5Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 14

Σε βαθειά κατσαρόλα, ρίξτε το λάδι το ξύδι και τη ζάχαρη και αφήστε να να ζεσταθούν ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 7Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 8Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 9Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 11

Προσθέστε τα λαχανικά, το σκόρδο και τον μαϊντανό, αφού τον ψιλοκόψετε, και αφήστε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα με σαράντα λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 18Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 12Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 13Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 15Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 16Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 19

Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι αν το χρειάζεστε. Θα την φυλάξτε στο ψυγείο για πολύ καιρό και εκτός ψυγείου απεριόριστα, αν την βάλετε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα (για τον τρόπο αποστείρωσης των βάζων δείτε τη συνταγή για γλυκό βύσσινο).

Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 22Η βραστή, γλυκόξινη σαλάτα του θείου Βάγγέλη - 23

Καλή επιυχία φίλες μου να περνάτε καλά και να προσέχετε τους υπέροχους και μοναδικούς εαυτούς σας. Έως το επόμενο μαγειρικό μας ραντεβού αντιμετωπίστε με κατανόηση και καλοσύνη όποιον αναγκεμένο χτυπήσει την πόρτα σας γιατί όπως έλεγε η γιαγιά Αθηνά: «Η καλοσύνη όταν μιλάς δημιουργεί εμπιστοσύνη. Η καλοσύνη όταν σκέφτεσαι δημιουργεί βάθος. Η καλοσύνη όταν δίνεις δημιουργεί αγάπη…»

Σας φιλώ αυγή.

MENOU florina's - Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - 2

1 σκέψη για το “Η βραστή γλυκόξινη σαλάτα του Θείου Βαγγέλη”

  1. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ( ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ) ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ Η΄ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *